עבור לתוכן

מיקום הכלים במוזיקה קלאסית דרך אוזניות/רמקולים

Featured Replies

פורסם

שומע היום את הפסקול של שר הטבעות 3 (שאגב אחד הטובים בכל הזמנים) ושל שודדי הקריביים 2.

ושמתי לב שרוב הסאונד מגיע מאוזניה ימין.

האם זה חד משמעית אומר שרוב הכלים הוקלטו בצד ימין של הבמה?

כמו כן הווקאלית הראשית ממש מולי.

אני טירון בכל העניין כמו שאתם יודעים :hat:

עריכה: דיון מעניין בהד-פיי העוסק ב Sibilance של DT880&DT990

הראו בו את הגרף הבא

graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=651&graphID[]=591

פורסם

בד"כ בהקלטות שמים מקרופון לכל קבוצת נגנים וזה כבר תלוי בכיוונון של המקליט איך לסדר את הערוצים...

שמת לב אולי אם הסאונד נמוך או גבוהה באחד הצדדים יותר מאשר הצד השני?

תבדוק גם שהאיזון של הרמקולים (בווינדוס\ תוכנה שדרכה אתה שומע) באמצע ולא נוטה לאחד הצדדים...

פורסם

קורה לי לא פעם שאם הרבה כלים באים מצד אחד אני חושב לעיתים שיש בעיה. זה קורה בעיקר באוזניות ולא כל כך ברמקולים. זה אחד היתרונות של ה-K1000 שבהם ההפרדה היא לא 100% (אם כי לא רחוק בהרבה) וזה נשמע טיבעי יותר.

אם כבר ניסית לדחוף את הגרף של ה-990 מול ה-880 לפה, אז ניתן גם הערה בנוגע לזה. את ה-990 לא בחנתי עדיין (עוד שבועיים נבדוק אותן :)) אבל כן בדקתי את ה-880 לא פעם ובהן הסיביליאנס מורגש מאוד. הגרף לא תמיד מראה הכל כמו שזה נשמע. אומנם ההגברה של ה-990 בתדרים המדוברים גבוהה יותר, אך שים לב שגם שאר התדרים גבוהים יותר מבחינת עוצמה ויחסית יותר מאוזנים מאשר ב-880.

Anatoli.

פורסם

דווקא לפי הגרף ה880 נראים מאוזנים יותר... אני לא יודע איך הם נשמעים לאוזן, אבל בבדיקה היבשה הזו הם מאוזנים יותר (הגרף שלהם יותר קרוב לקו ישר- עוצמה זהה בכל התדרים..)

פורסם

האמת היא שלא ממש. אתה בתור אחד שלומד מקצוע שקשור לחומרים (אם כי גם פיסיקאים לומדים את זה), אני מניח שכבר יודע שאין דבר כזה ממברנה שיודעת לעשות היענות חלקה לגמרי (למרות שAKG טוענים למשהו קרוב בצורה קיצונית ב-K1000). בעיקרון לא רלוונטי כל כך הקפיצה של הבאס לעומת הטרבל, זה בסדר וזה גורם לצליל "בהיר" או "כהה". העניין הוא שהקפיצות הן אלה שגורמות לצליל לא נעים (ראה ערך GRADO).

בקיצור, sibilance הוא משהו שמדובר עליו בתחום הכמה קילוהרצים, וזה התחום שצריך להסתכל עליו. במקרה הזה ה-990 טיפה יותר טובות (אם כי דיי בקצת, ובסופו של דבר המדידות האלה הן לא מה שיגרום לך להבדל בצליל :)).

Anatoli.

פורסם

(רק) שקשור לחומרים?! :smile1:

בכול אופן, אנחנו (וגם פיסיקאים) לא לומדים את זה כחלק מתוכנית הלימודים... אני טיפה מבין בזה במקרה רק כי אחד המאסטרנטים (סטודנט תואר שני) של מנחה הפרוייקט שלי עובד על מכשיר התעייפות אולטראסוני ויוצא לי לפגוש אותו הרבה...

בעצם, דיברנו באיזה קורס על בדיקות אולטראסוניות ועל הפרעות לגל עומד שדרוש בבדיקה, ולפי מה שאני זוכר זה קשור לא רק לחומר אלא גם לצורה והמבנה שלו... בכול אופן אני לא חושב שזה רלוונטי לממברנות דקות (שם דיברנו על רכיבים בעובי של כמה מ"מ לפחות...)

ושוב, דיברנו על הגרף שמציג נתונים יבשים- ולפי הגרף, ה880 קרובים יותר להענות אחידה בכל התדרים.

וכמו שכתבתי, זה לא אומר שהם טובים יותר בשמיעה (שזה כנראה הsibilance- שאין לי מושג מהו :-X)

אגב, הקפיצות של הטראבל נראות לי יותר גרועות מהקפיצות של הבאס...

פורסם

הקפיצות של הטרבל תמיד גרועות יותר ראה ערך GRADO :)

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים