עבור לתוכן

שדרוג זכרון ל3GB, האם זה יהיה מורגש?

Featured Replies

פורסם

שלום =]

אז ככה, אני רוצה לשדרג את המערכת בעוד שני סטיקים של 1GB כל אחד בתדר 667.. לשני ה512 שיש לי במחשב שכבר עכשיו עובדים בדואל נשארו לי שני סלוטים לשדרוג (זה התכנון שלי)

עכשיו בעבר, היה לי 2GB 512X4 והאמת שני ג'יגה לא היה לי מורגש בכלל..

אם אני אקנה עוד 2GB זה יהיה מורגש?

פורסם

מה זאת אומרת לא מורגשת...ההבדלים העיקרים הם בפתיחה מרובה של תוכנות..וטעינה של משחקים ואפליקציות...

עד כמה תראה ותרגיש את זה ויזואלית זה מזערי...

ואם יש לך כבר 2GB יהיה מיותר לשדרג...

פורסם
  • מחבר

אוקי אז זה שווה השקעה של 450 ש"ח על זיכרון..

ואין לי 2GB יש לי 1GB היה לי 2GB..

המהירות שדברים נפתחים תהיה גדולה יותר? זאת אומרת, הזמן תגובה של המחשב יהיה הרבה יותר מהיר?

ועוד דבר, אם אני אקנה זיכרונות CL4 וה512X2 שעובדים בדואל האחרים שכבר יש לי עובדים בCL5, כולם יעבדו בCL5 או שרק הזכרונות שאני אקנה יהיו CL4?

פורסם

במחירים של היום זה משתלם....

וכל הזיכרונות יעבדו לפי הCL הגבוה (במקרה שלך CL5)....

פורסם
  • מחבר

במחירים של היום זה משתלם....

וכל הזיכרונות יעבדו לפי הCL הגבוה (במקרה שלך CL5)....

מסכים איתך לגמריי אני אחכה להזדמנות שSKYPC יורידו שוב את הG.SKILL שלהם, כבר היה מצב שהוא עלה 417 ועכשיו הוא עולה 540+ =)

עכשיו יש לי שאלה נוספת.. האם מתשלם לקנות את הTEAM שיש בנועה?

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7697

או שכדאי יותר את הG.SKILL?

פורסם

על איזה G.Skill אנחנו מדברים ?

ה Team מצויינים.

פורסם
  • מחבר

http://www.skypc.co.il/pl_product~F2-5400PHU2-2GBNT~15~0.htm

אבל נראה לי שאלך על תדר 800 לפעמים הוא יותר זול http://www.skypc.co.il/pl_product~F2-6400CL5D-2GBNQ~15~0.htm

נכון שזה לא יהיה מורגש לי כלל.. זאת אומרת זה יעבוד ב667.. אבל היעצוב של יותר יפה ואני מאמין שהוא יותר עמיד בפני חום

פורסם

אם אתה מתכנן OC, אני מאמין שה Elite יגיעו יותר רחוק.

מבחינת כדאיות בין ה G.Skillים - אתה כבר הבנת שמשתלם לא להוסיף 5 שקלים.

פורסם

מעל 2 גיגה בXP לא יהיה שוםהבדל מורגש , המערכת לא יודעת לנצל את הזיכרון (ז"א יהיה יתרון רק בתוכנות שדורשות מעל 2 גיגה , סביר להניח שאתה לא משתמש בכאלו).

בVISTA יהיה הבדל מורגש , VISTA יודעת לנצל כל זיכרון קיים ע"י מנגנון מטמון חכם שלומד עם הזמן את מאפייני השימוש שלך ומשתפר עם הזמן.

בין TEAM ל GSKILL ההבדל הגדול הוא כמות האחריות (התאורטית). שם החברה לא אומר המון (אין כזה דבר "TEAM יגיעו רחוק יותר") זה תלוי בצ'יפים שיושבים בפנים. בשביל זה צריך ללמוד את הדגם הספציפי. הצ'יפים המבוקשים והטובים ביותר הם MICRON D9 GMH שנמצאים בדגמים שונים של שתי החברות הנ"ל. לGSKILL יש דגם כזה בסט של 2 גיגה 800 CL4 שעולה רק 650 ש"ח באחת החנויות. עם סטיקים אלו אנשים עוברים בקלות את ה1000 והמחיר של הדגם הנ"ל של GSKILL הוא די טוב לצ'יפים כאלו.

גם TEAM וגם GSKILL חברות די טובות , GSKILL יותר זולה ועם יותר אחריות , בארץ גם ראיתי מבחר גדול של הדגמים שלה.

למידע על הסטיקים השונים ואלו צ'יפים יש עליהם :

http://ramlist.infinityx.nl/ddr2/

הD9 DMH מסומנים בירוק.

פורסם

אם אתה מתכנן OC, אני מאמין שה Elite יגיעו יותר רחוק.

שם החברה לא אומר המון (אין כזה דבר "TEAM יגיעו רחוק יותר") זה תלוי בצ'יפים שיושבים בפנים.

הכל תלוי בצ'יפים. זה ידוע, לכן לא נאמר ש Team יגיעו רחוק, אלא Elite, שם הדגם של הזכרונות.

זהו אינו ניחוש, אלא הסתמכות על מבדקים שונים שנערכו על הזכרונות ברחבי הרשת.

דוג' נחמדה -

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=1901358&postcount=10

פורסם

XP יודע לנצל +-3GB פשוט הוא מחלק את המשאבים בצורה ממש מטומטמת....

ותוכנות שהם 32Bit יכולת לגשת רק ל2GB זיכרון....

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אקח עוד 2GB בסופו של דבר כולנו נצטרך לעבור לVISTA לא?

אני גם מרגיש שאני צריך את זה המחשב שלי נאכל כמו כלום.. עם הפעלת המחשב הוא נהפל ל40% בשימוש..

פורסם

XP יודע לנצל +-3GB פשוט הוא מחלק את המשאבים בצורה ממש מטומטמת....

ותוכנות שהם 32Bit יכולת לגשת רק ל2GB זיכרון....

תלוי למה אתה קורה לנצל ? אם מדובר בהצגת הנתונים במערכת אז כן. אם מדובר בהפניית משאב הזכרון הנוסף לקבלת יתרון בשימוש יומיומי (אני לא מדבר על תוכנות שדורשות יותר מ 2 גיגה או בנצ'מארק או פתיחת 40 ישומי עיבוד מקבילים בפוטושופ או כל דבר לא הגיוני אחר) אז הוא לא עושה עם זה כלום ולמעשה הוא ימשיך להוריד מידע לSWAPFILE כאילו הוא החשבון בנק של ביל גייטס.

בVISTA הסיפור שונה, שם הם לקחו כאסטרטגייה (סוףסוף) את העיקרון של ניצול משאבים קיימים , ואנו באמת רואים את ממשק הAERO למשל שמנצל את יכולות עיבוד ה3D החזקות שיש בכל מחשב מודרני בשביל שיפור בתצוגה והורדת משאבים מהמעבד והבאס תוך כדי ניצול מה שכבר יש במחשב גם ככה. וגם את מנגנון הקאש החכם שמנצל כל פיסת זיכרון מיותר שיש בשביל לטעון מראש אפליקציות שהוא למד שאנו משתמשים בהם (לפי אלגוריתמים שבודקים מה מי מתי ואיך), התוצאה - מערכת שמגיבה הרבה הרבה יותר טוב.

פורסם

כשיש לך 3GB (וגם 2GB ומעלה), אין שום סיבה לא לקבוע את ה-Swapfile על נניח 50-100MB, מה שמקטין משמעותית את השימוש בו

יש גם boot flag שמאפשר ל-processים להשתמש במרחב כתובות של 3GB במקום 2GB

פורסם

אפשר גם לעשות את זה על 2 גיגה , אז מה ? (ולמעשה אני מכיר כמה על 2 גיגה שבכלל ביטלו אותו , למרות שמומלץ אחד קטן בכל מקרה).

השאלה היא אם יהיה הבדל בתוספת של עוד זיכרון מעל 2 גיגה בXP. עם SWAP של גיגה או של 50 מגה זה לא משנה , ההשוואה צריכה להיות 1 ל 1.

נכון להיום אני לא רואה שום הצדקה למעל 2 גיגה על XP בשימוש רגיל (גם משחקים) , אפילו שמנסים לחפש פה כל מיני סיבות ללמה כן (שזה כמו למצוא סיבה ללמה צריך 8800GTX SLI , למה צריך C2D ב 8 גיגההרטז, למה צריכים 20 מאוררים במארז, למה טוב שיהיה 1000 גיגה הארדיסק, למה עדיף צורב 18 על צורב 16, וכו וכו.....).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים