עבור לתוכן

תקלה בחישן? או ליכלוך ?

Featured Replies

פורסם

שלום תמונות עם מצלמת DSLR חדשה,

פתאום ראיתי פיקסל לא בכיוון,

מה זה?

פיקסל מת? או ליכלוך?

imgp0236xv4.jpg

imgp0248wu5.jpg

פורסם

לפי הצבע הלבן זה לא לכלוך ולא פיקסל מת (שניהם כהים בצבע), אלא פיקסל תקוע או חם. החשיפה יחסית לא מאוד איטית (1/15), ולכן זה כנראה פיקסל תקוע. תוכל לבדוק את זה ע"י צילום שמיים עם פיצוי חשיפה 2.0- (כדי לגרום להם להיות כהים יותר). אם הפיקסל נשאר לבן בכל החשיפות, הוא תקוע, אם הוא מופיע רק בחשיפות איטיות אז הוא חם. בשני המקרים כדאי לקחת את המצלמה לשירות כדי שיפעילו מיפוי פיקסלים ויעלימו את הבעיה.

אגב, אם הבעיה הייתה מופיעה רק בחשיפות ממש ארוכות (שניות שלמות) אז לא היה טעם לקחת את המצלמה לשירות. פיקסלים חמים בחשיפות כאלה הם חלק מהמגבלות של חיישנים דיגיטליים, ואפשר למנוע אותם במידה מסויימת באמצעות ניקוי רעש מובנה במצלמה (שמתבצע ע"י חשיפה נוספת עם תריס סגור והחסרה של הפיקסלים החמים בין שתי החשיפות).

פורסם
  • מחבר

לפי הצבע הלבן זה לא לכלוך ולא פיקסל מת (שניהם כהים בצבע), אלא פיקסל תקוע או חם. החשיפה יחסית לא מאוד איטית (1/15), ולכן זה כנראה פיקסל תקוע. תוכל לבדוק את זה ע"י צילום שמיים עם פיצוי חשיפה 2.0- (כדי לגרום להם להיות כהים יותר). אם הפיקסל נשאר לבן בכל החשיפות, הוא תקוע, אם הוא מופיע רק בחשיפות איטיות אז הוא חם. בשני המקרים כדאי לקחת את המצלמה לשירות כדי שיפעילו מיפוי פיקסלים ויעלימו את הבעיה.

אגב, אם הבעיה הייתה מופיעה רק בחשיפות ממש ארוכות (שניות שלמות) אז לא היה טעם לקחת את המצלמה לשירות. פיקסלים חמים בחשיפות כאלה הם חלק מהמגבלות של חיישנים דיגיטליים, ואפשר למנוע אותם במידה מסויימת באמצעות ניקוי רעש מובנה במצלמה (שמתבצע ע"י חשיפה נוספת עם תריס סגור והחסרה של הפיקסלים החמים בין שתי החשיפות).

ראשית,

שכחתי לעדכן אותך שרכשתי פנטקס (כנראה הבנת את זה כבר..)

רציתי להודות לך על כל התמיכה לאורך הזמן, ותוספת הידע העצומה.

המצלמה מעולה (לא עלתה הרבה)

יציבה חזקה בנויה מעולה (אין לי מושג איך אנשים שוברים אותה,אלא אם כן הם זורקים אותה על הקיר )

בנויה פי אלף יותר טוב מCANON המפורסמת.

אחלה VIEW FINDER ( בשבילי זה ממש חוויה לראות התמונה ממש. עד עכשיו עבדתי רק עם LCD .

עכשיו לעניין,

לאחר שפירסמתי את העסק,

שמתי לב באמת שככל שהחשיפה ארוכה יותר כך הבעיה נעלמת ומחמירה ככל שזמן החשיפה קצר,

כמו כן הפיקסל משנה את צבעו.

כך שקשה להאמין שהוא נשרף,

אלא כמו שציינת.

לא ידעתי שתופעה כזו קיימת

מה אפשר לעשות והאם ניתן לשחרר אותו ?

שים לב שהוא כיאלו לא מגיב בחשיפות קצרות, ומתעורר (אבל לא עד הסוף) בחשיפות ארוכות .

פורסם

אני שמח לשמוע שאתה נהנה מהמצלמה :)

לגבי הפיקסל הזה, אם הוא מופיע באופן קבוע בחשיפות של 1/15 או קצרות יותר אז כדאי לדעתי לקחת את המצלמה לשירות כדי שימפו את הפיקסל ויעלימו אותו (אלא אם לא מפריע לך לנקות אותו בתוכנה). אם הוא מופיע רק בחשיפות ממש ארוכות אז נותר לך רק לוודא שמופעלת האפשרות Noise Reduction בתפריט של המצלמה. אם הוא מופיע בחשיפות ביניים אז תצטרך לחשוב כמה זה מהותי לך והאם שווה לך לקחת את המצלמה לשירות בשביל זה.

אגב, במצלמות ה-DSLR של אולימפוס מיפוי הפיקסלים הוא פונקציה במצלמה שהמשתמש יכול להפעיל בעצמו. הגיע הזמן ששאר היצרנים ישלבו משהו דומה במקום לטרטר את הקונים למעבדה.

פורסם
  • מחבר

אני שמח לשמוע שאתה נהנה מהמצלמה :)

לגבי הפיקסל הזה, אם הוא מופיע באופן קבוע בחשיפות של 1/15 או קצרות יותר אז כדאי לדעתי לקחת את המצלמה לשירות כדי שימפו את הפיקסל ויעלימו אותו (אלא אם לא מפריע לך לנקות אותו בתוכנה). אם הוא מופיע רק בחשיפות ממש ארוכות אז נותר לך רק לוודא שמופעלת האפשרות Noise Reduction בתפריט של המצלמה. אם הוא מופיע בחשיפות ביניים אז תצטרך לחשוב כמה זה מהותי לך והאם שווה לך לקחת את המצלמה לשירות בשביל זה.

אגב, במצלמות ה-DSLR של אולימפוס מיפוי הפיקסלים הוא פונקציה במצלמה שהמשתמש יכול להפעיל בעצמו. הגיע הזמן ששאר היצרנים ישלבו משהו דומה במקום לטרטר את הקונים למעבדה.

אני רואה שגם אתה ממשפחת חיות הליליה...

:sleep:

בכל מקרה,

אני אבדוק מחר בבוקר, לדעתי הוא מופיע בחשיפות קצרות .

(אי אפשר איך שהוא לעורר אותו ? אולי עם חשיפה ארוכה מול אור חזק ? )

בכל אופן איך ניתן להוריד עם תוכנה ?

אגב שאתה אומר מיפוי מה הכוונה ? מה הם עושים ?

אין לתאר במילים איזה כיף זה לעבוד עם מצלמה מקצועית, הכל בלחיצת כפתור, מהירות מדהימה,אין מה להשוות לצעצועים.

מה שכן יש לומר שהיא כבדה, ולא ניידת כמו הקטנים,

כך שאכן זה תוספת לצעצועים :)

פורסם

(אי אפשר איך שהוא לעורר אותו ? אולי עם חשיפה ארוכה מול אור חזק ? )

לא ממש.

בכל אופן איך ניתן להוריד עם תוכנה ?

אפשר עם clone בתוכנת עיבוד תמונה כמו פוטושופ או פיינט-שופ פרו, או עם הכלי הזה (לא ניסיתי אותו בעצמי).

אגב שאתה אומר מיפוי מה הכוונה ? מה הם עושים ?

תסתכל כאן. הפרנציפ דומה, רק שבמקום להפעיל פונקציה במצלמה, צריך לקחת אותה למעבדה. אצל כל החברות זה ככה, מלבד אולימפוס, קודאק ומינולטה זצ"ל. בשתיים הראשונות יש תכונה כזו שהמשתמש מפעיל, באחרונה המצלמה מריצה את התיקון בצורה שקטה ברקע, אחת לחודש.

פורסם

boren הוא מסוג האנשים שיש לו לינקים להכל.

שמת לב כמה לינקים הוא נתן כאן כבר לאנשים? אלוהים יודע מאיפה הוא מביא אותם.

boren מי רצח את קנדי?

פורסם
  • מחבר

boren הוא מסוג האנשים שיש לו לינקים להכל.

שמת לב כמה לינקים הוא נתן כאן כבר לאנשים? אלוהים יודע מאיפה הוא מביא אותם.

boren מי רצח את קנדי?

הבן אדם לא אנושי,

אני חושב שזה רובוט..

פורסם

אולי הלינק הזה ייתן לך מושג. ואולי לא ;)

פורסם
  • מחבר

לא ממש.

אפשר עם clone בתוכנת עיבוד תמונה כמו פוטושופ או פיינט-שופ פרו, או עם הכלי הזה (לא ניסיתי אותו בעצמי).

תסתכל כאן. הפרנציפ דומה, רק שבמקום להפעיל פונקציה במצלמה, צריך לקחת אותה למעבדה. אצל כל החברות זה ככה, מלבד אולימפוס, קודאק ומינולטה זצ"ל. בשתיים הראשונות יש תכונה כזו שהמשתמש מפעיל, באחרונה המצלמה מריצה את התיקון בצורה שקטה ברקע, אחת לחודש.

דרך אגב ,

צילמתי באור יום חשיפה מלאה (תמונה שרופה ) לא רואים שום בעיה

בחשיפות קצרות (לא בכולם על רקע שמיים רואים פיקסל כחלחל (לא אותו צבע כמו השאר,

אני אפרסם אחר כך..

כנראה פיקסל חם ?

פורסם

תעלה קרופים של שתי התמונות כדי שיהיה קל יותר להבין למה אתה מתכוון.

פורסם
  • מחבר

תעלה קרופים של שתי התמונות כדי שיהיה קל יותר להבין למה אתה מתכוון.

הנה :

imgp0276xa0.jpg

imgp0278lt6.jpg

[br]פורסם בתאריך: 1.06.2007 בשעה 09:02:41

]

כל התמונות צולמו ב6 מגה פיקסל

אתה יכול להבין עד כמ[ה זה חלק קטן מהתמונה.

עוד דבר, זה צולם (עכשיו שמתי לב ) בISO 800 .

פורסם

אוקי, אז עכשיו זה סופי, מדובר בפיקסל תקוע. אם זה מספיק משמעותי כדי ללכת למעבדה רק אתה יכול להחליט. אני חושב שבשביל פיקסל אחד אני הייתי מוותר על הטרחה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז עכשיו זה סופי, מדובר בפיקסל תקוע. אם זה מספיק משמעותי כדי ללכת למעבדה רק אתה יכול להחליט. אני חושב שבשביל פיקסל אחד אני הייתי מוותר על הטרחה.

השאלה אם פיקסל תקוע לא מועמד בעתיד הקרוב להיות פיקסל שרוף ..

פורסם

אתה מתכוון לפיקסל חם? אם כן, אז פיקסל תקוע הוא מצב יותר חמור כי הוא תמיד מופיע בתמונות. פיקסל חם מופיע רק בחשיפות ארוכות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים