עבור לתוכן

DVDR באיזה רמה של איכות? DVDRIP 720P?

Featured Replies

פורסם

ההבדל בין DVDRIP ל720P בעיני הוא גדול מאוד..

לכן אני משתמש רק בסרטי 720P..

ראיתי שישנם גם סרטי DVDR הבנתי שהם בעצם מין DVD טהור שכזה.. אבל באיזה איכות הוא נחשב?

• תגובות 37
  • צפיות 8.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין שום קשר לפורום אבל סרט DVDR שאתה מוריד מהאינטרנט הוא בעצם דיסק DVD רגיל ביותר..

בכל מקרה בקובץ NFO שאתה מוריד רשום את האיכות המדוייקת של הסרט.

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק ענית לי על השאלה..

בעצם אם משיהו יוכל לרשום לי מהאיכות הכי טובה לאיכות הנמוכה ביותר בפורמטים הבאים זה יהיה מצויין..

HDTV

720P

DVDRIP

DVDR

ולא מצאתי פורום מתאים יותר.. שזה הרי פורום תצוגה..

פורסם

לא בטוח ב100% אבל 720p זה בעצם hdtv בגרסה טובה..

פורסם

האיכות הכי טובה היא 1080P, שבאה ברזולוציה 1080*1920, יש גם את ה1080I שנחשב לפחות איכותי בגלל אינטרלייסינג. זה מה שנחשב "FULL HD"

יש את ה-720P, שזה HD לכל דבר, הרזולוציה פשוט 720*1280.

DVDR = DVDRIP, וזה מה שנקרא SD, או Standard Definition. שזה נותן איכות טובה מאד, אך רזולוציה יחסית נמוכה.

פורסם

DVDR זה DVD REPLICA. בעצם העתק של דיסק DVD רגיל לקובץ MIROR.. איכות של DVD לכל דבר משמע - לא משהו.

אם אני לא טועה DVD רגיל יכול להכיל עד 576 קווי רוחב בשיטת PAL ועד 480 קווי רוחב בשיטת NTSC. שזה 720X576 ו 720X480 (בהתאמה).

HDTV = לקוח משידור של טלויזיה. מכאן ה TV. בדרך כלל מוקלט למחשב דרך ממירים ואז עובר דחיסה לקבצי מעטפת.. נהוג להשתמש היום בקבצי MKV או אפילו בקובץ AVI רגיל ולא דחוס כשמדובר בסדרות קצרות (כמו PRISON BREAK , HEROES ועוד..)

720P זה HD לכל דבר. הרזולוצייה היא 1280X720 וה P מסמל PROGRESSIVE SCAN. משמע שאתה מקבל תמונה שלמה בכל פריים ולא חצי תמונה כמו בשיטת השזירה ( INTERLACE ) .

הסטנדרט הכי גבוהה שקיים היום בשידורי HD הוא 1080P (או FULL-HD כמו שנהוג לכנות אותו) והוא נותן לך רזולוצייה של 1920X1080 , שוב בשיטת ה P ולא ב I.

פורמט ה 720P נפוץ יותר היום מפורמט ה 1080P מפני שפשוט ליותר אנשים יש את הציוד הנחוץ כדי להקרין את ה 720. (מסך טלויזיה יקר וציוד יקר יותר)

והאמת שבמסכים לא גדולים (עד 32-37 אינץ') לא ממש צריכים יותר מ 720P. ה 1080P יהיה ממש הכרחי לאנשים בעלי מסך בגודל 40 אינץ' ומעלה הרוצים להנות מתמונה לא מגורענת כאשר הם פורסים אותה על מסך כזה גדול..

*והנה לינק המסביר מהי שיטת INTERLACE או שזירה בעברית - http://en.wikipedia.org/wiki/Interlace

מקווה שהבנת קצת יותר.. אתה מוזמן לעשות חיפוש על כל שאר המונחים להסבר טכני מדוייק יותר..

המשך שבוע טוב..

פורסם
  • מחבר

וואי ממש תודה על ההסברים..!!

רשמת לי מה הרזולוציה של DVDR ( שזה 720X576 ו 720X480 (בהתאמה). )

1.הרזולוציה של DVDRIP היא אותו הדבר? שניהם בדיוק אותה איכות?

2.ומה לגבי הרזולוציה של HDTV?

3.ובכלל איך אפשר להעביר סרט לפורמט 720P? נגיד סרטים שיצאו לפני כמה שנים.. איך יש אפשרות לשפר את האיכות שלהם.. ולהפוך אותם ל1080 ו720P?

4.יש לי מסך רחב.. ישנם סרטים שנמתחים כמעט על כל המסך.. ורואים אותם ממש בגדול.. ויש סרטים שיש פס שחור די גדול למעלה ולמטה ואז הסרט נהייה הרבה יותר קטן.. אז אם אני יוריד גירסא אחרת זה יסתדר..? או שלא משנה איזה גירסא אני יוריד זה ימשיך להיות ככה...

פורסם

קודם כל HDTV זאת לא איכות, זה High Defenition TV וזה מתחלק ל720P,1080I ו 1080P

כש1080P הכי טוב,I אחריו ו720P לבסוף.

הייתרון של DVDR זה שהתפריטים עוברים איתו,לכן הוא שוקל כ"כ הרבה יחסית לרזולוציה ולאיכות שהוא מציע.

ואני חושב שלסרטים ישנים אפשר לעשות UPSCALE ,אבל זה דורש רינדור מאוד מתקדם של כל מיני פילטרים...עושים את זה במשך הרבה זמן על גבי הרבה מחשבים,כמו שעשו את SW הגרסא הדיגילטית מי שראה,הוסיפו סצנות ואפקטים במחשב והעלו את הרזולוציה לסטנדרט עכשווי.

פורסם

כמה הבהרות:

HDTV בעולם הסדרות וסרטים למינהם מציין שהמקור של הריפ הוא מHDTV אין לו שום אמירה על הרזולוציה של הריפ.

סרטים ישנים צולמו על פילם. למעשה רוב הסרטים החדשים צולמו על פילם. כנראה הם עוברים המרה לדיגיטל מחדש.

DVDRIP וDVDR זה אותה איכות.

פורסם
  • מחבר
קודם כל HDTV זאת לא איכות, זה High Defenition TV וזה מתחלק ל720P,1080I ו 1080P

כש1080P הכי טוב,I אחריו ו720P לבסוף.

אם HDTV מתחלק לשלושת הדברים האלה..

אז איך זה שהאיכות שלו כשלא רשום בו 720P אבל רשום בו HDTV היא באיכות הרבה יותר נמוכה.. בערך כמו DVDRIP

הייתרון של DVDR זה שהתפריטים עוברים איתו,לכן הוא שוקל כ"כ הרבה יחסית לרזולוציה ולאיכות שהוא מציע.

ומה כוללים התפריטים הללו..?

ואני חושב שלסרטים ישנים אפשר לעשות UPSCALE ,אבל זה דורש רינדור מאוד מתקדם של כל מיני פילטרים...עושים את זה במשך הרבה זמן על גבי הרבה מחשבים,כמו שעשו את SW הגרסא הדיגילטית מי שראה,הוסיפו סצנות ואפקטים במחשב והעלו את הרזולוציה לסטנדרט עכשווי.

ואפשרי ללמוד לעשות כזה דבר איכשהו? או שזה באמתבאמת ממש קשה וצריך מחשבים ממש חזקים..? כאילו צריך להשקיע ולשנות דברים וזה.. או רק להשאיר את זה פתוח שזה ירנדר את עצמו לבד..?

עריכה: ראיתי שני קבצים.. אחד הסיומת שלו

720p.HDTV.x264-THOR והגודל שלו 4.47GB

ואחד הסיומת DVD9 720p HDDVD x264-hV והגודל שלו 7.99GB..

אם שניהם 720P ואותה איכות.. אז למה הבדל כזה גדול במקום שהסרט תופס? יש סיבה לזה?

פורסם

כן. יש גם BITRATE . שזה כמות המידע שהסרט שולח לעיבוד כל שניה..

נפח הסרט גם נקבע מרמת הדחיסה שלו וגם מרמת הסאונד.. דבר שני, ישנם הרבה סרטים שרשומים כ- 720P אבל הם למעשה 1280X544 או אפילו פחות מזה.

זה קורה בגלל שהחבר'ה שדחסו את הסרט לא רצו לשנות את היחס המקורי שלו והשאירו אותו על 1:2.35 במקום לערוך אותו ולעשות לו התאמה ליחס של 1:1.77

כאשר עושים לסרט התאמה מיחס של 1:1.35 למסך 16:9 מאבדים חלק מהתמונה מכל צד ויש הרבה אנשים שלא אוהבים לאבד תמונה (כמוני) ומעדיפים להשאיר את הסרט ביחס המקורי שלו גם אם זה אומר שיהיו פסים שחורים ( LATTERBOX ) בחלק העליון והתחתון של הסרט.

לשאלה השניה שלך, DVDR ו DVDRIP הם ממש לא באותה איכות. RIP הוא גזירה של סרט מ DVD והוא בדרך כלל נמוך בהרבה מהרזולוצייה המקורית.. הריפרים מורידים שורות, אורך או רוחב, של הסרט ומנסים לחסוך מקום בקובץ תוך כדי נסיון להשיג את התמונה האופטימלית..

(האמת שריפים נראים זוועה על ה LCD שלי ובגלל זה הפסקתי כמעט לחלוטין לצפות בהם..)

ולגבי ה HDTV , כמו שענו לך למעלה - מציין בסה"כ שהמקור של ה RIP נלקח משידור בחו"ל ב HDTV ולא מציין את הרזולוצייה שלו. אם מוסיפים לסיומת הקובץ גם 720P אז זה אומר שהרזולוצייה שלו אמורה להיות 1280X720. יש גם סיומת HDTV.HR שאומרת HIGH RESOLUTION . בדרך כלל הרזלוצייה תהיה גבוהה יחסית אך לא כמו 720P .

לגבי ה UPSCALING , שכח מזה. זה לאנשים בעלי ידע בתחום וציוד מתאים. חוץ מזה שהתוצאות ב UPSCALE לא ממש מזהירות בדרך כלל..

ואם אי פעם צפית בדיסק DVD בבית אתה אמור כבר להבין לבד מה כוללים תפריטים של DVD.. אם לא, גש לספריית הוידאו הקרובה לביתך, הם יישמחו לעזור.

פורסם

סרטים שצולמו בפילם הם ברזולוציה גבוהה יותר מHD (אפילו מFULL HD)

מדובר על 4000-5000 קווים לעומת 1080 ב1080P

זה בהנחה שהם נשמרו בתנאים טובים, בלי אבק ולא התבלו

פורסם

צודק. אבל באולפן צריך להמיר פילם למידע דיגיטלי והרמה הכי גבוהה שיש כיום לציבור הרחב היא 1080P ..

ונראה לי שמיצינו את הנושא הזה..

פורסם

כתבתי את זה בתגובה לאלה שדיברו על צורך לעשות UPSCALE לסרטים שצולמו בפילם

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים