עבור לתוכן

עזרה בקבלת החלטה על תקציב השקטה שפוי למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

קודם כל ברצוני לציין שהפורם ממש טוב ויש בו הרבה אינפורמציה למשתמש חדש!

אני רוצה לעבור למחשב חדש, בין היתר אני מתלבט לגבי המארז והספק. היגבתי לסטיקי של דניס על בחירת ספק ברמות תקציב שונות, ההודעה נמחקה כי הנושא נעול (אולי היה אפשר להחזיר אותה בתור נושא ?). בעקרון תהיתי מהם ההבדלים בין קטגוריות המחיר השונות - האם הבדל הוא ברמת האמינות, רמת שקט, שם של יצרן, או שספקים שונים נועדו למעבד שונה או לכרטיס מסך מסויים. את אותה שאלה אפשר גם להפנות גם לגבי סקירת המארזים השקטים (לא זוכר מי כתב אותה), שלא ברור(לי בכל אופן) במה מארז שנחשב שקט טוב יותר מאחר יותר זול שגם נחשב שקט. לגבי שקט מה עוד נחשב מרעיש במחשב?

ושאלה אחרונה, כולנו יודעים שבלילה אפילו זמזום של יתוש יכול להיות מאוד מרעיש!!! אז כשאומרים שמחשב שקט למה הכוונה - האם אפשר לישון לידו כשהוא סתם דלוק או עסוק בהורדות ולא לשמוע? כיוון שנראה לי שיש הבדל ברמות השקט והתקציב שלי הוא גמיש כי המחשב ישרת אותי להרבה זמן (אבל אני לא רוצה סתם להוציא כסף על דברים שאני לא צריך)- אני מקווה שבזכות התגובות שלכם אני אתחיל להבין מה זה שקט :xyxthumbs:

פורסם

נתחיל מזה ששקט זה דבר מאוד יחסי...ומשתנה מאדם לאדם...

ותפרט על המערכת שאתה מתכנן לקנות...השימושים שלך ותקציב...

לגבי הספקים כמובן שיש שוני באמינות/ניצול/הספק/חברה וכו...

לגבי המארזים יש את איכות הבניה/קירור ואת ההעדפות האישיות של המשתמש יופי/חלון/לדים וכו..

לא משנה אם זה ספק..מארז או מעבד...תקנה את מה שהתקציב מאפשר ומתאים לשימושים שלך..

פורסם
  • מחבר

חשבתי על בערך 6500 ש"ח אחרי ירידת המחירים ביולי. מזה צריך להפחית בערך 3000 למסך איכותי.

המחשב לא נועד למשחקים, אבל נראה לי שכדאי שתהיה אפשרות לשדרוג. כרגע אני עוד לא יודע איזה כרטיס מסך יהיה לו.

חשוב שהוא יהיה שקט ולכן מענין אותי מהם הרכיבים המרעישים?

בכל אופן ראיתי שלכל תקציב יש לכם פתרון, לפעמים חלקכם טוען שהוא שקט ואחרים טוענים שהוא לא. במקרה גבולי כזה הייתי מעדיף לחרוג בתקציב

פורסם

כל רכיב שהוא אקטיבי מרעיש...באיזה רמה זה תלוי כבר בדגם וכו..

כרטיס מסך/מאוורררי מארז/קירור למעבד/HD מסוימים וכו...

ואיזה מסך את הרוצה לקנות שאתה מקצה לו 3K ?

פורסם

ישנם כמה וכמה פתרונות להשקטת מארזים בהן משתמשות היצרניות.

עובי המתכת.

כלובי הפרדה המשמשים יותר לויסות והפרדת זרימות האויר, תורמים בעקיפין גם לאקוסטיקה.

דיסקים קשיחים היושבים בתוך גומיות (דומה לזו המשמשת לתפיסת מחסנית רובה).

חומרים בעלי יתרונות שיכוך רעידות.

ועוד כהנה וכהנה.

ניתן גם לקנות KIT בידוד התורם גם הוא לשקט במארז.

לא ניתן להגיע לשקט מוחלט של 0DB זה שיהיה לך ברור.

אצלי בבית איפה שנמצא המחשב מדדתי 20DB כאשר החדר שקט, וזו אמורה להיות תוצאה מעולה.

אצל אחרים זה יכול להשתנות אבל לא בהרבה.

רק בתנאי מעבדה תוכל להגיע ל-0 אם בכלל

פורסם
  • מחבר

חשבתי על NEC LCD2070NX 20" LCD או משהו איכותי אחר

לגבי הרכיבים "השקטים" האם כל פעם שמוסיפים לתקציב 100 ש"ח מקבלים רכיב יותר שקט? אם כן מתי הגבול?

האם מה שאתם אומרים זה שצריך לבקר בביתו של כל אחד מחברי הפורום באמצע הלילה ולהקשיב מי מרעיש יותר??

פורסם

שנה בבקשה את הכותרת ככה שתהיה טיפה יותר אינפורמטיבית בבקשה.

לא כל פעם שתוסיף 100 ש"ח תקבל משהו יותר שקט,זה מאוד תלוי האם אנחנו מדברים על מארז,ספק או שניהם יחד.

מה הגבול? התקציב שלך.

וודאי שאתה לא צריך לבקר בביתנו ולבדוק,אבל יש ביקורות מקצועיות שנותנות את דעתן לגבי היותו של מארז X שקט או לא,ולחלקנו יש ניסיון עם חלק מהמארזים ככה שנוכל להמליץ לך על מארז לצרכים שלך

פורסם
  • מחבר

[

לא כל פעם שתוסיף 100 ש"ח תקבל משהו יותר שקט,זה מאוד תלוי האם אנחנו מדברים על מארז,ספק או שניהם יחד.

מה הגבול? התקציב שלך.

זה מה שאני מנסה להגיד: אם אני אחליט בצורה שרירותית על תקציב בלי להבין את המשמעות של ההחלטה אני יכול לטעות. למשל תקציב של 1000 ש"ח למארז וספק יתנו מספר אלטרנטיבות אבל יתכן שב - 800 ש"ח אני אקבל פירמה פחות ידועה אבל את אותה רמה של שקט. מצד שני אולי כדי להוסיף עוד 300 ש"ח וב 5 השנים הבאות לא לסבול מרעש רקע!

הסטיקי (או איך שקוראים לזה) של דניס נותן סקירה (כנראה טובה ואמינה אני פשוט לא מבין בזה) של ספקים ברמות מחיר שונות אם היית מציין במה עדיפה כל קטגוריה על קודמתה זה היה עוזר. אותו הדבר לגבי סקירת המארזים השקטים - ז"א מי צריך מה ולאיזה שימוש.

לסיום אני סטודנט ומבלה הרבה שעות בקריאה וכתיבה מול המחשב, עבודת אינטרנט, הורדות, סרטים טלויזיה מוסיקה. אני לא משחק במשחקי גרפיקה ותוכנות עריכת סרטים, אבל מי יודע מה יהיה בעתיד? ז"א שכרגע לא יהיה כרטיס מסך חזק ? אני לא יודע אם זה אמור להשפיע.

אבל שוב, חשוב שיהיה שקט

פורסם

תבין,אין לי או לאף אחד אחר פה שום אינטרס לגרום לך לבזבז הרבה כסף אלא להפך.

אנחנו זקוקים לתקציב כי בלעדיו אתה גם עובר על חוקי הפורום,אבל יותר חשוב מכך - אנחנו פשוט לא יודעים איך להתייחס ועל מה להמליץ לך כי המבחר הוא גדול.

כמובן שאם ההבדלים בין מארז שעולה 1100 ש"ח לבין מארז שעולה 700 ש"ח קטנים היה סמוך ובטוח שלא נמליץ לך סתם על המארז היקר יותר כשמבחינת עלות/תועלת הזול יותר עדיף.

אי אפשר לרשום בסטיקי של המארזים השקטים מה מתאים למי ולאיזה שימוש כי אין שום חוקים לזה.

שקט זה משהו אינדבדואלי מאוד שקשה "להבין" דרך הפורום. בישבילי משהו אחד יהיה שקט ובישבילך לא.

לכן אני לא יכול להגיד שלגיימרים מארז X יהיה שקט מאשר מארז Y כי כל אדם לעצמו שונה.

אין גם שום שימוש שדורש שקט,ואין שום מניעה לעבוד עם מארז (וחומורה באופן כללי) מרעישה כמו טרקטור.

שקט זה מותרות שאדם רוצה לעצמו וזה גם עולה כסף (ולא מעט)

פורסם
  • מחבר

אם אני מבין אותך נכון, צריך קודם לקבל הצעה על שאר רכיבי המחשב ואז בכסף שנותר להתיעץ איתכם.

בכל אופן תודה על הכל...

פורסם

לצורך העניין, מאחר ואני התענינתי בדיוק באותה שאלה קבלתי תשובה שהמארז שנותן את השקט היחסי הגבוה ביותר יהיה הantec הזה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1151

בשילוב עם הספק הזה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3087

תקנו אותי אם אני טועה...

זה יוצא 1500 ש"ח ביחד. עוד לא קניתי אך אני מתכוון ללכת על זה כי אני פשוט לא רוצה את הזמזום התמידי.

בפעם שעברה ככשקניתי מחשב, אנשים המליצו על על המארז של compucase:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=657

שהסתבר כרועש מדי בשבילי.

פורסם

אם אני מבין אותך נכון, צריך קודם לקבל הצעה על שאר רכיבי המחשב ואז בכסף שנותר להתיעץ איתכם.

בכל אופן תודה על הכל...

זה בדיוק מה שאני אומר.

בועז,זה בהחלט אחד השילוב הכי שקטים שקיימים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים