עבור לתוכן

NZXT APOLLO VS COOLERMASTER AMMO השאלה שונתה בעמוד 5

Featured Replies

פורסם

יש פה איזה מודרייטור... ;)

• תגובות 61
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני הסברתי את החסרונות של הסופרנו לעומת האפולו.

ואת תועיל בטובך להתעמק יותר בדיון אתה תמצא אותם.

לכל מי שחושב שהוא יכול לעשות עבודה טובה יותר ממני בפורום מוזמן לנסות.

אתה יכול להסביר זה לא אומר שאתה צודק, כל מה שאנחנו מבקשים פה זה הוכחות ממך שיבססו את מה שאתה אומר.

תמר אמרה כאן דברים והיא ביססה אותם.

אתה עושה עבודה נפלאה רק תבסס את מה שאתה אומר

פורסם

הבאתי את הקישור לגבי הסופרנו שרשום שם שהוא לא שקט במיוחד, יש ויברציות ל - HDD והוא עשוי מחומרים זולים, בעיקר פלסטיק.

בעוד ביקורת התלוננו על זה שהוא מאד קטן וצפוף.

פורסם

אני אומר את זה בפעם האחרונה למי שעוד לא הבין.

אתם יכולים להוכיח אותי על טעותי וכנ"ל את דניס,אבל יש צורה מכובדת לעשות זאת.

וזילזול בתואר ובמומחיות של אדם היא לא אחת מהן.

פורסם

אני אומר את זה בפעם האחרונה למי שעוד לא הבין.

אתם יכולים להוכיח אותי על טעותי וכנ"ל את דניס,אבל יש צורה מכובדת לעשות זאת.

וזילזול בתואר ובמומחיות של אדם היא לא אחת מהן.

חחחחחחח צודק ב-10000%....

כל אדם טועה ואפילו הומחה ביותר.

פורסם

אבל לא דור ולא דניס, ולא במקרה הזה.

אגב, מה זה "הומחה" :nixweiss::lol:

פורסם

לי יש את הSOPRANO.

מארז אלגנטי (רק חברה שלי אומרת, שהוא דומה למקרר) ומארז יחיד בעולם שאני מוכן להחליף בו זהAURORA 3D 570

מארז שקט, לא רועש, הפילטר עובד יפה, אני כל שבוע מוציא ממנו טונה של אבק, רק מהמחשבה, שהאבק ישב לי על הTUNIQ שלי עושה לי צמרמורת.

אם היתה לי אופציה לקנות עוד מארז במחיר הזה, לא היתי מהסס והולך על SOPRANO.

דבר יחיד שאני מאוד רוצה לעשות, זה להחליף את החלון בחלון ללא מאוורר ולעשות עליו איזה חריטה יפה, מוארת בלדים.

פורסם

בסדר אני חושב שהבנו את העיקרון שכולם מרוצים מהסופרנו,אני מהסופרנו של חבר שלי ממש לא מרוצה למשל אפילו מהזמן הקצר שהיה לי להתרשם ממנו.

כל אחד מוזמן לעשות כראות עיניו ולקנות מה שמתחשק לו

פורסם

XTRACT זוהי רק דעתי, וזהו. אם דניס אומר, כנראה שהוא יודע על מה הוא מדבר.

אני לא אומר שSOPRANO יותר טוב, או APOLLO פחות יפה. אני רק אומר, שאני אישית מעדיף את הSOPRANO.

PS

למה לא הית מרוצה מהסופרנו של חברך ?

פורסם

עבדת בכלל עם מארזים אחרים שיש לך בסיס להשוואה?

למה? הרגשה מאוז זולה ביחס למחיר,רועש לטעמי,גימור מאוד לא איכותי אם אפשר לקרוא לזה ככה.

אין לו מגרעות בולטות כעיקרון,אבל העניין העיקרי פה הוא תמורה לעומת המחיר ובזה הוא ממש לא מצטיין

פורסם

כשאני קניתי אותו לפני שנתיים + ועלה לי 410 ש"ח, היתה זאת תמורה יפה למחיר.

גימור שלו מוצא חן בעיני ואני לא רואה שום זולות בו, זה עניין של טעם. עבדתי עם המון מארזים, ניהלתי חנות מחשבים במשך כמה שנים טובות, עד לפני כמה חודשים.

רעש ? לא יודע על מה אתה מדבר. דבר יחיד שמרעיש אצלי זה TUNIQ אם אני שם אותו על 2000 RPM. אצלי הוא די שקט, נותן לי לישון טוב בלילה.

פורסם

מארז בחלקו הגדול זה עניין של טעם.

אני עבדתי עם עשרות מארזים והסופרנו עושה רושם של מארז מעולה - אני חושב גם שהוא שקט.

רמת הגימור שלו טובה יותר ללא ספק.

למרות הפלסטיק מקדימה - הוא דווקא דיי חזק.

הפילטר מקדימה הוא דבר ענננננק. עד מתי נוריד הררי אבק ממחשב בן שנתיים.

בלי שום קשר - יש גם משמעות למותג.

לטרמלטק יש שם טוב מאוד ושרות שלפחות אני הייתי צריך לקרור מים והיה שרות מעולה ומהיר.

אני לא יודע לגבי NZXT.....

פורסם

הסופרנו מארז סבבה לגמרי לדעתי.

החסרונות העיקריים שלו:

*לא שקט מת -כפי שמישהו תיאר. גם לא שקט בכלל בעצם.

*פילטר בחלון לא יעיל, לא מאפשר זרימת אוויר דרכו וגורם לרעש מעצבן של וווששש כתוצאה מנסיון האוויר לזרום דרך החריצים המיניאטוריים שלו.

*הפינים TOOL-LESS להרכבת המאוורר שמאחורה נשברים בקלות ואני לא בטוח שאפשר להרכיב מאחורה מאוורר שלא בדרך הTOOL-LESS ככה שאם הם יהרסו זו די בעיה.

*אין מקום\פטנט כלשהו לסידור החוטים, צריך לאלתר.

*הדלת שבירה והצבע יורד די בקלות אם הדלת משתפשפת במשהו קשיח (לא, אני לא מדבר על סכין מנתחים).

*המארז אינו TOOL-LESS לגמרי, כרטיסי מסך וPCI למיניהם עדיין מורכבים עם ברגים.

*לא 3X120MM כפי שהרוב היו מעדיפים מטעמי יעילות (רעש\תפוקת אוויר).

והיתרונות:

*סירקולציה די טובה של אוויר במארז הודות ל2 מאווררי 120 ומאוורר 92 בדלת.

*הדיסקים הקשיחים מורכבים בקלות ובמהירות עם ציוד הTOOL LESS -והם יציבים לגמרי!

*המארז עצמו, מעבר לדלת הארורה, בנוי טוב וחזק לדעתי. לא נותן הרגשה של זבל סיני.

*פילטר אבק בכניסה שמונע כניסה של ג'יפה -אמצעי יעיל במיוחד בארצנו המאובקת.

*חיבורים לאוזניות,USB וFirewire בגג שמוגנים ע"י דלת קטנה עם קפיץ למניעת כניסה של אבק פנימה -נגיש ופשוט.

*מחיר סביר שנותן תמורה מצויינת לכסף.

פורסם

מעניין, היה לי אחד כזה מוזמן ותוך כדי הסופ"ש קלטתי כמה דברים בקשר למארז הספציפי שבתמונה VB1000 ובכלל להבדלים במארזים ברמת המחירים הזאת.

ויצא לי גם להתלבט על הNZXT NEMESIS.

לא יודע מה לגבי הסופרנו הישנים יותר, אך בימים אלה יצאו כמה דגמים חדשים של הסופרנו, במקום ולצד הדגמים הישנים (סופרנו ללא דלת קידמית, הנ"ל עם דלת פלסטיק והסופרנו הקלאסי והיקר שמוחלף בדגם DX) כולם מבוססים על אותו מבנה ובעלי אותם מימדים ובעיקרון רמת הגימור וכמות המאווררים משתנה בין הדגמים)

מה שכן, הסופרנו הזולים עושים לי רושם של משפחה שמבוססת על תכנון דומה לזה של CHIEFTEC, ואף ייתכן שהם מיוצרים באותו מפעל בהזמנה למפרט העיצובי המקורי של TT. בימים אלה נוספה להם סדרה של מארזי FULL TOWER שלדעתי מאוד מזכיר את הבנייה שלהם. כשבבסיס המארז מגיע עם מאוורר אחורי אחד, ומקום לשלושה נוספים על החלון ואחד אופציונאלי מקדימה. (עוד לא נתקלתי בהם בארץ). ההבדל היחיד ביניהם לבין הוא בעיצוב החיצוני הטרמלטייק/סופרנו ובכך שהם מגיעים בברירת מחדל עם חלון צד, או חלון רשת מהסוג שיש בSHARK וEUREKA (מה שלא מאפשר הוספת מאווררים על הפאנל ללא קידוח עצמי). מאחר שמארז בסכומים כאלה זה לא משהו שקונים לשנה שנתיים וקל מאוד להתחרט אחר-כך ולגלות שעלויות מקדחה ומקדחים מיוחדים בשביל להוסיף מה שרוצים עשויים להיות יותר גדולים מההפרש על מארז שבאמת ישרת את המטרות והצרכים האישיים יותר טוב. מאחר שאני לא איש של קידוחים (למרות הפרוייקטים המדהימים שראיתי כאן) אני מעדיף מוצרים שהם גמישים ביכולת ההרחבה שלהם בעתיד

ולדעתי גם הסופרנו הנ"ל וגם האפולו (שזול ממנו ומעט קטן ממנו דרך אגב). אינם מצטיינים במיוחד בתכונות האלה. ודווקא דגמי הסופרנו החדשים שנכנסים עכשיו

הם יותר הרבה יותר גמישים ועושה רושם שבTT חשבו בדיוק על הדברים האלה. (הRSI 100 מגיע למשל עם מגש ללוח האם)

בעניין הסידור הפנימי ונוחות ההתקנה הסופרנו עשה עלי רושם הרבה יותר ידידותי מאשר האפולו (הדברים הקטנים, הדברים הקטנים...) וגם מבחינת רושם חיצוני הסופרנו נותן את הרושם של בנייה יותר חזקה ומאסיבית. מבחינת רעש מדובר כאן גם בצרכים ובהרגלים, כשמארז בודד בחדר בהחלט אינו נחשב לרועש ביחס לדגמים אחרים עם שלושה ארבעה מאווררים ששמעתי עובדים (TRANSFORMER למשל נחשב מרעיש).

לסיכומו של עניין, ההבדל בין הסופרנו היקר יותר לדגם הזה הוא עלות הגימור (דלת פלסטיק לעומת אלומיניום) מאורר אחד בחלון, אחד אחורי, ואחד קדמי עם פילטר

לעומת שניים בדגם היקר יותר. (כך שיש גם שיפורים בתחום הזה). בכל מקרה, לכל הדגמים ניתן להוסיף דלת חלון עם מאורר 23 ס"מ, למי שצריך.

ומן הסתם הזמינות בשוק של תוספות של TT היא הרבה יותר גבוהה מאשר NZXT.

לגבי NZXT אפולו, דווקא מהמארזים שלהם שמצטיינים בעיצוב ייחודי ומקורי, הייתי אומר שדווקא מארז זה הכי פחות הרשים אותי, לעומת הLEXA או הNEMESIS

ואפילו TRINITY הזול כבר עושה רושם של תמורה טובה לכסף והנאה אסטתית לעין).

מבחינת מימדים:

הSOPRANO יותר גבוה. 495 מ"מ גובה, x 210 מ"מ רוחב, 478 מ"מ אורך. (למי שמעדיף מארז גבוה) -מגיע עם 3 מאוררים - ללא תאורה.

הAPOLLO יותר עמוק. 438 מ"מ גובה, 218 מ"מ רוחב, 536 מ"מ אורך. (למי שמעדיף מארז עמוק) - מגיע עם 2 מאוררים (אחד אופציונלי) ותאורה.

לדעתי הבחירה היא בעיקר סובייקטיבית, אם מדובר על תקציב מוגבל וצרכים בסיסיים, הAPOLLO נראה תמורה יותר טובה לכסף למרות שעם הוספת מאורר הוא יגיע לאותו מחיר. מדובר במארז עם עיצוב הרבה פחות שמרני וצעקני ולאו דווקא בהכרח מתאים לאופי של כל אחד. (פחות לשלי)

מבחינת מרחב פנימי, דווקא יתרון העומק של הAPOLLO מהווים יתרון. לעומת יתרון הגובה של הSOPRANO שיוצר מראה חיצוני יותר מרשים אבל גם הרבה שטח מת בחלק העליון של המארז. החריצים בחלק התחתון של האפולו מהווים יתרון נוסף מבחינת איוורור לעומת הדלת האטומה של הסופרנו.

לעומת זאת, הפטנטים והקומבו של הסופרנו הם יותר יעילים ונוחים. אבל אני נאלץ להסכים שהסופרנו הספציפי הזה, הוא דגם של פשרה, פשרה של עלות חומרי גימור,

ונסיון להחזיק דגמים סולידיים של TT גם בקבוצת המחיר של עד 100 דולר. אני בכל אופן ירדתי ממנו, גם בגלל הגמישות של הדגמים החדשים וגם בגלל החשש

שאני אתקע איתו בגלל המימדים (האשלייה למראית עין שהסופרנו הוא מארז גדול יותר) ואז בעצם מדובר בעוד רכישה של מארז שהיה עונה על הצרכים מלכתחילה.

שורה תחתונה:

תן צ'אנס לAPOLLO

פורסם

קודם כל במארזים יש הרבה יותר מקום לדעה אישית בניגוד לעניין הספקים.

דבר שני,עמית,היתרונות שהצגת (לטעמי) לא מספיקים כדי לגרום לי לקנות את המארז הזה במחיר גבוה כפי שהוא נמכר כשיש במחירו אפולו,או CM 532/532 או Ammo 533 וכו'

CM 534 מארז נהדר עם ביקורות מעולות פשוט,קריר מאוד ושקט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים