עבור לתוכן

אם 4300 כזה טוב בOC, למה לא מייצרים אותו עם קלוקים יותר גבוהים ?

Featured Replies

פורסם

עד עכשיו הבנתי שזה בגלל שהוא מאבד יציבות אבל רואים פה אנשים שעובדים עם המחשב על 3GHZ וזה יציב להם !

ד"א זה לא מתייחס רק ל-4300 אלא לכל מעבד תותח ב- OC...

פורסם

כי אחרת לא היה להם מגוון רחב של מעבדים.

6600 ו-6700 למשל שאפשר לומר שה-6700 הוא 6600 בתוספת של 266MHZ

חוץ מזה,זה שיקולים פנימיים כמו לשאול למה ב.מ.וו/מרצדס וכו' מגבילות את המהירות של המכוניות שלהן ל-250 ק"מש (שומר על החלקי הפנימיים ועוזר לאמינות וכו')

פורסם

תאמת לגבי מכוניות זה תלוי בחוקים של הארץ, בארץ לדוגמא אסור למכור מכונית שסוגרת מעל 250, חייבים לשים להם הגבלה אלקטרונית.

בכל מקרה לא כך כך קל להגיע ל 3GHZ יציב עם הE4300. ויציב זה נחשב עבודה ממשוכת לא בדיקה של שעה שעתיים.

פורסם

קל מאוד ברוב המקרים להגיע ל-3 ג'יגה יציב.

אני עוד לא נתקלתי במעבד E4300 שלא מגיע ל-3 יציב, אלא בגלל קירור לא מתאים\חוסר יכולת של האוברקלוקר.

פורסם

אור,

הדוגמא שנתתי לגבי המכוניות (ואני לא יודע עד כמה היא קשורה) ממש לא נוגעת לגבי הארץ שבה המכונית נמכרת.

גם בגרמניה שם אין הגבלות מהירות באוטובאנים לא תמצא מרצדס (חוץ מה-SLR) שעוברת 250 קמ"ש פשוט כי הן מוגבלות אלק' וכנ"ל BMW (אפילו ה-M5).

אני לא חושב שהוא דיבר על 3GHZ ספציפית אלא נתן דוגמא כללית.

אני גם אשמח לדעת אם הסיבה שנתתי הגיונית או שיש סיבה אחרת

פורסם

מייצרים אבל קוראים להם בשמות אחרים כמו למשל E6XX והמחיר בהתאם :)

פורסם
  • מחבר

זהו ?

זה הכול ?

אז אתם אומרים שלא יהיה שום הבדל בביצועים נגיד בין : 2.2 @6320 ל 6420 ?

פורסם

נכון,כמו שלא יהיה הבדל בין 6600 @ 2.66GHZ לבין 6700

פורסם

מייצרים.

לאחד קוראים E4400 ולשני E4500

פורסם

בדיוק!

מכינים פלטפורמה ואז ממנה עושים 4-5 מעבדים כאשר בעצם אתה משלם יותר ל4400 מאשר ל4300 למרות שבOC הביצועים שווים.

בקיצור הכל עניין של שיקולים כספיים של החברה!!

פורסם

אתם טועים. תהליך התכנון והייצור של E6320,E6420,E6600 ו-E6700 זהים. כולם מתוכננים לעמוד בתדר הכי גבוה.

אחרי שמייצרים אותם, מעבירים כל צ'יפ סדרה של בדיקות. מה לעשות ותהליך הייצור לא מושלם, לכן חלק מהצ'יפים לא עומדים בתדרים הגבוהים אליהם תוכננו.

הצ'יפ הצליח לעבור את כל הבדיקות ב2.66GHZ? אז זה E6700.

הצליח רק ב2.4? E6600.

2.13? E6420 וכו'...

יש גם שבבים שנזרקים לפח...

בכל אופן, את השבבים שיצאו הכי מוצלחים, מוכרים כמובן במחיר הגבוה ביותר...

אבל עקרונית אם כל המעבדים עובדים באותה מהירות, הם יתנו אותם ביצועים.

לפני שאתם שואלים, איך אפשר בכלל לעשות OC אם הצ'יפ לא עובר טסטים בתדר יותר גבוה ממה שאינטל מכריזה?

יש לזה כמה תשובות.

א. כל הצ'יפים מתוכננים לעבוד עם אותו מתח. העלאת המתח שעושים בOC יכולה להעביר את הצ'יפ טסטים במהירויות גבוהות יותר.

ב. טווח ביטחון. אפילו אם יש סיכוי נמוך שהצ'יפ לא יעמוד בתדר גבוה יותר, אז משייכים אותו לקטגוריה איטית יותר.

ג. הטסטים של אינטל הרבה יותר מחמירים ממה שאתם יכולים לחשוב עליהם. הם מגיעים לפינות ששום משתמש ביתי רגיל לא אמור להגיע אליהם.

שבת שלום.

פורסם

איפה הם טעו? הם אמרו את מה שאתה אמרת, רק שאתה הוספת את תהליך יצור המעבד והתאמתו ל"דגם"

פורסם

יש שלושה פלחים בשוק

high end

mid end

low end

בביצועים גבוהים מפציצים במחיר כי מי שקונה אותם "רעב" לביצועים חברות שרתים וכו....

ביצועיים בינונים פלח של השוק הביתי הכבד

ביצועים נמוכים פלח השוק החלק פיננסית

ככה אתה עושה מקסימום כספ על חשבון הצרכן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים