עבור לתוכן

כיצד להמיר תמונות לקבצי TIFF בצבעי CMYK?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

זה זמן רב אני מנסה לפענח בעיה - איך להפוך קבצי תמונה רגילים (JPG לצורך העניין) ל4 קבצי TIFF שכל קובץ מייצג שכבת צבע אחת מבין צבעי CMYK.

הצורך הזה התעורר מאחר ואני מעוניין להדפיס תמונה מסוימת על חולצה, ואת התמונה הבנתי שאני צריך להעביר בצורת 4 קבצי TIFF, כשכל אחד מייצג ערוץ צבע נפרד.

בפושטושופ ניסיתי להעביר את התמונה המבוקשת ל CMYK מ RGB ואז בחלונית ה Channels ביצעתי Split Channels, מה שהפריד כל ערוץ למסמך נפרד.

שמרתי את כל אחד מ4 ארבעת המסמכים כקובץ TIFF נפרד כאשר כל אחד קיבל את שמו כך: Filename_C.tif, filename_M.tif, filename_Y.tif, Filename_K.tif.

בהגרות הדיחוס של ה TIFF לא נגעתי, ושמרתי את הקובץ. עכשיו מסתבר, שהקבצים אינם נטענים בתוכנת ההדפסה של המדפסת, ואני פשוט לא יודע מה לעשות. לדעתי ביצעתי הכל נכון, אני לא רואה איפה יכולה להיות הבעיה.

אולי צריך ליצור קשר כלשהו בין 4 הקבצים? לי פשוט אין מושג, וגם חרשתי על גוגל בנושא ולא מצאתי את מבוקשי.

אשמח לקבל עזרה מיודעי דבר.

תודה רבה.

פורסם

מי אמר לך שצריך תמונה עם 4 ערוצי צבע כדי להדפיס על חולצה? ההכנה שאתה מדבר עליה היא בכלל לדפוס "רגיל"(לא דיגיטלי) שבו באמת לכל צבע יש תבנית,

ואגב כל בית דפוס מקבל את כל סוגי הקבצים והם כבר מעבדים את הקובץ.

תתאר מה אתה רוצה להדפיס על החולצה ובאיזו כמות אני יעזור לך להתאים לשיטה הכי טובה וזולה,

בכל מקרה השיטה שאתה מנסה לא רלוונטית להדפסות על חולצות/בדים וכו'.

פורסם
  • מחבר

שלום ex_ ותודה רבה על התגובה.

אני מודע לעניין שבית הדפוס יכול לעבד את הקבצים בשבילי, אבל אני פשוט לא רוצה להיות תלוי באף אחד ואני מעדיף להעביר להם את הקבצים ישירות. מה גם שאחרי כל המאבק הזה עם פושוטופ וגוגל, אני רוצה לצאת עם קצת ידע בנושא.

אני מעריך מאוד את הרצון שלך לעזור לי במציאת שיטות זולות להדפסה על חולצות, אבל חח תאמין לי שאין יותר זול מהדרך שאני הולך להדפיס בה.

עוד דבר, שהדפסת החולצות שאני מדבר עליה היא באמת "רגילה" כלומר, יש מדפסת, שבמקום להדפיס על נייר, מדפיסה על חולצות ובגלל זה שיטת התבניות נחוצה גם כאן לצורך העניין.

אז בחזרה לנושא. האם אתה יודע כיצד ליצור את קבצי התבנית המדוברים בצבעי CMYK ובפורמט TIFF ותוכל לתת ללמד אותי כיצד לעשות זאת?

שוב, תודה רבה ex_!!!

פורסם

אבל חח תאמין לי שאין יותר זול מהדרך שאני הולך להדפיס בה.

תתפלא.

אני לא מכיר דרך לייצר קובץ לפי ה channel

בכל מקרה לוחות דפוס(cmyk) לא מצריך ממך לייצא את הקובץ בצבע ה"אמיתי" שלו מפני שאת הצבעים בוחרים מתוך מניפת פנטון

לפחות זו השיטה שאני מכיר, כל צורה/שטח שהצבע יוצר נצרב על רשת מיוחדת ואז על משטח ההדפסה,

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אה אתה מכיר מקום שמוכן לשלם לי כסף כדי שאני אדפיס אצלם? ;)

תודה על הניסיון, לדעתי אני כבר ממש במרחק נגיעה מפיצוח השיטה ליצירת קבצי ה TIF. עוד כמה שעות חיפוש בגוגל ואני שם. אבל את זה נעשה כבר בהמשך השבוע, יש לי 3 שאלונים לעשות מחר :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים