עבור לתוכן

האם אפשר לבנות מחשב ללא מאוורר?

Featured Replies

פורסם

שלום

נמאס לי מהמחשב הקיים שלי הוא נשמע כמו מפעל ליצור אבק:

מפרט:

Pentium 4 3.0 ghz

motherboard: asus

nvidia geforce 6600 gt

512 mb

כמו כן יש לי 5 מאווררים שהם מכניסים לי טונות ואני "לא צוחק" של אבק שכל שבועיים מתמלא מחדש

ולכן חשבתי לעבור לקירור מים.

קראתי כמה מאמרים והבנתי בערך איך זה עובד אך יש לי כמה שאלות.

1. האם אפשר לבנות מארז מפרספקט אטום לחלוטין בלי פתחי אוויר כדי שלא יכנס אבק?

2. האם יש אפשרות לספק בלי מאוורר ואם כן אז איך צריך לקרר אותו?

3. האם קירור מים למעבד, ציפסט, ולכרטיס מסך יספיקו או שצריך במקרה של איטום מוחלט לקרר חומרה נוספת? (במקרה וש"א 1 אפשרית)

4. ברצוני לבנות מארז ורסטילי שיתאים לי לשנים הבאות ובהתחשב בכך שאני צריך להחליף חומרה האם לכל חומרה יש גודל סטנדרתי?

כלומר גודל סטנדרטי ל: לוח אם כולל מיקום הברגים, כרטיס מסך, כוננים למיניהם וספקים למיניהם.

5. אם תכלו לתת לי עצות לגבי מערכות קירור למרות שזהו לא הפורום אני ישמח מאוד.

כמו ששמתם לב אני ממש חדש למודינג וממש נמאס לי מהקומפיוקאייס שיש לי אז כבר פרקתי אותו :bash: מגיע לו ;D

תודה רבה לכל מי שיכול לעזור.

שיהיה יום מהנה

פורסם

אני אענה רק לגבי הספק בשלב זה,ואגיד לך שקיימים ספקים עם קירור פסיבי (ללא שום מאורר) אבל אחד כזה יעלה לך בערך 1000 ש"ח.

יש גם מארזים עם קירו פסיבי (תוכל לראות בסטיקי בפורום ספקים ומארזים) אבל אחד כזה יעלה לך 6000-7000 ש"ח

פורסם
  • מחבר

שלום

תודה רבה על התגובה המהירה אך זה לא רלוונטי לתקציב :-\

מערכת מים נחמדה צריכה לעלות בערך 1600 + מקס 300 ש"ח לבנייה אישית של מארז פרספקט קטן להפליא.

אך אם יש לך עוד רעיונות או תשובות לשאלות זה יהיה נחמד.

תודה רה על ההענות

פורסם

שלום

תודה רבה על התגובה המהירה אך זה לא רלוונטי לתקציב :-\

מערכת מים נחמדה צריכה לעלות בערך 1600 + מקס 300 ש"ח לבנייה אישית של מארז פרספקט קטן להפליא.

אך אם יש לך עוד רעיונות או תשובות לשאלות זה יהיה נחמד.

תודה רה על ההענות

יש כיום מחשבים שלמים שמוכרים ללא מאווררים... מחירם גבוהה...

לעומת זאת אתה יכול לעשות זאת לבד, ע"י שדרוג הספק שלך בכך שתוציא את המייצבי מתח ואת שאר הרכיבים המתחממים ותחבר אותם לצלעות קירור...

באותו אופן למעבדים יש צלעות קירור גדולות שלא צריכות מאוורר

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

אם תוכל לפרט בדיוק איזה רכיבים מתחממים בספק (אם זה יעשה בתמונה אני ישמח מאוד)

ולפי הבנתי לריבים האלה אני מצמיד בלוק קירור אז כמספר הרכיבים אני צריך למצוא מספר בלוקים שיתאימו בגודלם או

לחילופין בלוק אחד גדול?

פורסם

אני עשיתי השקטה למחשב שלי, עכשיו קשה לדעת אם הוא דולק בלי להסתכל על המנורות...

מערכת קירור מים לאו דווקא שקטה. גם בה יש מאוורר(ים), ומשאבה שעלולה לגרום לרעש.

אני מציע לך פשוט להתקין פאן באס + קירור לכרטיס מסך, והמאווררים היחדים שירעישו יהיו אלה של הספק.

זה מה שאני עשיתי. התקנתי פאן באס של סאנבים, קירור Turbo 2 של Evercool (כרטיס כמו שלך) שהתברר כדי שקט), וקירור פאסיבי לצ'יפסט (TT Spirit).

עכשיו למשל אני לא שומע שהמחשב דלוק, וגם בלילה אני צריך כאילו "לחפש" את הרעש שלו. ממש לא כמו פעם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות

אך אני עדיין רוצה לדבוק בקירור מים כי אם אני לא טועה הוא הרבה פי כמה וכמה יותר שקט.

ברור שיש מערכות קירור מים רועשות כמו קירור אוויר ,

אכך לפי מיטב ידיעתי יש מערכות קירור מים שקטות כמעט לחלוטין ללא מאווררים.

אני גם רוצה לפתור את בעיית האבק מה שמאווררים לא ממש מאפשרים שקטים ככל שיהיו.

תודה על הרעיון....

אך אם מישהו יכל לענות לי על כל השאלות ששלאתי בהתחלה אני ישמח ;D

1. האם אפשר לבנות מארז מפרספקט אטום לחלוטין בלי פתחי אוויר כדי שלא יכנס אבק?

2. האם יש אפשרות לספק בלי מאוורר ואם כן אז איך צריך לקרר אותו?

3. האם קירור מים למעבד, ציפסט, ולכרטיס מסך יספיקו או שצריך במקרה של איטום מוחלט לקרר חומרה נוספת? (במקרה וש"א 1 אפשרית)

4. ברצוני לבנות מארז ורסטילי שיתאים לי לשנים הבאות ובהתחשב בכך שאני צריך להחליף חומרה האם לכל חומרה יש גודל סטנדרתי?

כלומר גודל סטנדרטי ל: לוח אם כולל מיקום הברגים, כרטיס מסך, כוננים למיניהם וספקים למיניהם.

5. אם תכלו לתת לי עצות לגבי מערכות קירור למרות שזהו לא הפורום אני ישמח מאוד.

תודה רבה.

פורסם

פותח התרד אתה לוקח את העניין בצורה קיצונית..

1. אפשרי כן...אבל החום שנוצר מהרכיבים לאן ילך ?

2. יש אפשרות..כמו שציינו מעלי ספקים כאלה עולים המון והם מקוררים בעזרת צלעות קירו..

3. אין דבר כזה איטום מוחלט..

4. בגדול יש תקנים ללוחות וספקים ככה שמבחינת גודל הם לא יכולים להשתנות...כרטיסי מסך/HD/זיכרונות זה משתנה מיצרן/דגם/קירור וכו..

פורסם

חחחח 5 מאווררים, תדאג ש 3 מהם יוציאו אוויר, נראה לי סידרת אותם שכל ה 5 יכניסו אוויר \:

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון לTAOTAO

על שאלה 1 השבתה בחיוב כלומר אפשר לבנות מחשב באיטום מוחלט ולאחר מכן בתשובה שלוש סתרתה את עצמך

בכך " אי אפשר לבנות מחשב באיטום מוחלט.

אבל תודה על שאר התשובות.

דבר שני לאביב סגל

כן יש לי 5 מאווררים ולא כולם מכניסים אוויר כי אחרת לא תיווצר סירקולצה של אוויר

אחד מכניס אוויר ואחד מוציא אוויר + על המעבד יש מאוורר + על הכרטיס מסך יש מאוורר לספק יש שנים.

פורסם

התשובה הראשונה הייתה בציניות בגלל זה השאלה אחרה..

אתה יכול בנות מארז אטום כן..אבל כל החום שייבצר בו לאן יצא ?

אתה חייב פיתחי איוורור....

ובדרך כלל ששואלים על סירקולציה את המאוורר של המעבד (אלה אם הוא לא סטוק) והכרטיס מסך (כנ"ל) לא כוללים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים