עבור לתוכן

האם ? GeforceFX=VOODOO 3DFX=Nvidia

Featured Replies

פורסם

אנשים שוכחים שה FX נדחה לא בגלל NVIDIA אלא בגלל TSMC שלא היו מסוגלים לייצר את הצ'יפים.

אם זה היה תלויי ב NVIDIA הכרטיס היה משתחרר לפני 3 חודשים בערך, שזה עדיין חודשיים אחרי הרידאון 9700 אבל סביר.

לי אין שום מידע פנימי בנושא, אבל NVIDIA לרוב השתמשה במחזור חיים של 6 חודשים לליבה.

ב 4 החודשים האחרונים הליבה של ה NV30 הייתה טכנית מוכנה ואין שום סיבה להניח שצוות הפיתוח יצא לחופשת מולדת בזמן זה.

יתר על כן ל NVIDIA יש שני צוותי פיתוח לליבות הגראפיות שמוציאות ליבה כל שנה (כל אחת מהן) ככה שביניהן יש ליבה כל 6 חודשים, הצוות שפועל על ה NV35 לא הושפע מהעיכובים של ה NV30!

שאף אחד לא יתפלא אם ל NV30 יהיה מחזור חיים של חודשיים עד שיוחלף ע"י NV35 כדי להתחרות מול ה R350.

אני לא חותם על שום הבטחות, אבל זה בהחלט לה צריך להפתיע אף אחד אם זה יקרה, במיוחד שבעוד חודשיים תהליך הייצור ב 0.13 צריך להיות מפותח מספיק כדי לספק כמויות גדולות של צ'יפים ולא רק בשביל כרטיסים ב 400$.

• תגובות 60
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נבידיה לא תיפול רק בגלל כשלון (יחסי) אחד ששייך ל-FX . נקודה .

פורסם

כמובן שלא רוב הליימרים והערסים עדיין ילכו על "ג'יפורס 500000 עם 158125 טרה זיכרון" כי זה הדבר היחיד שהם מקשרים עם כרטיסי מסך אבל הגיימרים והאנשים היותר מבינים לפי דעתי יזנחו את נווידיה לכמה שנים בדיוק כמו ש ATI נזנחה עד שיצא כרטיס שיהווה שינוי ממש ממש ממש גדול

פורסם

נבידיה לא תיפול גם בגלל שהיא חברה לא רעה בכלל ועדיין מייצרת צ'יפים משובחים(הטי 4XXX ) במחירים לא רעים (הטי 4200 ) .

נבידיה פשוט נכשלה במאבק על הכרטיס החזק ביותר (יחסית).

פורסם

לא נווידיה לא תיפול כי יש לה ציבור עצום של אנשים שכבר כמה דורות של כרטיסי מסך דבוקים אליה והם גם ימשיכו ככה

פורסם

זה לא לגמרי נכון... גם היום אנשים קונים את הג'יפורס 4... וזה לא כאילו אין תחליפים... יש לך רדאון 9000, 9100 (8500), 9500 ו-9700... לא חסרים תחליפים... אבל לפעמים בנתח שוק מסוים, הכרטיס של חברה אחת יהיה יותר עדיף מכרטיס של חברה שניה... וזה יכול להיות ההפך בנתח שוק אחר...

אני לא חושב שייזנחו את אנווידיה... זה לא כאילו הכרטיסים שלה לא טובים... הם מעולים... אבל אנווידיה קצת פישלו הפעם... אז אין להם מוצר חדשני ששובר שיאים ומציג שיפור מדהים... זה לא אומר שהוא לא טוב.... ה-FX טוב לפחות כמו הרדאון... אפילו עובר אותו בד"כ...

כן יש לו את המגרעות שלו ואני הראשון שיגיד את זה... אבל הנה Gainward אומרים שהם מוציאים כרטיס שיהיה שקט... זה כבר מנטרל את המגרעה הכי גדולה לפי דעתי... אז מה אם הוא לא עמד בציפיות... זה לא כאילו הוא פחות טוב מהרדאון... הוא לא מציג ביצועים פחותים בד"כ... מדי פעם כן... אבל הרדאון נופל ממנו בביצועים יותר פעמים...

בקיצור... אני בטוח שה-FX ישתפר עם הזמן... דרייברים יוסיפו לפחות קצת ביצועים... אולי הם יעשו MAKEOVER לליבה, שתהיה קצת יותר קרה... כמו שהיה עם ה-GF3 לפי מה שהבנתי מפורומים אחרים...

מה שבטוח, אנווידיה לא סיימה את דרכה... היא רחוקה מזה מאד... ויהיו מספיק GFFX בשוק אחרי שהוא יצא... ואנשים ישימו לו קירור יותר טוב, ואפילו יעשו לו וולטג' מוד...

איך הוא יחזיק מעמד ויפעל כנגד ה-9700 פרו וה-R350 הבא וקרב, זה אפשר רק לחכות ולראות עם הזמן... וזה לא הרבה זמן זה בטוח...

פורסם

לא נווידיה לא תיפול כי יש לה ציבור עצום של אנשים שכבר כמה דורות של כרטיסי מסך דבוקים אליה והם גם ימשיכו ככה

פורסם
  • מחבר

הנה .................... !

כמו שאמרתי voodoo-GeforcFX

למרות שכמעת כולכם אמרתם שלא נגיע למצב הזה !!!!!!!!

פורסם

אני אצטט את עצמי

אנשים שוכחים שה FX נדחה לא בגלל NVIDIA אלא בגלל TSMC שלא היו מסוגלים לייצר את הצ'יפים.

אם זה היה תלויי ב NVIDIA הכרטיס היה משתחרר לפני 3 חודשים בערך, שזה עדיין חודשיים אחרי הרידאון 9700 אבל סביר.

לי אין שום מידע פנימי בנושא, אבל NVIDIA לרוב השתמשה במחזור חיים של 6 חודשים לליבה.

ב 4 החודשים האחרונים הליבה של ה NV30 הייתה טכנית מוכנה ואין שום סיבה להניח שצוות הפיתוח יצא לחופשת מולדת בזמן זה.

יתר על כן ל NVIDIA יש שני צוותי פיתוח לליבות הגראפיות שמוציאות ליבה כל שנה (כל אחת מהן) ככה שביניהן יש ליבה כל 6 חודשים, הצוות שפועל על ה NV35 לא הושפע מהעיכובים של ה NV30!

שאף אחד לא יתפלא אם ל NV30 יהיה מחזור חיים של חודשיים עד שיוחלף ע"י NV35 כדי להתחרות מול ה R350.

אני לא חותם על שום הבטחות, אבל זה בהחלט לה צריך להפתיע אף אחד אם זה יקרה, במיוחד שבעוד חודשיים תהליך הייצור ב 0.13 צריך להיות מפותח מספיק כדי לספק כמויות גדולות של צ'יפים ולא רק בשביל כרטיסים ב 400$.

פורסם

לדעתי NVIDIA עשויה להיות בצרה צרורה

תנסו לקנות היום כרטיס ATI ותראו שרושמים אותכם ברשימת המתנה לשבועות הבאים.

הביקוש היסטרי כי כל אתר השוואות מליגה ג' ומעלה מראה כרטיסים בינוניים של ATI שוחטים את פאר היצירה של NVIDA ואין להם תשובה בשום רמה.

עבור חברה כמו NVIDIA שמעסיקה אלפי עובדים עצירת המכירות היא מכה שמשפיעה ישר בבטן הרכה ובסך הכל הם לא כמו עלית שמוכרים גם שוקולד וגם קפה ועוד מגוון מוצרים. להם יש רק מאיצים גרפים ואם הם לא ימכרו הכל יתמוטט.

פורסם

אבל אתה שוכח שהסכם כלכלי אחד עם חברת OEM ענקית (Dell/Compaq/HP וכו') מסדר להם כבר הסכם רכישה מסיבי של צ'יפים...

תוסיף לזה את ה-XBox ש-nVidia מייצרת עבורו את השבבים הגרפיים, ואת ה-nForce שלהם, והנה לך ההסבר למה זה לא ממש יפגע בהם כלכלית בצורה שהם לא יוכלו להתאושש ממנה... הכסף יגיע ממקורות אחרים, גם אם השנה הוא יהיה פחות משנה שעברה..

פורסם

דווקא ה XBox שמהווה 20% מהמכירות של NVIDIA בצרות והנושא הגיע עד כדי תביעות משפטיות בין מייקרוסופט לNVIDIA

מייקרוסופט לא מצליחה למכור אותם ומתלוננת שNVIDIA דורשת יותר מדי עבורם.

פורסם

אתם שוכחים שקרוב ל 90% מהרווחים מגיעים ממכירות של GF4 MX ולא מהכרטיסים שעולים 300-400$.

נכון להיום לא קרה להם שום נזק כלכלי, רק תדמיתי.

עד 250$ הם די תחרותיים ל ATI. דברים כמו העובדה ש GF4 MX לא תומך ב DX8 לא מעניינים חברות OEM.

הכרטיס הכי יקר שעוד יש לו משמעות כלכלית מסויימת הוא ה GF4 TI4200 שהוא עדיין זול מהרידאון 9500 פרו ומסוגל להתמודד די יפה עם ה 9500 (לא פרו) שנמצא בטווח המחירים שלו.

בתור אנשים שמבינים מה הם קונים ולא קונים מחשבים מוכנים, נראה לכם ש NVIDIA בבעיה, אבל באופן מעשי לא קרה להם שום נזק משמעותי עדיין - חוץ מעלויות הפיתוח של ה GF FX שכנראה לא יחזרו אבל הם מסוגלים לספוג את זה בלי קושי רב מדי.

פורסם

הרווחים באים מ-MX וזה נכון, אבל למה קונים MX ? בגלל התדמית של 4200 4400 ו- 4600 וההילה של GF4

אם התדמית הזו תהרס וזה מה שקורה היום הרי שבטווח הארוך NVIDIA לא תמכור.

אני לא אומר שזה מה שיקרה אבל זה תסריט אפשרי.

(דרך אגב במחשבים המוכנים יש מעבד גרפי O/B לא של NVIDIA)

פורסם

חוץ מעלויות הפיתוח של ה GF FX שכנראה לא יחזרו אבל הם מסוגלים לספוג את זה בלי קושי רב מדי.

זה לא שזורקים את כל הפיתוח הזה לפח- פשוט מייעלים אותו ומשפרים אותו לליבות הבאות. זה לא הפסד של כל העלויות פיתוח..

אולי רק עלויות הפרסום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים