עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

שאלות לגבי DCDDR ו FSB לצורך הרכבת מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

לכל מבקרי פורום זה שקראו כבר הודעה זו בפורום אחר, התנצלותי הכנה. צמאוני למידע בנושא זה גדול מכדי להסתפק בפורום אחד בלבד...

ברצוני להרכיב מחשב חדש. מכיוון שזהו אינו פורום למפרטים, אמקד את שאלותי רק לנושאים הספציפים לפורום זה, אבל אתן את המפרט כולו בכל זאת כנקודת התייחסות:

AMD 2600 מחיר 1840 (KSP)

ASUS A7N8X Deluxe מחיר 924 (PANDAS)

Corsair CMX512-2700LL - CAS 2 מחיר 1082.92 (xx)

Gigabyte MAYA II 9700 PRO מחיר 1995 (PANDAS)

Zalman CNPS6000Cu מחיר 175 (KSP)

Chieftec Dragon DX-01PLD Purple מחיר 460 (PANDAS)

Enermax 350W EG 365P VE מחיר 389 (PANDAS)

WD 120gb 7200 ATA100 8mb Buffer מחיר 1050 (KSP)

Plextor 48/24/48 מחיר 652 (PANDAS)

DVD-ROM Asus 16/49 מחיר 300 (KSP)

זהו מחשב מהיר ויקר במיוחד - מחיר שאני לא מסוגל לשלם. מצד שני, מאוד קשה להתפשר ולקנות במודע מוצר נחות רק בגלל שאין מספיק כסף - במיוחד כשאפשר פשוט להפסיק לאכול לשבועיים בשביל לממן אותו.

אני מנסה למתן את המפרט הזה, ובכל זאת לשמור על רמות גבוהות מאוד של יציבות וביצועים. מחשב זה נועד לשימוש כללי (ממשחקים ועד גרפיקה ממוחשבת), ימצא בעליית גג חמה במיוחד וככל הנראה יריץ WIN2000PRO / WINXPSP1 (על ההחלטה הזאת אני אדון כבר בפורום מערכות ההפעלה)

אני לא מתכוון להאיץ בשום צורה מלאכותית, פשוט מכיוון שהבנתי בתחום מוגבלת וכפי שכבר אמרתי קודם - היציבות היא ערך עליון.

ועכשיו - לשאלות:

מזה בעצם DCDDR? לפי הבנתי, זה עובד כמו RAID - המידע נמצא בשני מקומות וניתן לשליפה משניהם במקביל. לפי גישה זו, הרי ששני מקלות של 256 יעבדו כמו מקל אחד מאוד מהיר - אבל עדיין, רק 256... האם השיפור בביצועים יצדיק את נפח הזיכרון הקטן? או שמא זהו כלל אינו המצב, ושני מקלות אלו בעצם יראו למחשב כמו 512? אם כן, אז מה גורם לשיפור בביצועים? 256 לא נראה לי מספיק למערכת כזאת, ואין סיכוי שאוציא 2000 שקל על שני מקלות של 512.

חברת הזכרון GEIL - ראיתי כבר שאלה עליה בפורום הזה, אבל עניין היציבות והאמינות לא עמד על הפרק. אני מתכנן להפעיל את הזכרון במהירות המפורטת, המהירה מאוד ממילא, והפרש המחירים בינו לבין CORSAIR הוא משמעותי, לכן אשמח לשמוע על המוניטין של החברה ועל איכות הזכרונות שלה, שכן לא הצלחתי למצוא מידע רב עליה באתרים אחרים.

המעבד - 2600 עולה בערך 600 שקל יותר מ 2400 - אבל רץ ב 333MhZ FSB - האם זה בכלל צריך לעניין אותי? האם השיפור בביצועים מצדיק את הגידול במחיר?

לוח האם - ASUS הם אמנם ASUS, ומכל לוחות השם של AMD זהו העשיר ביותר מבחינת המפרט ובאותו זמן גם זול למדי - האם יש טעם לקנות אותו אם אני לא אנצל את האפשרות ל DCDDR? כמו כן, עיון קצר בפורומים מעלה בעיות תאימות עם כמעט כל רכיב אפשרי - האם זוהי רק אשליה הנגרמת כתוצאה מהפופולריות הגדולה של הלוח (תפיסה בה משתמשים בד"כ בשביל להגן על MICROSOFT, אשר מאוד לא מקובלת עלי) או פשוט בגלל חוסר תאימות קיצוני של הלוח? אם באמת כדאי לפנות ללוח אם אחר, איזה לוח יציע עושר דומה של המפרט וגם הוזלה מספיקה במחיר שתצדיק את קניתו? איזה CHIPSET אחר?

אמנם שאלות רבות וקשות, אבל לאחר עיון בהרבה מפרטים לדוגמא ובפורומים אחרים שמתי לב שנושא המחשבים החזקים לא נידון בפירוט מספיק, ומפרט זה לדעתי בהחלט מייצג את המיטב שבמיטב - לכן יהיה זה מעניין להביא את המפרט לשלמות מבחינת יחס העלות / תמורה.

בתודה מראש על כל מידע שימושי

פורסם

העובדה שהבאס הוא 333 מועילה אבל זה לא מצדיק את התוספת במחיר שקיימת היום.

משום שאתה לא מתכנן אוברקלוק אתה יכול להסתפק ב NF2 של לידטק ולחסוך קרוב ל 400 ש"ח.

הדיסק הקשיח מצויין, אבל אם אתה לא באמת צריך 120 ג'יגה תסתפק בדגם של ה 80.

המהירות זהה, ההבדל הוא רק בנפח.

צורב של Aopen/Lite-on/MSI בחצי מהמחיר יעשה את העבודה נאמנה.

מומלץ להשקיע סכומים כאלו בצורב רק אם אתה באמת משתמש בו למטרה מקצועית (וריווחית) או שאתה הולך להעמיס עליו באופן משמעותי (מעבר ל 10 דיסקים ביום).

DCDDR פועל כמו RAID0 ולא RAID1, לכן 2X256=512MB.

התועלת בביצועים לא עצומה בגלל שרוחב הפס של הזיכרון הוא כפול מזה של הבאס של המעבד.

השיפור הוא בסביבות 5-15% בהתאם לתנאים עקב שיפור זמני איחזור נתונים (LATANCY).

פורסם

אוקי קודם כל, אתה רוצה זה וזה וזה כשאתה יודע שאין לך כסף לזה, מה לעשות אבל התקציב קבוע איך יראה המחשב שלך ואתה לא יכול לחיות באשליה שיהיה לך מחשב מעולה כשבעצם אתה לא יכול להרשות לעצמך אותו

- מעבד: קנה AXP 1700+ העולה 1500 שקל פחות עם יכולות אובקלוק מעולות, בנתיים במשחקים הבדל גדול אתה לא תראה(רק בבנצ'מרקים) ושירד המחיר והתקציב שלך יאפשר לך את זה- תחליף מעבד

- לוח אם: נכון האסוס מציג ביצועים מעולים ויש לו באנדל בכלל לא רע- בתמורה ל1000 שקל! תחליף לאפקוס(300 שקל פחות) או ללדטק(400 שקל פחות, אם אתה לא מתכן אובקלוק)

- זיכרון: XTREME DDR 512MB 2700 CAS2 עולה 900 שקל במקום 1100 שקל כמו שאתה רצית

- צורב: אלא אם כן יש לך כוונה לפתוח עסק פיראטי קטן בבית אני לא רואה שום סיבה שתקנה צורב היקר פי 2 מבדיוק אותו צורב רק עם שם אחר

- דיסק קשיח: אם אתה מתלונן שאין לך כסף, הייתי ממליץ לך לקחת את ה80 ג'יגה, 300 שקל פחות זה גם כסף

---

חיסכון משוער:(אם תקשיב לי) כ2500 שקל

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על הפידבק, אם כי מעט לקוני...

בקשר לצורב - בינתיים אשאר עם הצורב שיש לי... חילקתי את הרשימה לפי שלבים - השלב הראשון הוא הקריטי, השני חשוב והשלישי אופציונלי. יש לי כבר הרדיסק אחד של 120 של IBM וצורב וכונן שאני משתמש בהם עכשיו - לכן את הדברים האלה אקנה בשלב מאוחר יותר, וכנראה שאני גם אקשיב לעצתך ולא אקנה את הצורב של פלקסטור.

בקשר להרדיסק - אין שום מקום להתפשר בנושא נפח. כרגע אני עובד עם 180 GB ורובם מלאים - אני אוהב לצבור הרבה ומרגיש רע כשאני מוחק דברים, ולכן אני בהחלט מוכן להשקיע בהרדיסק גדול יותר - מה גם שמבחינת עלות למגהבייט הם זהים.

בקשר למעבד - כנראה שבאמת אקח את ה 2400. לא אקח זול יותר כי זה נראה לי ביזבוז של כסף. (הכלל המנחה הוא בד"כ לקנות את הטכנולוגיה השניה הכי חדשה - במקרה זה אפעל לפיו)

הזיכרון והלוח אם - הדבר היחיד שעוצר אותי מלקנות זכרון או לוח מחברות אחרות הוא הצורך שלי באמינות וביציבות. התענינתי בזיכרון של GEIL, ככל הנראה אקנה אותו. על XTREME DDR עוד לא קראתי שום דבר טוב ולכן אני נמנע. כמו כן אני שמח שהבהרתם לי איך עובד ה DCDDR, ולכן אקנה זיכרון בשני מקלות. לגבי לוח האם - במקרה זה אני שם את מבטחי ב ASUS ומעדיף להוציא קצת יותר כסף. במקרה ואשמע דברים טובים מספיק על לוחות אחרים - אקנה אותם. כרגע ההשקעה בלוח אם שלהם נראית לי משתלמת.

בקשר ל OC - כתבתי מקום שאני נזהר עקב חוסר נסיון וידע, אבל הנושא בהחלט מעניין ומושך ובמידה ואפתור את בעיות הקירור ברציניות בחדר שלי אולי אתחיל לנסות.

פורסם

בשקר לזיכרון אתה יכול לקנות את הווינבונד המעולים, אשר משתמשים באותם צ'יפים כמו של "קוסייר"

יאיר :hi:

פורסם

אם אתה לא בקטע של אוברקלוק אז למה קרויסר? גם XtremeDDR נחשבים לזיכרונות מעולים לאובקלוק אבל כפי שציינתי אם אתה לא בקטע- סמסונג או וינבוד!

עכשיו עם הלוח אם, תראה זה הכסף שלך, נכון אסוס זה שם נרדף לאמינות מצוינות, אבל זה דיי השתנה בזמן האחרון והדבר היחיד שנשאר מהאמינות והיציבות זה התג מחיר המפואר, אפוקס לא נופל כמעט בדבר מהאסוס אבל זול ב300 שקל

פורסם

אם אתה לא בקטע של אוברקלוק אז למה קרויסר? גם XtremeDDR נחשבים לזיכרונות מעולים לאובקלוק אבל כפי שציינתי אם אתה לא בקטע- סמסונג או וינבוד!

עכשיו עם הלוח אם, תראה זה הכסף שלך, נכון אסוס זה שם נרדף לאמינות מצוינות, אבל זה דיי השתנה בזמן האחרון והדבר היחיד שנשאר מהאמינות והיציבות זה התג מחיר המפואר, אפוקס לא נופל כמעט בדבר מהאסוס אבל זול ב300 שקל

אם היית קורא את ההשואות היית רואה גם שהאפוקס מהיר יותר מהאסוס ואוברקלוקר טוב יותר

פורסם

אבל שוב, כמו שהוא הזכיר מספר פעמים אובר קלוק לא מתוכנן.

בכל מקרה, גם אני הייתי ממליץ לא להוציא את ה 200 שקל הנוספים בשביל השם ( ועוד LAN וחרא שלא שווה את הכסף )

, ולקחת את ה אפוקס, ובכלל, אין לך צורך ביותר מהלידטק שעולה עוד 150 שקל פחות .

ובכלל, גם הווינבונד טובים ל OC אז כך שיש לך מערכת ל OC חמוד ... :)

פורסם

אהלן,

הבהרתי לך עוד כמה דברים קטנים בת'רד שפתחת ב-YNET.

אתה מוזמן לקרוא את תשובתי החוזרת לשאלותייך הנוספות.

CyberBoB

פורסם

אם היית קורא את ההשואות היית רואה גם שהאפוקס מהיר יותר מהאסוס ואוברקלוקר טוב יותר

כן אבל הוא מציג ביצועים טובים יותר גם בלי אוברקלוק..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.