עבור לתוכן

חיבור 8600GT לטלויזיה רגילה - האם אפשרי עם כבל HDTV?

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום.

אתמול קיבלתי את המחשב החדש שקניתי, ואיתו כרטיס מסך 8600GT של Leadtek WinFast. עם הכרטיס הגיע כבל המוגדר ככבל HDTV. המבנה שלו הוא כזה:

בצד אחד - חיבור S-VIDEO זכר של 9 פינים, שעליו כתוב VIDEO CARD. זה הצד שנכנס לכרטיס המסך (אין אפשרות אחרת).

בצד השני ישנם 4 חיבורים:

א. חיבור S-VIDEO נקבה של 4 פינים, שעליו כתוב S-VID OUT.

ב. חיבור RCA ירוק, שעליו כתוב Y OUT.

ג. חיבור RCA אדום, שעליו כתוב Pr OUT.

ד. חיבור RCA כחול, שעלוי כתוב Pb/COMP OUT.

בחוברת של הלוח כתוב ששלושת חיבורי ה RCA (האדום, הכחול והירוק) ביחד מהווים Component Out, והחיבור הירוק וחיבור ה S-VIDEO מהווים את ה Video Out.

עכשו, החיבור הקיים והעובד בין המחשב הישן לטלויזיה עושה שימוש בכבל שהגיע עם כרטיס המסך הקודם (ה Radeon 9000) - יציאת S-VIDEO של 7 פינים בצד המתחבר לכרטיס המסך, וחיבור RCA צהוב שמתחבר לטלויזיה. עם החיבור הזה בכלל לא הייתה לי בעיה.

OK, בשלב זה אין לי אפשרות לחבר את יציאת ה S-VIDEO של ה 4 פינים לטלויזיה, אבל אני יכול לחבר את כל אחד מחיבורי ה RCA לכניסת ה VIDEO של הטלויזיה. הבעיה היא שבמצב ה BIOS (לפני טעינת מערכת ההפעלה) אף אחד לא נותן לי תמונה בכלל בטלויזיה (עם הכרטיס הקודם, ולמעשה גם עם זה שלפניו, תמיד הייתה תמונה כלשהי בטלויזיה, גם אם היא הייתה בשחור ולבן), ובמצב Windows, היציאה הירוקה נותנת לי רק תמונה בשחור-לבן (כן, הפורמט נקבע ל PAL-B, אבל זה לא עזר).

בקיצור - מה אני צריך לעשות כדי לחבר את כרטיס המסך לטלויזיה? האם אני צריך לקנות כבל המחבר בין יציאת ה S-VIDEO של ה 4 פינים לחיבור ה RCA בטלויזיה? האם צריך לקנות איזשהו מתאם המאחד 2 או 3 חיבורי RCA לחיבור RCA אחד ואז לחבר אותו לטלויזיה? האם זה בכלל אפשרי לחבר כרטיס מסך כזה עם חיבור HDTV לטלויזיה רגילה ופשוטה?

אגב, עשיתי חיפוש בפורום, אבל לא מצאתי תשובה לשאלה הזו (יש עוד שאלה או שתיים דומות, אבל הן לא קיבלו תגובות בכלל).

תודה על התגובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים