עבור לתוכן

בעית אתחול רצינית של מחשב חדש עם 8800GTS

Featured Replies

פורסם

לאחרונה קניתי מחשב חדש והרכבתי את כל העסק. הוא נדלק בסדר פעם אחת, אבל נכון לעכשיו המחשב לא מצליח להידלק.

הוצאתי כמעט כל חיבור אפשרי ובסופו של דבר גיליתי שהבעיה בהדלקה מתרחשת כמשחברים את כרטיס המסך לספק הכוח.

מדובר בכרטיס 8800GTS 640MB של לידטק. הכרטיס יושב בתושבת הPCIE, ויש לו מקום לחיבור חשמל 6 פינים ישירות מספק הכוח.

כשאני מדליק את המחשב בלי חשמל לכרטיס, המחשב עובד יופי, אבל אני לא מצליח לראות כלום כי אין כרטיס מסך. אבל כשהכרטיס מחובר לספק עם חיבור חשמל 6 פינים, המחשב אפילו לא נדלק: לא שומעים מאוורר,לא צפצופים ולא כלום. רואים את נורת הLED נדלקת לעשירית שניה וזהו. הבעיה קורת גם כשהכרטיס יושב בחריץ וגם כשהוא לא יושב בחריץ, אפילו כשכל החיבורים האחרים (למעט חיבור הPower led וpower on).

אני מניח שזו לא בעיה של ספק כוח: מדובר בספק 500W של Arctic cooling שבא במארז Silentium. יש לו שני חיבורי חשמל של 6 פינים PCIE ואת שניהם בדקתי והם נותנים 12V.

אני מניח שיכול להיות שמדובר בבעיה של הלוח אם, ויכול להיות שמדובר בבעיה בכרטיס המסך. אם היה לי כרטיס מסך אחר הייתי בודק את זה, אבל לצערי כל הכרטיסים הישנים שלי הם בAGP, וכבר אין תמיכה לזה בלוח האם.

מישהו מכיר את הבעיה? למישהו יש רעיון/כיוון שאני יכול לבדוק?

פורסם

כניראה הבעיה היא בסלוט של PCIE איזה לוח זה?

פורסם
  • מחבר

לוח Gigabyte 965P-DS3.

כשהכרטיס מסך יושב בסלוט המחשב מאותחל בסדר. רק כשמחברים את הכרטיס לספק הכוח (דרך החיבור של ה-6 פינים) המחשב לא מבצע איתחול.

פורסם

לפי דעתי ישנה בעייה או בכרטיס עצמו או בספק כוח, כדי לשלול את אחת האפשרויות קח את הכרטיס מסך לחבר ותנסה להפעיל אותו אצלו

אם תתקל בבעייה דומה משמע שהכרטיס מסך(החיבור חשמל שלו) מקצר.

כמו כן שמתי לב כי באתר גירסת ביוס F5 מתקנת את הבעיות הללו:

Fix Memory compatibility issues

Fix some GFX card compatibility issues

יכול להיות שגם זה יעזור , תבדוק איזה גירסת ביוס יש ברשותך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים