עבור לתוכן

מה הסיכונים בניקוי מארז עם מיבש שיער?

Featured Replies

פורסם

קיבלתי עכשיו מחשב לתיקון, שבחיים שלי לא ראיתי דבר כזה מלוכלך, כולה מחשב בן שנתיים שדווקא אוכסן במקום סביר ובעיר לא מפוצצת אבק (לא באר שבע), והכמויות אבק שם מטורפות, ניסיתי להוציא עם הידיים את כל הגושים שיכלתי, אבל עדיין הוא נראה אפור ומזעזע.

קומפרסור אין לי וגם אין שום סיכוי שאני אשיג בשעות הקרובות, אז חשבתי על ניקוי עם מיבש שיער (על קר כמובן).

השאלה היא מה הסיכון, זה לא המחשב שלי ככה שאני לא רוצה לסכן את המחשב הזה אפילו במעט,

האם יש סיכוי לחשמל סטטי או משהו אחר שיגרום לפגיעה?

המון המון תודה.

פורסם

אני מנקה את המחשב עם מייבש שיער בערך פעם בחודש (אוויר קר) בשנה האחרונה ואין שום בעיה וזה מנקה את המחשב מצויין.

פורסם

יש לי שלושה מחשבים וכמה מחשבים של חברים שלי

ואת כולם אני מנקה עם מייבש שער וזה לא גרם לבעיות

פורסם
  • מחבר

זה שהוא מנקה אני יודע, גם את שלי ניקיתי כמה פעמים ככה.

השאלה אם יש בזה סיכון (אפילו קטן).

תודה על התגובה (:

פורסם

אתה מנקים עם האוויר החם שיוצא ?

או שיש דרך שהמייבש שיער מוציא גם אוויר קר ?

פורסם

Vatos-Locos תערוך את הכותרת אין צורך בלרשום: "למבינים בלבד" נראה לי שדנו בזה בעבר

ראשית פגיעה ברכיבים האלקטרונים יכולה להיעשות ע"י חום בלבד(וחום די גבוה) כתוצאה מהחום ההלחמות שעל הלוח יכולות ליפול

אך אם הדבר נעשה ע"י קור בלבד לא צפוי נזק כלשהו

מועבר לפורום המתאים

פורסם

אתה מנקים עם האוויר החם שיוצא ?

או שיש דרך שהמייבש שיער מוציא גם אוויר קר ?

אם אתה לא מפעיל את הגוף חימום במייבש יוצא אוויר קר (לא ממש קר, "טמפ' החדר")
פורסם
  • מחבר

Vatos-Locos תערוך את הכותרת אין צורך בלרשום: "למבינים בלבד" נראה לי שדנו בזה בעבר

סורי, פשוט רציתי להבהיר שאני מצפה לתגובות של אנשים שבאמת מבינים בזה ולא סתם מנחשים (:

בכל אופן תודה רבה לכולכם על התשובות

אני כנראה אנקה את המארז עם מייבש שיער על קר

אם למישהו יש סיבה שלא, אני אשמח לשמוע עד אז (:

פורסם

הכי בריא שתעשה את זה עם ספריי אוויר, לא?

יותר יעיל, ולא כ"כ יקר.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל זה לא נגיש לי כרגע.

כל מה שיש לי בבית כרגע שיכול לעזור בניקוי זה מייבש שיער ושואב אבק (שאני מעדיף שלא להתעסק איתו, הקרבי הזה מטורף מידי בשבילי).

או פשוט להשאיר אותו עם קצת אבק, סך הכל את הרוב כבר הורדתי עם הידיים.

פורסם

אם עוד לא עשית את זה- אני הייתי נמנע מזה.

אני ניקיתי את המחשב הישן שלי לפני כמה חודשים עם מייבש שיער ברוח קרה- וזה גרם לו לכל מיני בעיות מוזרות- בהתחלה המחשב בכלל לא עלה, צפצופים של הספיקר, אחרי זה הוא פתאום חזר חלקית אבל עשה בעיות עם כרטיסים וכו'.

בקיצור כנראה משהו בלוח אם נדפק מחשמל סטטי/ שדה מגנטי או משהו.

פורסם
  • מחבר

למזלי הניקוי עבר בשלום והמחשב עובד טוב.

אבל אני אכן נמנע משימוש קבוע בצורה הזאת, רק במקרים חריגים.

תודה רבה על התגובה yonir, חיזקת את החששות שהיו לי בנוגע לזה.

:xyxthumbs:

פורסם

עד עכשיו לא האמנתי לזה במיוחד .. אבל אבק יכול לגרום לקצר !

למה ? אבק זה חלקיקים קטנים הטעונים במטען מסוים (הנה למה הם מרחפים)

זה מה שקרה לי .. יום אחד בהיר ורענן הדלקתי את מחשבי והכרטיס מסך התחיל לעשות קוביות וכל מיני קווים על המסך

קודם כל בדקתי עם כרטיס אחר והכל עבד 10

לקחתי את הכרטיס עשיתי לו ניקוי יסודי אפילו החלפתי משחה וכל מיני לא נשאר עליו אפילו חלקיק אבק אחד

חיברתי ונחשו מה ? הכל עובד

אחד הסיכונים בלנקות כרטיסים בזרם אויר חלש יחסית (מיבש ששיער) הם שהזרם אויר לא יוריד את כל האבק מהכרטיס אלא יכול גם לדחוף אותו בין כמה רגליים של צ'יפ .. ומשם מתחילות הבעיות...

פורסם

Vatos-Locos, אני מנקה את המחשבים שלי עם הקירבי, אתה לא יודע מה אתה מפסיד!

אני עובר איתו קודם כל בתור שואב, אחר כך הופך את הפעולה, וזה "זורק" אויר ממש חזק. תפרק את ה"בסיס" של השק-אבק ע"י משיכה שמאלה (יש מן שקע בשביל לתפוס אותו מתחתיו), תחבר לשם את הצינור של השואב, ושים חלק מסויים מקדימה, במקום ה"רגיל" (יש חלק מיוחד שאמורים לשים מקדימה בשביל מפוח, אבל כל חלק יהיה בסדר). זה באמת פשוט, ובשביל תוצאות כמו שהוא נותן, זה ממש שווה.

פורסם

אני מנקה מחשבים כבר כמה שנים טובות עם מייבש שיער (על קור כמובן) את שלי אני מנקה פעם בחודש בערך עם מייבש שיער ואת של אחים שלי ואת של אבא שלי ושל דוד שלי שגר קרוב....ועוד...כלומר איזה 5-6 מחשבים בחודש יוצא לי לנקות עם מייבש שיער ולא קרה שום דבר לשום מחשב אף פעם...כבר כמה שנים אני עובד עם מחשבים...ו90 אחוז מהפעמים אני מישתמש עם מייבש שיער ואף פעם לא קרה כלום...

{יש לי פשוט מייבש שיער מאוד מאוד חזק כבר אותו אחד כמה שנים שהחימום שלו נידפק אבל אוויר קר הוא מוציא אחלה ומאוד חזק ככזה שזה יותר יעיל מהספריי לחץ אוויר--כבר בדקתי את זה}

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים