עבור לתוכן

עזרה בבנית מעגל אלקטרוני

Featured Replies

פורסם

מצאתי מעגל שאני מעניין לבנות...

http://www.redcircuits.com/Page30.htm

הייתי שמח להכוונה בבנית המעגל בייחוד בעניין חיבור הרכיבים לחיבור האדמה, כיצד ניתן ליצור חיבור שכזה? :nixweiss:

איך כדאי לבנות את המעגל על לוח ההלחמות? מיכוון שבלינק מצויין רק צד יחיד במגבר ולא שני הצדדים [L,R]

אילו נקודות יהיו משותפת? וכדומה...

תמונת שירטוט מלא יהיה מצויין ,תודה על העזרה 8)

פורסם

בכל מקום שאתה רואה את סימן האדמה אז אתה מחבר לאדמה של הספק כוח, שהמעגל שלו מתואר למטה, והאדמה שלו היא מתחת ל D2.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שרוב הספקי כוח מגיעים עם + ו -

פורסם

אוקיי. אז השאלה שלך היא בעצם מאיפה אתה מביא את האדמה בשירטוט של הספק כוח. כי ממנה אתה גם יכול לקחת אדמה למעגל. והתשובה היא שאתה מביא אותה מהשנאי.

כלומר , ב220 יש לך הרי 3 הדקים , והאדמה היא אחת מהם , עכשיו זה נכנס לשנאי , וגם לשנאי יש בדרך כלל 3 הדקים, אחד מהם מחובר לגוף שלו, שזה האדמה

(זה נקרא הסנף של השנאי) , ובכל מקרה , או שיש לך הדק אדמה בשנאי (בצד המשני שלו, כמובן) או שאתה פשוט לוקח את האדמה מהגוף של השנאי עצמו. אתה גם יכול לראות בשרטוט עצמו, שהאדמה D2 מקוצרת ל"אמצע הסליל" של השנאי בצד המשני שלו.

אני בכלל לא הייתי הולך על לוח הלחמות דרך אגב, אם אתה מתעניין בבניית מעגלים , אז שווה לך לרכוש מטריצת חיבורים שעולה בערך 20 שקל אולי טיפה יותר, ולבנות את המעגל עליה תוך שימוש בקיצורים שלה ובג'אמפרים. ככה תוכל לבדוק אם המעגל פועל כמו שצריך , לעשות בו שינויים, לבדוק אותו עם סקופ בצורה טובה ונוחה (אם יש לך). ורק בסוף כשאתה בטוח שהוא עובד ועושה מה שאתה רוצה וכל הרכיבים תקינים, אז שווה לך להלחים.

פורסם
  • מחבר

כן היום בעבודה התייעצתי בכמה אנשים ואמרו לי לקחת חיבור אדמה מן השנאי עצמו.

כן תיכננתי לחברת את כל המעגל על מטריצה , ואז לתכנן את אפן ההלחמה.

לגבי בידוד מרעשים חיצוניים, מה ניתן לעשות בכדי למנוע אותם? יש בידוד כולשהו לכל המעגל?

לגבי המתח, יהיה שינוי משמעותי אם אחבר 12V?

פורסם

אם אתה מתכנן לבנות את המעגל של הספק כוח, אז אתה יודע מאיפה לקחת את האדמה

אם אתה מתכנן להשתמש בספק כוח מוכן כבר, אז אתה צריך 2 ספקים כוח של 15V בשביל ליצור פלוס מינוס 15 וולט.

אתה מחבר את המינוס של אחד מהם לפלוס של השני, והחיבור הזה יהיה האדמה שלך.

פורסם

כמה הערות:

1. מה שמתואר בשרטוט זה בכלל שנאי כפול שמספק גם מתח חיובי וגם מתח שלילי. זה משהו שקל למצוא בשנאים מקצועיים (כמו שנאים במעבדות בבתי הספר) אבל ממש לא מה שאתה מוצא בשנאים רגילים שמוכרים לבית.

2. אין לי שמץ של רסיס של מושג למה הם משתמשים ב15V... מתחים של אוזניות ורמקולים הם מאוד מאוד נמוכים... סדר גודל של עד וולט, וולט וחצי אבל קח בחשבון שהנגדים שנמצאים בטור לטרנזיסטורים, אמורים לכפות עליו מצב עבודה מסוים שהוא תלוי במתח בכניסה. אם אתה משנה את המתח בכניסה זה גם ישנה את ההגבר של הטרנזיסטורים ובסבירות נמוכה עלול גם לגרום לזה שכל העסק לא יעבוד (ממש אין לי כח לעשות פה חישובים).

3. בניגוד למה שסיפרו לך פה, מה שהם קוראים פה אדמה זה לא האדמה שאתה רואה כהדק שלישי בשקע החשמל. בד"כ, כאשר יש שנאי אחד אז מדובר בהדק השלילי שלו. אם יש שני שנאים, כמו במקרה הזה, אתה אמור לקצר את ההדק השלילי של השנאי שמספק מתח חיובי עם ההדק החיובי של השנאי שמספק הדק שלילי והנקודה הזאתי היא ה"אדמה" של המעגל שלך. בשנאים מקצועיים, הרבה פעמים נהוג לחבר אותם ביחד, דרך החיבור לאדמה של השנאי (שזה כן ההדק השלישי של השקע החשמלי) אבל זה משהו שאתה חייב לעשות בצורה מודעת, זה לא משהו שקיים שם עבורך.

פורסם

כמה הערות:

1. מה שמתואר בשרטוט זה בכלל שנאי כפול שמספק גם מתח חיובי וגם מתח שלילי. זה משהו שקל למצוא בשנאים מקצועיים (כמו שנאים במעבדות בבתי הספר) אבל ממש לא מה שאתה מוצא בשנאים רגילים שמוכרים לבית.

2. אין לי שמץ של רסיס של מושג למה הם משתמשים ב15V... מתחים של אוזניות ורמקולים הם מאוד מאוד נמוכים... סדר גודל של עד וולט, וולט וחצי אבל קח בחשבון שהנגדים שנמצאים בטור לטרנזיסטורים, אמורים לכפות עליו מצב עבודה מסוים שהוא תלוי במתח בכניסה. אם אתה משנה את המתח בכניסה זה גם ישנה את ההגבר של הטרנזיסטורים ובסבירות נמוכה עלול גם לגרום לזה שכל העסק לא יעבוד (ממש אין לי כח לעשות פה חישובים).

3. בניגוד למה שסיפרו לך פה, מה שהם קוראים פה אדמה זה לא האדמה שאתה רואה כהדק שלישי בשקע החשמל. בד"כ, כאשר יש שנאי אחד אז מדובר בהדק השלילי שלו. אם יש שני שנאים, כמו במקרה הזה, אתה אמור לקצר את ההדק השלילי של השנאי שמספק מתח חיובי עם ההדק החיובי של השנאי שמספק הדק שלילי והנקודה הזאתי היא ה"אדמה" של המעגל שלך. בשנאים מקצועיים, הרבה פעמים נהוג לחבר אותם ביחד, דרך החיבור לאדמה של השנאי (שזה כן ההדק השלישי של השקע החשמלי) אבל זה משהו שאתה חייב לעשות בצורה מודעת, זה לא משהו שקיים שם עבורך.

לא נאמר כי אדמה זה השקע השלישי של החשמל, זה הארקה, וזה משהו אחר !

אדמה היא נקודת היחוס של המעגל, ואין קשר למתח 220V, הוא רק אמצעי לייצר מתח 15 וולט.

פורסם
  • מחבר

דיי הסתבכתי... :-\ כנראה שאבנה את הספק כוח שיתאים במדוייק אל המגבר...

מה שחשוב שמן הספק כוח יצאו אל המגבר 3 חוטים , 15V +/- וחיבור אדמה , אכן? :s05:

לגבי מייצבי מתח, האם יש צורך בהוספת קירור?

אולי הכוונה היא ליצירת אדמה וירטואלית כפי המתואר בלינק הבא :nixweiss:

http://tangentsoft.net/elec/vgrounds.html

פורסם

לא נאמר כי אדמה זה השקע השלישי של החשמל, זה הארקה, וזה משהו אחר !

אדמה היא נקודת היחוס של המעגל, ואין קשר למתח 220V, הוא רק אמצעי לייצר מתח 15 וולט.

בספקי כח סטנדרטיים, סימון האדמה מתייחס בדיוק לאותו שקע שלישי של החשמל וזו הנקודה שרציתי להבהיר.

דיי הסתבכתי... :-\ כנראה שאבנה את הספק כוח שיתאים במדוייק אל המגבר...

מה שחשוב שמן הספק כוח יצאו אל המגבר 3 חוטים , 15V +/- וחיבור אדמה , אכן? :s05:

כן, זה מה שאתה צריך לקבל מהספק

לגבי מייצבי מתח, האם יש צורך בהוספת קירור?

לא, המייצבים כאן אמורים לבלוע הבדלי מתח קטנטנים בשביל לייצב את ה15V שהם מקבלים בכניסה

אולי הכוונה היא ליצירת אדמה וירטואלית כפי המתואר בלינק הבא :nixweiss:

http://tangentsoft.net/elec/vgrounds.html

זה בדיוק אותו עקרון

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה אשלח את ההזמנה אל אריהב ונראה מתי זה יגיע :cool2:

עוד דבר רשום שם

R5,R6___________2R2 1/4W Resistor

מזאת אומרת 2R2?

הכוונה היא לנגד 2 אום? :s05:

פורסם

כמו שאמרת, בסופו של דבר אתה צריך לקבל 3 חוטים שייצאו לך למטריצה. אבל כפי שנאמר פה , בשנאי אתה תקבל בדרך כלל הדק חיובי (2 חוטים,), הדק שלילי(2 חוטים) ואדמה. (שלא ,היא לא אותו דבר כמו ההארקה של ה220 לאותו מגיב מתחכם).

עכשיו,אתה רוצה לייחס את המעגל לאותה האדמה, כלומר גם את הדקי המתח החיובים והשלילים שלך. ע"י קיצור של ההדק השלילי של הפלוס 15, וההדק החיובי של המינוס 15 לאדמה ,אתה בעצם מאלץ אותם(את 2 ההדקים הלא מקוצרים) לקבל בדיוק את אותו הפוטנציאל שאתה רוצה, כלומר 15 ביחס לאדמה ומינוס 15 ביחס לאדמה. וככה קיבלת מתחים מיוחסים. וזה בעצם נקרא, אדמה וירטואלית.

טיפ לבנייה במטריצה, עדיף לך לא לקצר את ההדקים לשנאי עצמו, אלא ליצור שורה של אדמה משותפת כזו במטריצה (יש לך 2 שורות שמקוצרות לכל האורך) ולשם לחבר את כל מה שאמור לקבל אדמה.

לא מומלץ להעביר ל12 וולט את הספקים, שכן ההעברה כזו תקטין לך את תחום הפעולה של הטרנזיסטורים, אני בכלל לא בטוח אגב שזה בכלל יגיע אפילו ל12 RMSוולט, האות AC, אבל כנראה שמי שתכנן את המעגל עשה את זה מסיבה מסויימת.

פורסם

אם אני לא טועה 2R2 זה בעצם נגד של 2.2 אוהם

פורסם
  • מחבר

ההבדל בין 2 אום ל 2.2 אום הוא דיי זניח..

הזמנתי נגדים של 2 אום.

עקב כך שמדובר במתח 230 V בכנסיה זה קצת מסוכן.. למגבר ולשאר המעגל, האם פיוז יספיק? :-\

פורסם

בשביל זה יש לך את השנאי, הוא ימיר לך את המתח AC של 230 . אין צורך באמצעי הגנה נוספים לפי דעתי.

אתה יכול לשים טרנזיסטור שיגן לך מפני זרם קצר בין הספק כוח למעגל עצמו , אבל גם זה לפי דעתי Overkill.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים