עבור לתוכן

לכל בעלי DELL 2007FP

Featured Replies

פורסם

גלית אני לא מבין למה את כולכך מסתייגת מהFP עם פנל PVA.

לי יש אחד ואני נהנה מכל רגע מהעבודה על המסךהזה: סרטים, משחקים ובעיקר אינטרנט ואופיס הם השימושים של המסך.

גם אחרי 5 שעות עבודה רציפות מול המסך אני מתלהב מהאיכות שלו. בסקרים אומרים שהוא פחות טוב מהIPS אולם בגלל זה לא הייתי רץ להחליף אותו באחר במיוחד לא במסך 19. תסתכלי על הצד החיובי לפחות קיבלת מסך נקי מפיקסלים שרופים.

מעניין אותי לדעת אם משתמש רגיל היושב מול המסך ישים לב להבדלים בין הפנלים.

• תגובות 54
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כבעלים של מסך IPS וכאחד שראה גם את הPVA אני יכול לומר שההבדלים הם לא כאלה קריטיים.

זוויות הצפייה הם ההבדל העיקרי.

גלית אם את נשארת עם אותה חנות אין לך מה להחליף כי לא תקבלי משהו יותר טוב המושגי מסך לשקל.

אם יש לך אופציה לבטל את הקנייה ולנסות את מזלך בחנות אחרת אז אולי זה ישתלם לך.

פורסם

לדעתי נוצר באתר מעין הייפ אחר פנל IPS אשר כל גולש ממוצע חושק בו בלי להבין את הסיבות העיקריות שהפנל הזה טוב. נכון שPVA לא IPS אבל מי מאיתנו יושב מול המסך בזווית של 60 מעלות לכיוון כלשהו שבו הזווית כן מפריעה? בתור פדאנט גם אני די התבאסתי על "ההגרלה" הלא מוצלחת אולם אחרי השוואה הבנתי שהבדלים ממש זניחים לפחות לי כמשתמש ביתי ממוצע.

פורסם

לדעתי נוצר באתר מעין הייפ אחר פנל IPS אשר כל גולש ממוצע חושק בו בלי להבין את הסיבות העיקריות שהפנל הזה טוב. נכון שPVA לא IPS אבל מי מאיתנו יושב מול המסך בזווית של 60 מעלות לכיוון כלשהו שבו הזווית כן מפריעה? בתור פדאנט גם אני די התבאסתי על "ההגרלה" הלא מוצלחת אולם אחרי השוואה הבנתי שהבדלים ממש זניחים לפחות לי כמשתמש ביתי ממוצע.

מדובר לא רק על הסתכלות על הצג בזווית מהצד אלא על הסתכלות על הצד ישר מלפנים.

בכל הצגים היום , בהסתכלות ישר מלפנים, הבהירות של מרכז המסך גבוהה מהבהירות בשוליו.

במסך טוב הבדלי הבהירות קלים ובמסך גרוע הבדלי הבהירות בין המרכז לשוליים הבדלי הבהירות גדולים גדולים.

יש כאילו שטוענים שמלבד הבדלי הבהירות יש שינוי בגוונים על פני שטח המסך אבל נקודה זו טעונה יותר בדיקה.

אז למה זה משנה ?

לגבי מי שעוסק בגרפיקה, צילום, פירסום ווידאו וכולי --- חשובות מאוד הדקויות הללו.

לגבי מי שהאיכות הגרפית אינה חשובה קיימת עדיין האפשרות שהבדלי הבהירות מציקים

לו --- בין אם ההצקה היא מיידית או מצטברת דהיינו גורמת לעייפות העיניים.

בנוסף, לגבי אנשים בגיל הילדות וההתבגרות --- אימוץ העיניים מאיץ תהליכי קוצר ראיה אפילו אם הם

לא מרגישים סבל בגלל הבדלי הבהירות.

לכן לדעתי, כמעט תמיד שווה להוסיף 500 שקל עד 1000 שקל על מסך איכותי אפילו

אם לכאורה ההבדלים באיכות הגרפית שוליים. בטווח הארוך הוספת המחיר היא בעצם חיסכון.

פורסם

הבעיה היא לא שוני באחידות הבהירות אלא שוני באחידות הניגודית של פאנל VA עקב שיטת המדורים שבה הוא עובד.

דווקא בעת התסכלות ממרכז המסך פאנל VA יציג פחות פירוט בגוונים האפורים הכהים שישתפר מאוד בעת הסתכלות מהצד.

זה פחות מורגש בפאנלים מסוג S-PVA מכיוון שהגבישים מסוגלים להגיע לזוית של 90מעלות אבל ב MVA הגבישים לא מסוגלים

להגיע למצב שכזה ולכן הניגודיות במרכז המסך נפגמת יותר במידה מסוימת.

למי זה קריטי? למיש עוסק בגרפיקה ופשוט לא יכול להתמודד עם תמונה שמשתנה(לא מדובר על שינוים ענקיים כמו ב TN אלא שינוים

קטנים של אחידות צבע על פני כלל המסך).

ההבדל בין VA ו IPS לא מתקרב להבדל בין TN ל VA/IPS ואכן רוב האנשים לא ישימו לב להבדל בין VA ל IPS בעוד שכולם רואים

מיד את ההבדל בינם לבין TN.

פורסם

ארז, ספציפית בנוגע לשני הפנלים של 2007FP שהם S-PVA ו S-IPS

האם לדעתך יש הבדלי גוון במרכז כמו שתארת?

פורסם
  • מחבר

יש לי HN210 עם גרסת קושחה V1B22

Para R G B

Off1 265 139 302

Off2 78 81 86

Gain 340 348 345

PC Blue 189 235 252

PC Red 220 240 207

PC Norm 184 184 184

MAC Norm 247 255 247

פורסם

החלטתי להשאר עם דל2007FP ראיתי אותו מול הוויוסוניק 930 VP

ואהבתי את הדל יותר.

פורסם
  • מחבר

הדל היא הבחירה כי טובה בשבילך....

חוץ מזה את תמיד יכולה לחכות ל REV05, להתלונן על BANDING ולקוות שההחלפה שלך תהיה פאנל S-IPS =]

פורסם

ארז וAMNI תודה על ההסבר!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים