עבור לתוכן

עזרה בהחלפת הלוח (הסרת רכיבים ב Device Manager)-תמונה מצורפת

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני עומד להחליף את לוח אם שלי עקב תקלה. מאוד חשוב לי לא להתקין את ה windows מחדש כי זו התקנה שיש לי אותה סביבות 3 שנים.

המון תוכנות והמון הגדרות קטנות שמתאימות לי אישית. ממש אין מצב להתקין הכל מחדש!

ראיתי מדריך נחמד כאן בפורום (בשאלות נפוצות) אין לבצע את ההחלפה ללא התקנת windows חדש וללא ביצוע repair.

האמת, למדתי משהו חדש :xyxthumbs:

את החלק של ההסרת IDE הבנתי ברור מאוד, אבל לא הצלחתי למצוא את ה AGP ב system בתוך Device manager.

מה שעשיתי, הסרתי את הרכיבים הבאים:

1. כל השורות איפה שרשום Motherboard resources

2. כל השורות איפה שרשום PCI

3. SYS graphics port

האם זה בסדר מה שעשיתי? האם יש מצב שהורדתי יותר מדי או ש windows עצמו אמור לזהות הכל מחדש, אפילו שהורדתי דברים מיותרים?

בכל מקרה, החלפתי את הלוח והדלקתי את המחשב ומסך לא נדלק ולא ניתן לכבות את המחשב ע"י לחיצה ארוכה על ה power.

אז ברור שיש לי בעיה, אבל לא חושב שהיא קשורה להסרת הרכיבים כי אפילו לא הגעתי ל windows. למישהו יש הסבר לזה?

מצטער על הבלאגן בשאלה שלי. אני ארכז אותה ל 2 שאלות בסיסיות:

1. מה הייתי צריך להסיר בידיוק ב device manager ואם יכול להיות שנורדתי יותר מדי?

2. מה יכולה להיות בעיה שהמסך לא נדלק לאחר החלפת הלוח וכנראה שזו בעיה בחשמל (גם המקלדת לא נדלקת)?

הכבלים וההרד דיסק נשארו מחוברים כמו שהיו מקודם. הלוח החדש שלקחתי היה בשימוש במחשב אחר והכל עבד פיקס.

תודה מראש! :yelclap:

התמונה:

Device_Manager.jpg

פורסם

אני רואה שם גם את ה-Sis 5513 IDE UDMA Controller ובקרי ה-RAID/SATA וגם את ה-Sis Accelerated Graphics Port

אם לא הסרת אותם זה כנראה לא יעבוד. הסרה אפשר לעשות בכיף - ה-Windows במילא יתקין מחדש כל מה שהוא יזהה.

לגבי הבעיה שלך - יש כל מיני סיבות למה לוח חדש לא יעבוד. הדברים הראשונים שהייתי בודק פרט לחיבורים זה שהקירור והזכרונות יושבים טוב. אולי תנסה עם סטיק זכרון בודד קודם כל. תנסה גם להוציא כל כרטיס הרחבה לא הכרחי ולהוציא ולהכניס את כרטיס המסך. הבעיה שלך היא בבירור בעיית חומרה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה. אז הורדתי את כל מה שרשמת, והרבה מעבר לזה. אז זה אמור לעבוד?! רק שאמצא איפה הבעיה בחומרה :nixweiss:

היום יהיה לי יותר זמן לשבת על זה. אבל נגיד שסידרתי את החומרה וה windows לא עולה. האם יש לי דרך לצאת מזה בלי להחזיר את הלוח הישן?

יש לי קובץ IMAGE של ACRONIS של כל ה C שלי. זה יעזור במשהו?

תודה שוב.

פורסם

זה אמור לעבוד, קודם תתגבר על הבעיה בחומרה.

פורסם
  • מחבר

הסתדרתי עם בעיית החומרה (חיבורי חשמל לא היו בסדר) אבל חייב להגיד לכם שהשיטה של Device Manager בפרוש לא עובודת!!! :bash:

ניסיתי עם כל מיני אפשרויות להסרה, ב 2 מחשבים שונים (החלפתי את הלוחות בינהם) וזה לא עבד. ה windows קרס על ההתחלה.

ביצעתי repair בסופו של דבר אבל עדיין יש לי הרבה בעיות. :-\ בעיקר אין סאונד בכרטיס קול.למרות שכל ההתקנים עובדים והדרייבירים מעודכנים.

כנראה שאחזיר את הלוח המקורי וזהו. אין לי עצבים להתקנת ווינדוס מחדש ובלי כרטיס קול (ועד כמה דברים קטנים) זה לא ילך.

אולי תעדכנו את החלק הזה בשאלות הנפוצות ותודיעו לאנשים שזה לא ממש עובד :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים