עבור לתוכן

חוק ההסדרים - למכור את המדינה לעשירים?

Featured Replies

פורסם

בדיוק מה שיהיה בממשלתיים ללא פיקוח. לכן, גם על הממשלתיים וגם על הפרטיים צריך לפקח.

פורסם

ברור, אלא שגוף פרטי עסוק ברווח ושם את הרווח במקום הראשון, בעוד שגוף ממשלתי ממחזר את הכסף שהוא מקבל במיסים - אין פה רווח. לפי כך, בי"ח פרטי יעדיף לחסוך בהוצאות פר חולה, גם אם זה אומר לתת טיפול לקוי, ולהשאיר את החולה כמה שיותר זמן במחלקה כדי לדלות כמה שיותר כסף מהמשפחה שלו.

הפיקוח על גופים ממשלתיים בד"כ יותר הדוק, שכן, לא תמיד יש להם אלטרנטיבה וגם כי הם משולמים מכספי המיסים שלנו (פרה קדושה). אם גוף פרטי כזה או אחר עושה לך עוול, פשוט יגידו לך "בעיה שלך שנכשלת בלבחור שירות/חברה שיטפלו לך בבעיה".

פורסם

אז לא הבנת איך עובדת ההפרטה.

לא שולחים אותך לחפש בעצמך את נותן השירות ולהתחשבן מולו: המדינה קובעת את סטנדרט השירות המינימלי שעל נותן השירות לספק ואת השתלום המקסימאלי שמותר לו לגבות. עם זה הוא צריך להרוויח.

גוף ממשלתי לא ממחזר כסף - הוא מבזבז כסף. מה שגוף ממשלתי יכול לעשות במיליון, גוף פרטי יעשה בד"כ ב- 750 אלף ומהר יותר. אז הממשלה יכולה לשלם לו 850 אלף, לחסוך 150 אלף (וזה חיסכון לך, כיוון שאת משלמת את המיסים) ועדיין הגוף הפרטי ירוויח 100 אלף.

אגב, את יודעת איך מתנהלים בתי החולים הממשלתיים? המדינה מעבירה להם סכום קבוע לכל יום אשפוז. לכן עדיף להם לשחרר חולים יקרים, למשל כאלו שזקוקים לטיפול נמרץ, מהר ככל האפשר אבל להחזיק חולים זולים, כמו כאלו שמתאוששים אחרי ניתוח פשוט, עוד כמה ימים מיותרים. רואה? לא צריך הפרטה בשביל דברים כאלו, זה יכול לקרות גם בבתי חולים ממשלתיים.

אגב 2, הסיפור של קווים בכלל לא קשור להפרטה. אגד ודן מעולם לא היו חברות ממשלתיות.

פורסם

מערכת הבריאות בארה"ב היא אחת הטובות בעולם? מה? מערכת הבריאות האמריקאית פשוט נוראית... :screwy:

איסתרא - אם אתה כ"כ בעד הפרטה(ואני לא נוקט פה עמדה של בעד או נגד) אז מדוע אתה נגד חוק ההסדרים?

פורסם

אגב, את יודעת איך מתנהלים בתי החולים הממשלתיים? המדינה מעבירה להם סכום קבוע לכל יום אשפוז. לכן עדיף להם לשחרר חולים יקרים, למשל כאלו שזקוקים לטיפול נמרץ, מהר ככל האפשר אבל להחזיק חולים זולים, כמו כאלו שמתאוששים אחרי ניתוח פשוט, עוד כמה ימים מיותרים. רואה? לא צריך הפרטה בשביל דברים כאלו, זה יכול לקרות גם בבתי חולים ממשלתיים.

אגב 2, הסיפור של קווים בכלל לא קשור להפרטה. אגד ודן מעולם לא היו חברות ממשלתיות.

המצב בבתי חולים פסיכיאטריים וגריאטריים פרטיים שונה, דיברתי בעיקר עליהם ומה ההפרטה בהם עשתה.

הסיפור של קווים קשור לזה שזכתה במכרז. למה? כי בטח דחפו הכי הרבה שוחד למרות שהם חרא בשירות והם בכלל לא עקבו אחרי הסטנדרטים שהוצבו. השירות הורע ותו לא.

פורסם

דריה, דווקא יום ראשון חזרתי מתל השומר עם קו 2 של קווים, ודווקא שרות חבל''ז, כול כמה דקות יש אוטבוס, לרוב הם ריקים, נהג אדיב מאוד שהסביר לי בדיוק איך אני מגיע מהחור הזה שנקרא תל השומר למקום עם קצת צווליזציה כמו תל אביב שמשם אפשר להגיע להרצליה.

פורסם

איסתרא - אם אתה כ"כ בעד הפרטה(ואני לא נוקט פה עמדה של בעד או נגד) אז מדוע אתה נגד חוק ההסדרים?

כי הוא דרך מחורבנת ואנטי דמוקרטית לממש הפרטה (ודברים אחרים שגם מסתתרים בו). מצמידים לחוק התקציב (שחייב עבור) את חוק ההסדרים על עשרות סעיפים שבהם מסתתרות רפורמות שונות ומשונות ומצפים מחברי הכנסת לדעת על מה הם מצביעים בתפלצת הזו בזמן קצר. רוצים לשנות חוקים? תעבירו את זה בכנסת בבודדת, לא בצרור.

פורסם

דריה, דווקא יום ראשון חזרתי מתל השומר עם קו 2 של קווים, ודווקא שרות חבל''ז, כול כמה דקות יש אוטבוס, לרוב הם ריקים, נהג אדיב מאוד שהסביר לי בדיוק איך אני מגיע מהחור הזה שנקרא תל השומר למקום עם קצת צווליזציה כמו תל אביב שמשם אפשר להגיע להרצליה.

כש"קוים" רק נכנס לפ"ת, לא היתה שום הודעה מוקדמת. בוקר בהיר אחד, שונו כל המספרים, התחנות והכל. יכול להיות שהיה מידע באתר האינטרנט, אבל אף אחד לא ידע מזה ורוב המשתמשים בתחבורה ציבורית בעיר שלי הם קשישים שאינם גולשים. ולמה לי לגלוש בלי סיבה לאתר של "קוים"?

לא רק שהקווים שונו והתחנות הוחלפו, תדירות הקוים ירדה פלאים. אם קו 8 של דן היה מגיע פעם ברבע שעה, אזי עכשיו הקו של "קוים" מגיע פעם בחצי עד שלושת-רבעי שעה. חיכיתי 40 ד' פעם אחרונה שנסעתי בו, כשהלכתי לקחת את סבתא שלי מהמועדונית שלה. זוועה. וגם האוטובוסים, כמה שהם חדשים, אין בהם מקום להפליץ. סבתא שלי נמחצה שם.

פורסם

קווים באמת חברה נוראית,אפשר להתפגר בתחנה

פורסם

אוי מסכן, תל השומר זה ממש "חור".....

כתשרת במקומות יותר "אקזוטיים" תתחיל לדבר.

פורסם

כי הוא דרך מחורבנת ואנטי דמוקרטית לממש הפרטה (ודברים אחרים שגם מסתתרים בו). מצמידים לחוק התקציב (שחייב עבור) את חוק ההסדרים על עשרות סעיפים שבהם מסתתרות רפורמות שונות ומשונות ומצפים מחברי הכנסת לדעת על מה הם מצביעים בתפלצת הזו בזמן קצר. רוצים לשנות חוקים? תעבירו את זה בכנסת בבודדת, לא בצרור.

:xyxthumbs:

קווים בפ"ת זה באמת דבר מחורבן (מקום מרכזי כמו אוניברסיטה יש אוטובוס בתדירות של 45 דק' במקרה טוב)

אבל למשל בת"א זה די בסדר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים