עבור לתוכן

שאלת בור בנוגע למעבד AMD

Featured Replies

פורסם

אה. התבלבלתי. לפתוח הטרד יש 2.8 לא EE. ההודעה השניה בלבלה אותי. בכל מקרה, אני לא הייתי משלם בשביל להחליף פנטיום D ב 3800X2.

• תגובות 30
  • צפיות 1.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש בזה משהו, משדרגים רק אם החומרה שלך כבר ממש עתיקה ולא סוחבת שום דבר, במקרה הזה, הייתי או קונה עכשיו CORE 2 או מחכה ל-K10 (ואני נוטה יותר לכיוון שהאופציה השניה)

פורסם
  • מחבר

הזכרונות באמת לא מתאימים , יהיה להם צוואר בקבוק הם לא ינוצלו.

שכחתי לציין שימוש נוסף, והוא: הורדות באימיול והרבה! האם זה יוצר צורך בזכרונות חזקים יותר?

יש בזה משהו, משדרגים רק אם החומרה שלך כבר ממש עתיקה ולא סוחבת שום דבר, במקרה הזה, הייתי או קונה עכשיו CORE 2 או מחכה ל-K10 (ואני נוטה יותר לכיוון שהאופציה השניה)

סיבת השדרוג היא בגלל סיבות נוספות [כמארז מרעיש ולא מוצלח ועוד כמה בעיות ככרטיס מסך שמקפיא את התצוגה], אבל אולי אכן עדיף להמתין עם זה מעט...

פורסם

להורדות באימיול לא צריך זכרונות מהירים יותר, אבל צריך יותר זכרון (2GB מומלץ), ובמעבד סביר.

המעבד הקיים שלך צריך להחזיק הורדות באימיול כמו שצריך.

אם סיבת השדרוג היא בגלל מארז לא מוצלח, פשוט תקנה מארז חדש, למה לקנות מחשב חדש שלא תראה בו שיפור ניכר? (יהיה שיפור! פשוט לא מאוד משמעותי כמו שאתה חושב)

פשוט תקנה מארז טוב, כרטיס מסך נחמד ותוסיף זכרון למערכת הנוכחית שלך ותקבל "מחשב חדש" ב1000 שקל במקום לקנות נוסף ב3500 שקל...

לפחות ככה עובד ההגיון שלי :silly:

פורסם

די לטחון את המוח עם C2D, המפרט שלו בהחלט מספיק ליעוד של המחשב.

פותח הת'רד לך על זה! חבל על הכסף, בשביל השימושים שלך מספיק בהחלט.

עוד משהו, מעבדי AMD עם בקר מובנה, לא משנה להם משהו אם הזכרונות ב-800 או 667 mhz.

פורסם

אבל משנים להם התזמונים של הזכרונות.

פורסם

ממש לא קריטי כמו באינטל, לפעמים אתה יכול לראות את אותו מעבד AMD עם ddr400 יותר מהיר.

פורסם

אתה בכלל מבין על מה אתה מדבר? ב-CORE 2, התזמונים כמעט ולא משנים, למעשה, הוא תוכנן ככה שהוא יהייה תלוי כמה שפחות בזיכרון, לעומת זאת במעבדי ה-ATHLON הנוכחיים, התזמונים יכולים להוריד באופן דראסטי את הביצועים של המערכת כולה.

פורסם

אתה בכלל מבין על מה אתה מדבר? ב-CORE 2, התזמונים כמעט ולא משנים, למעשה, הוא תוכנן ככה שהוא יהייה תלוי כמה שפחות בזיכרון, לעומת זאת במעבדי ה-ATHLON הנוכחיים, התזמונים יכולים להוריד באופן דראסטי את הביצועים של המערכת כולה.

בגלל זה כמעט ואין הבדלים בין DDR400 ל- DDR2 על מעבדי AMD.

חוצמיזה, הטענה הראשונה שלך מגוכחת, מעבדי אינטל תלויים בתיזמונים של הזכרונות כמו שבנאדם זקוק לחמצן.

מעניין למה אינטל רצה על ארבע לעבר DDR3, מעניין גם למה אינטל זקוקה לכמות מטמון מפלצתית במעבדים שלה.

פורסם

בגלל שבקר הזכרון אינו מובנה על המעבד(לטוב ולרע), ומכיוון שהקאש המשותף יעיל במיוחד במעבדי הC2D - אין כמעט חשיבות לתזמונים אורי. תפסיק לדבר על דברים שאתה לא מבין בהם.

פורסם

בגלל שבקר הזכרון אינו מובנה על המעבד(לטוב ולרע), ומכיוון שהקאש המשותף יעיל במיוחד במעבדי הC2D - אין כמעט חשיבות לתזמונים אורי. תפסיק לדבר על דברים שאתה לא מבין בהם.

במה הוא יעיל בדיוק?

ועכשיו הסבר לכמה קשים לתפיסה פה.

הנתונים בזכרונות צרכים לעבור דרך הגשר הצפוני, ומשם להגיע למעבד.

הבאס במהירות 1333mhz איזה זיכרון תשים בלוח ? 533mhz לא אתה תשים 667mhz.

במעבדי AMD יש ארכיטקטורה של DirectConnect כלומר, המעבד מקבל את הנתונים ישירות מהזיכרון, בגלל זה אין כמעט הבדלים בין 800, 667, 533, 400 mhz.

באינטל כן, עד שהם יעברו ל-DirectConnect.

פורסם

הקאש המשותף(והגדול משמעותית מזה של AMD) חוסך גישות מיותרות לזכרון, ובכך מוריד מחשיבותם.

הבאס כרגע פועל בתדר 266 מגה הרץ. 1067 זה התדר האפקטיבי, משום שבכל מחזור ניתן לבצע 4 פעולות. הבאס, הזכרון, והמעבד לא עומדים ביחס ישר מבחינת מספר פעולות, ולכן הזכרון אינו מהווה צוואר בקבוק.

בפועל, תדר זכרון הגבוה ביותר מפי 2 ממהירות הבאס הבסיסית(כלומר - 266) לא ייתן כמעט כלום.

פורסם

בגלל זה כמעט ואין הבדלים בין DDR400 ל- DDR2 על מעבדי AMD.

חוצמיזה, הטענה הראשונה שלך מגוכחת, מעבדי אינטל תלויים בתיזמונים של הזכרונות כמו שבנאדם זקוק לחמצן.

מעניין למה אינטל רצה על ארבע לעבר DDR3, מעניין גם למה אינטל זקוקה לכמות מטמון מפלצתית במעבדים שלה.

עכשיו אתה סתם פולט שטויות ואין לך מושג מה הולך שם

ל-DDR3 יש תזמונים גבוהים יותר מאשר ל-DDR2

איך זה מסתדר עם כל מה שאמרת?

פורסם

עכשיו אתה סתם פולט שטויות ואין לך מושג מה הולך שם

הוא לא יציב, תיכף יעשה ריסטרט.

פורסם

הקאש המשותף(והגדול משמעותית מזה של AMD) חוסך גישות מיותרות לזכרון, ובכך מוריד מחשיבותם.

זה נכון לגבי אפליקציות קטנות כמו super-pi, אבל אפליקציות שדורשות קלט/פלט רנדומלי מהמשתמש יזדקקו ליותר גישה לזיכרון הראשי.

עוד בעיה במטמון גדול היא cache-trashing שיכול לגרום להוראה שלמה ליפול.

הבאס כרגע פועל בתדר 266 מגה הרץ. 1067 זה התדר האפקטיבי, משום שבכל מחזור ניתן לבצע 4 פעולות. הבאס, הזכרון, והמעבד לא עומדים ביחס ישר מבחינת מספר פעולות, ולכן הזכרון אינו מהווה צוואר בקבוק.

זה בהנחה שאתה לא משנה את תדר ה-FSB, ברגע שתשנה התדר של הזיכרון הוא יגביל אותך.

בפועל, תדר זכרון הגבוה ביותר מפי 2 ממהירות הבאס הבסיסית(כלומר - 266) לא ייתן כמעט כלום.

עוד דבר, cas של הדיכרונות זה עוד גורם מכריע במערכות אינטל, CL גבוה יגרום למעבד לחכות למידע נוסף לפחות כמה מחזורים, עוד דבר שחונק למוות את הארכיטקטורה מימי-הביניים של אינטל.

אם אינטל לא תאמץ את ה-DirectConnect של AMD, אז היא יכולה לסגור את הבאסטה מעכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים