עבור לתוכן

לוח אם חדש ל ASUS ???

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זניח?יכול ליהיות שאני מתבלבל?

אני מדבר על 3DMARK06

• תגובות 41
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תאמין לי שאתה מתבלבל.

מעולם לא היו הבדלים משמעותיים בין לוחות אם במשחקים.

פורסם
  • מחבר

תומך SLI

פורסם

מי צריך SLI בכלל ?

אין שום סיבה לקחת את ה - STRIKER הזה, הוא ממש לא משתלם.

אני גם לא ממליץ על לוחות 680I באופן כללי, תמורה גרועה ביחס למחיר.

פורסם

מי צריך SLI בכלל ?

אין שום סיבה לקחת את ה - STRIKER הזה, הוא ממש לא משתלם.

אני גם לא ממליץ על לוחות 680I באופן כללי, תמורה גרועה ביחס למחיר.

תרשה לי לחלוק עליך, בתור בעליו הגאה של Evga 680i יכולות האוברקלוק שלו, יחד עם אי-תלות של תדר הזיכרון בתדר ה FSB (תם עידן המחלקים) עוזרים מאוד לאוברקלוקר המתחיל, ואפילו המנוסה, כמוני - יש שם פשוט המון פיצ'רים לשבת ולשחק איתםף והפיצ'רים האלו כל הזמן עוזרים לי לגרד עוד קצת ועוד קצת מגהרצים מהמעבד התשוש שלי (6400).

אם יש לוח שמנצח את ה975/965 של אינטל ביכולות OC זה הלוח הזה, או ליתר הדיוק הצ'יפסט הזה.

לגבי הStriker/Commando היה עניין אחר, הם נבדקו באתר והתוצאות מדברות הפוך לצערי.

אבל באופן כללי אני מרוצה מהלוח הזה עד הגג.

פורסם

לוחות 965P טובים עדיפים על לוחות 680I ב - OC.

כל מה שיש ב - 680I יש גם ב - 650I שעולה חצי (מלבד חריץ PCI-E נוסף שמיותר גם ככה).

הפיצ'ר של האי-תלות בתדר הזיכרון הוא באמת נחמד מאד.

פורסם

גם לי יצא להיתקל בכמה דברים מוזרים בקשר ללוחות 680 של ASUS בזמן שחיפשתי וחקרתי על האופציות בשוק בחודשיים האחרונים,

יצא בשקט לשוק לוח 650/570 בשם PN5-32SLI PLUS והוא למעשה זהה בביצועים ובמראה לPN5-32SLI השאלה מדוע?

כך שהלוח החדש עם הפלוס הוא בעצם סוג של דאון-גרייד ל680 הנחשק. וכן עלו לי שאלות מדוע הם עשו זאת.

יוצא שהPN5-32SLI הוא 680/590 "טהור" ממש כמו הסטרייקר אקסטרים, מינוס שניים שלושה כפתורים, צג הPOST מאחור ועם מערך היט סינקים מעט יותר קטנים. ובכל זאת בכל המבחנים שנעשו לשני הלוחות השיגו תוצאות כמעט זהות. בנוסף ניתן היה לראות בחלק מהביקורות (אין לי מושג לגבי לוחות שנמכרו בארץ)

ששם הלוח עצמו הודבק במדבקה שמתחתיה אחרי קילוף היה ניתן לראות את ההטבעה STRIKER EXTREME

כך שבעצם מה שניתן להניח הוא שאו שאסוס רכשו צ'יפסטים 680 מעבר לדרישה בשוק וייצרו יותר מדי לוחות לסטרייקר אקסטרים ללא כל צורך או צידוק כלכלי.

כך שבמשך מספר חודשים רצו שני הלוחות האלה במקביל כשהפרש המחיר הוא בערך 750 ש"ח על פחות או יותר לוח עם אותו צ'יפסט ואותם ביצועים.

כך שכבר החלטתי לרכוש את הPN5-32SLI צץ לו הPLUS שבאתר של ASUS מתואר כצ'יפסט דואל 16 AKA 650/570

לוח זהה לחלוטין מבחינת מראה ומאפיינים (וביצועים) לדגם נטול הפלוס (וגם הוא הגיע בשלב הראשון עם מדבקת שם שמסתירה STRIKER)

אך עולה עד 150 ש"ח יותר מהדגם נטול הפלוס. מה הקטע אתם שואלים? אם היו לאסוס יותר מדי צ'יפים של 680 והם מכרו אותם בלוח יותר פשוט במחיר שווה לכל כיס אז נהדר. אך כנראה שמישהו שם עלה על הטעות השיווקית וכך נולד הפלוס. ועכשיו איך כל זה מתקשר לSTRIKER נטול הEXTREME

אותו הגיון, אחרי שנוסף הפלוס לPN5-32 SLI בעצם אין יותר צורך לייצר לוח זול עם צ'יפסט 680/590 כשאפשר למכור 650/570 שעושה בדיוק את אותו הדבר

ונראה אותו הדבר אך נהנה מהמוניטין של הדגם הקודם שהוא בעצם STRIKER נטול ג'דג'טים.

עכשיו, מה עושים עם ה680 שכן נותרו? לוקחים שוב את אותו הלוח עם אותם סינקים, מחזירים להם את הכפתורים ואת הפאנל האחורי

ויוצרים דגם ביניים חדש בשם STRIKER (ללא לדים, ועם ההיטסינקים של הPN5-32SLI) ומוכרים אותו ב30-50$ פחות מגרסת הEXTREME

שבאותה הזדמנות גם אפשר לייקר קצת כיאה לדגם העל שבפרימיום.

אם התאוריה הזאת נכונה בקרוב לא ניתן יהיה לרכוש כלל את הPN5-32SLI וישארו עימנו הPN5-SLI עם צ'יפסט 650/NF4

PN5-32SLI PLUS עם צ'יפסט 650/570 - שווה בביצועים לדגם הקודם, אך ללא כל הג'אדג'טים של סדרת הסטרייקר

STRIKER - עם צ'יפסט 680/590 או אולי בעצם עם צ'יפסט 680/570 (כן, גם בEVGA חלק מהלוחות החלו להיות משווקים בתצורה הזאת מה שיצר סקנדל גדול בפורום רוכשי ה680 של EVGA ובקילוף מדבקות היסטרי של הסאותברידג' בשביל לראות איזה גרסה בעצם יש לך).

STRIKER EXTREME - עם צ'יפסט 680/590 וכל התוספות (מסך בפאנל האחורי, לדים על הלוח, כפתור איתחול והבאנדל המורחב).

מכך נובע שכל מי שמעוניין בצ'יפסט 680 בזול שירוץ לחטוף את הPN5-32SLI לפני שהאלטרנטיבה שלו תהיה STRIKER ב1500 ש"ח.

ומצד שני, מי בכלל צריך SLI? (תומר מלמעלה שיכנע אותי). ההפרש שצריך להוסיף ללוח הזה שווה להפרש בין 8600GTS ל8800GTS 640

שיהיה יותר חזק משני 8600GTS בSLI.

בכל מקרה במחיר של הSTRIKER EXTREME אפשר לקנות בערך שני לוחות P35 חזקים או COMMANDO ולוח P35 סביר ומעלה. (ותכף באים הX38).

פורסם

לוחות 965P טובים עדיפים על לוחות 680I ב - OC.

כל מה שיש ב - 680I יש גם ב - 650I שעולה חצי (מלבד חריץ PCI-E נוסף שמיותר גם ככה).

הפיצ'ר של האי-תלות בתדר הזיכרון הוא באמת נחמד מאד.

965 לא טובים מ680i, ויש לי נסיון עם לא מעט לוחות, תמיד הגעתי יותר עם אותו מעבד על 680i.

מסכים איתך לגבי עניין ה650 מול 680.

וכן, הפיצ'ר הזה אדיר ומאוד מאוד עוזר ב OC, למרות שיש לי זכרונות D9.

פורסם
  • מחבר

אני כבר לא יודע ...

ניראה לי אני יחסוך איזה 400 שקל וילך על קומנדו...

במיוחד בגלל מה שנאמר פה , וגם הסקירה שהבתם

פורסם

גם אני הלכתי על הקומנדו פשוט כי מקבלים תמורה מלאה

חוץ מזה שאני עדיין לא יודע אם הוא תומך בSLI...

יצא לי המיץ עד שהוא הגיע לארץ ויום שני אני מקבל אותו עם המחשב החדש שלי...

וחודש הבא 8800GTX

גם של אסוס

פורסם
  • מחבר

יודעים מה אני יעשה... תמליצו לי על דגמים כל דגם של כל חברה בתקציב נורמאלי

רק בלי DS3 כי הוא לא מתאים למחשב שלי .

דרך אגב אני לא ממש מתכנן OC , וגם די לא SLI

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים