עבור לתוכן

הונג קונג: התנ"ך גס ואלים, יש לסווגו כבלתי הולם

Featured Replies

פורסם

הרשה לי לתקן, אבל אם אינני טועה, רוח הקודש היא אותה רוח הקודש שביהדות. הדמויות האחרות הן האב, ג'וזף, בעלה של מריה ה"בתולה", והבן, שזה ישו. יש גם סגידה למריה הקדושה, נכון, אבל זה בגלל אופי האדם ואופי החברה השמרנית והפטריארכלית בה מיניות נשית נתפסה או כבתולי טהור (שיט, אפילו אם לילד לא יכולה להיות "לא בתולה"), או כזונה (מרים המגדלית). הם סגדו לבתולים שלה ותו לא.

• תגובות 87
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אה נכון, "האב הבן ורוח הקודש".

טעיתי קצת, התכוונתי כמו לאב, שהוא לא משש ג'וסף האב הכוונה היא לאלוהים, אלוהים הוא אבי ישו לפי המיתולוגיה הנוצרית.

שם כל אחד מהמרכיבים הוא אלוהים בפני עצמו.

רוח הקודש יכול להיות קשור לשכינה, או דרך התקשרות מסויימת עם האל.

היא בתולה כי האב הפרה אותה... והאב הוא אלוהים.

רוח הקודש והאב ביהדות חד הם, ולא שתי ישויות שונות, אז למעשה יש לנוצרים אל אחד שמופיע ב3 מובנים, אבל למעשה זוהי עבודה מרובת אלילים.

פורסם

למעשה זה עושה לי סלט בראש. :-X

פורסם

אם אתה רוצה לשנוא מישהו (ובאמת לא חסר), תשנא את תלמידיו שלקחו את התורה שלו (שזו למעשה היהדות "ההומניטרית") הקצינו אותה, שיבשו אותה ולמעשה ניתקו אותה מהיהדות ב"כח", על ידי שבירת חוקין כמו כשרות אל אחד וכו'.

נצרות הפכה למעשה שילוב בין עבודת אלילים ואמונה באל אחד בכל שהיא משלבת את שניהם.

האלילים הם"רוח הקודש" ו"ישו".

אמונה באל אחד, היא צעד אחד לפני אמונה בלי אלים.

ובכל מקרה, זו היתה דת אלימה בראשית דרכה.

כיום האיסלאם בנקודה שבה היתה הנצרות לפני 1000 שנים בערך.

ולנושא :)

אם מישהו קרא את הכתבה, הוא היה יודע שזה לא בדיוק כמו שהכותרת פה אומרת אלא ניסיון השוואתי "שאם מתייגים את העיתון הזה, למה לא את הספר הזה!?"

אירוני שבזמן שהנצרות הייתה ה"דת האלימה" והנוקשה, דווקא האיסלם היה נחשב לדת הפתוחה יותר, הסובלנית והמתקדמת יותר ועכשיו? הגלגל התהפך... יום אחד הבודהיסטים יהיו אלימים והמוסלמים "יחזרו" להיות הטובים.

בקשר לנושא - העניין הזה רק מראה כמה חופש הביטוי הוא דבר חשוב, וערך נעלה שאין להגבילו, אלא במעט מאוד... כמובן שאני לא רואה סיבה לשים בחנויות "האן צעצועים" ודומיהן חוברות פלייבוי(למרות שזה יכול להיות מעניין לפעוטים ^^) אבל זו דוגמא קיצונית.

ברגע ששמים "לייבל" על עיתון, הנה, שמים "לייבל" על התנ"ך - שמים תגית על האמונה שלך, שמים תגית על איך שאתה מגדיר את עצמך - ופה נמצאת הבעיה.

חופש הביטוי הוא ערך שצריך להגן עליו, ערך שבלעדיו - אתה רובוט.

הרשה לי לתקן, אבל אם אינני טועה, רוח הקודש היא אותה רוח הקודש שביהדות. הדמויות האחרות הן האב, ג'וזף, בעלה של מריה ה"בתולה", והבן, שזה ישו. יש גם סגידה למריה הקדושה, נכון, אבל זה בגלל אופי האדם ואופי החברה השמרנית והפטריארכלית בה מיניות נשית נתפסה או כבתולי טהור (שיט, אפילו אם לילד לא יכולה להיות "לא בתולה"), או כזונה (מרים המגדלית). הם סגדו לבתולים שלה ותו לא.

אה נכון, "האב הבן ורוח הקודש".

טעיתי קצת, התכוונתי כמו לאב, שהוא לא משש ג'וסף האב הכוונה היא לאלוהים, אלוהים הוא אבי ישו לפי המיתולוגיה הנוצרית.

שם כל אחד מהמרכיבים הוא אלוהים בפני עצמו.

רוח הקודש יכול להיות קשור לשכינה, או דרך התקשרות מסויימת עם האל.

היא בתולה כי האב הפרה אותה... והאב הוא אלוהים.

רוח הקודש והאב ביהדות חד הם, ולא שתי ישויות שונות, אז למעשה יש לנוצרים אל אחד שמופיע ב3 מובנים, אבל למעשה זוהי עבודה מרובת אלילים.

לומר שהנוצרים סוגדרים רק לאותם שלושה אלמנטים זהו שקר וכזב...

קחו את ההערצה היהודית ל"צדיקים", הגדילו אותה פי עשרות מונים ותקבלו את הפולחן של תלמידיו של ישו ושאר קדושים.

זכורה לי במיוחד דוגמא אחת, באחת הכנסיות בוותיקן ישנו פסל של פאולוס(השליח הראשי, ו"ממציא" הנצרות בסופו של דבר) שנוהגים ללטף לו את הרגל כאות למזל.. הפסל עשוי נחושת והכל מבריק ונפלא חוץ מהרגל שהיא פשוט... איבדה את צורתה לחלוטין ונראית עכשיו כגוש חומר ירוק בלתי מפוסל... פשוט מדהים שחושבים כמה פעמים ליטפו לפסל את הרגל בשביל שהיא תהפוך לכזה דבר.

פורסם

שורה תחתונה:

הנוצרים הם אנשים טיפשים.

הם שונאים את היהודים אבל סוגדים לאחד כזה. :kopfpatsch:

פורסם

שורה תחתונה:

הנוצרים הם אנשים טיפשים.

הם שונאים את היהודים אבל סוגדים לאחד כזה. :kopfpatsch:

לפני 1000 שנים הייתי מסכים איתך.

judas, אני לא אמרתי שהם סוגדים רק ל3 המרכיבים הללו...

למעשה זה עושה לי סלט בראש. :-X

???

פורסם

לומר שהנוצרים סוגדרים רק לאותם שלושה אלמנטים זהו שקר וכזב...

קחו את ההערצה היהודית ל"צדיקים", הגדילו אותה פי עשרות מונים ותקבלו את הפולחן של תלמידיו של ישו ושאר קדושים.

זכורה לי במיוחד דוגמא אחת, באחת הכנסיות בוותיקן ישנו פסל של פאולוס(השליח הראשי, ו"ממציא" הנצרות בסופו של דבר) שנוהגים ללטף לו את הרגל כאות למזל.. הפסל עשוי נחושת והכל מבריק ונפלא חוץ מהרגל שהיא פשוט... איבדה את צורתה לחלוטין ונראית עכשיו כגוש חומר ירוק בלתי מפוסל... פשוט מדהים שחושבים כמה פעמים ליטפו לפסל את הרגל בשביל שהיא תהפוך לכזה דבר.

זה כלום

יצא לך לישמוע את השם ג"קי גימס?

פורסם

לא, לא מוכר לי השם.

פורסם

זה היה מטיף משוגע שנתן למאמינים שלו ציאניד

פורסם

אני חושב שישוע, היה נביא ה' כמו אלו שבאו לפניו (משמואל ועד ירמיה), רק שהוא היה אחרון הנביאים. ולמה? בניגוד לנביאים אלו (שמואל עד ירמיה) שהיו נביאי זעם, המטיפים כנגד המעשים של העם באותו הזמן, הוא היה נביא הברית החדשה (זה למה הוא היה האחרון כי לא היה עוד צורך אבל רגע), כן כן אותה ברית הכתובה בספר ירמיה, הברית שאומרת שכל יהודי באשר הוא יהודי זכאי לגאולה בכל עת ובכל שעה כל עוד יחפוץ בה וזה בגלל שהחוקים השתנו, פעם האדם היה רע בטבעו, הברית החדשה שינתה את זה, מאז האדם טוב מטבעו (מצפון) ולכן אין צורך בתיקון אלא רק בבקשת סליחה, הבנת הרע במעשים שלך. ישוע היה נביא אישור שאכן כך הדבר, שהברית החדשה נכרתה, הסיבה שהוא לא קשר את עצמו ליהדות בצורה ישירה כי הסנהדרין גינה אותו וקרא לו נביא שקר, הוא קיווה שאנשים יעשו את הקישור אחרי מותו, וכן אנשים קישרו, רק חבל שזה קרה אחרי 2000 שנה, כאילו מה רבותיי 2000 שנה בשביל לשים דעות קדומות בצד ולקרוא 2 ספרים בלי לשפוט על כל 3 מילים?

ומה עם הנצרות אתם שואלים? ובכן, הנצרות זה אומרים בגלל שדחינו אותו, אני אומר שכן, לפעמים בני האדם מצליחים להתעלות בטיפשותם אפילו על כוח ה'.

רבותיי, ישו הטיף למשיחיות - מוסר השם משה וישראל, לא לנצרות, לא 7 חטאי גהנום, לא פסחה ולא נעליים, הוא הטיף לשלב האחרון בהתפתחות היהודית - עלייה לרמת מחשבה אחרת. תראו נגיד, 40 שנה במדבר, איך שנכנסנו לארץ הביאו עלינו קוזינות ונפלנו בפח, נראה אם זה היה קורה עם ישוע, יהודה איש קריות (לא המשתמש לול) מקרה יוצא דופן.

ולנושא, אמפירית, הסינים צודקים, אבל אין להם נשמות אז זה בסדר.

**עריכה, אני יודע שאני לא קשור אבל הגעתי לעמוד ה-4 ואף אחד לא הזכיר את זה אז הייתי חייב, סורי :\.

פורסם

הוא לא היה נביא ולא קרוב לזה .

פורסם

הוא לא היה נביא ולא קרוב לזה .

אז מה הוא היה? אורי גלר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים