עבור לתוכן

מתחים בספק כוח כאשר המחשב כבוי

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע אם הספק של המחשב מספק מתח כל שהוא כאשר המחשב כבוי???

תודה ויום ירושלים שמח!

ניר

פורסם

כעיקרון כן, ולכן יש לך את המפסק בגב הספק

בחלק מהלוחות יש לד, שמעיד על כך שהספק מחובר למחשב

פורסם
  • מחבר

אתה יודע אולי איזה מהחוטים שיוצאים מהספק מוציא את המתח ואיזה מתח זה?

פורסם

יש לי 2 גישות

1. לנתק את הATX מהלוח, ולבדוק בעזרת רב מודד, באילו פינים יש מתח

2. יש סיכוי שלא יהיה מתח, אלא רק כאשר מעגל פנימי על הלוח יהיה סגור (כמו לדוג' מע' ההפעלה של הספק, השחור והירוק..)

הייתי מנסה את הגישה הראשונה.. אין מה להפסיד..

אגב, אם מותר לשאול - מה המטרה של שלך? \ מה אתה רוצה להשיג בזה?

פורסם
  • מחבר

אני עובד כרגע על מוד למארז...

הרעיון הוא להחליף את המפסק במארז של הפעלת המחשב במפסק מואר (כמו שבתמונה) ולהחליף לו את הלד בלד עם שני צבעים (אדום וירוק)

ככה שכאשר המחשב סגור יהיה אור אדום (בשביל זה המתח) ושכשהמחשב דלוק יהיה אור ירוק.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אהבתי את הרעיון.. במיוחד את החיסכון במקור מתח שונה

מחכה לשמוע עדכונים (אולי אני בעצמי אבצע ניסוי או 2.. , אם יהיו התפתחויות אני אשתדל לעדכן)

פורסם

תסתכלו על המדבקה שעל גבי הספק

בהרבה מאוד ספקים יש מדבקה שמפרטת כל צבע של חוט מה הוא.

חפשו את ה5V סטנדביי.

הנה סרטוט של מחבר הATX שיעזור לכם:

p1yb9.gif

בשרטוט החוט מופיע בצבע סגול, יכול מאוד להיות שזה גם צבע החוט שיהיה בספק שלכם, אם כי נתקלתי כבר באי אחידות בצבעי החוטים בספקים (לרוב ג'נריים).

מה שבטוח, החוט יהיה באותו המקום על מחבר הATX שלכם.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

ואייי ממש תודה!

יש לך מושג אם יש מתח בחוט הזה גם כאשר המחשב דלוק? או רק כשהוא כבוי?

פורסם

KETCHUP - אחלה שרטוט!

DR.NIGGER: אני אקצר ספק כדי להפעיל אותו, ואבדוק מה המתח שיש בפין "הסגול" גם כאשר הספק כבוי (אמור להיות 5V, וגם כאשר הוא דלוק (אם בכלל), מקסימום את ה"אור הירוק" תוכל לקחת מכל מקום אחר..

פורסם

אם אני לא טועה, אמור להיות מתח בחוט הזה גם כשהמחשב דלוק וגם כשהוא מכובה.

פורסם

^^^^^^^^^

מחזק

לוודא שהחוט לא מספק חשמל גם כשהספק דולק זה הרבה טכנטלוגיה מיותרת

פורסם

יש לי שאלה...

איך תגרום ללד להחליף צבע לאחר ההדלקה?

פורסם

יש לי שאלה...

איך תגרום ללד להחליף צבע לאחר ההדלקה?

ריילי ? :lol:

פורסם
  • מחבר

בעיקרון הרעיון היה ככה:

ללד הדו צבעי יש 2 חיבורי + לשני הצבעים וחיבור - משותף: לצורך ההדגמה נגיד ירוק ואדום (ירוק כאשר המחשב דלוק ואדום כאשר הוא סגור)

הרעיון היה שהמתח לצבע האדום יגיע מאותו חוט סגול שמספק מתח כל הזמן והמתח לצבע הירוק יגיע מהלוח אם (היציאה הרגילה ללד שמראה על פעולת המחשב)..

אם באמת החוט הסגול מספק מתח כל הזמן, גם כאשר המחשב דולק, תהיה לי בעיה כיצד לגרום לו להפסיק בזמן הדלקת המחשב.

אני צריך לבדוק כיצד הלדים האלו מגיבים כאשר הם מקבלים מתח בשני הצבעים, אולי זה יהיה הפיתרון :s05:

אם לא אני אצטרך למצוא דרך להפסיק את המתח ללד האדום בזמן הדלקת המחשב, בכדי שלא יווצר מצב בו הלד יקבל מתח בשני בחיבורים.

עדכון:

בדקתי ולא צריכה להיות בעיה שהלד יקבל מתח בשני המגעים לשני הצבעים ביחד.. מה שיקרה זה שפשוט שני הצבעים ידלקו... עכשיו אני רק צריך למצוא לד עם שני צבעים שהשילוב שלהם ביחד יהיה יפה... :xyxthumbs: יש הצעות??

הנה ההסבר מהאתר:

For example, take a 3mm Bi-Color Blue/Red LED. If you want blue luminescence you'd connect the common negative lead and the positive lead pertaining to blue to your power source. If you want red luminescence you'd connect the common negative lead and the positive lead pertaining to red to your power source. If you want both colors shining then power both negative leads at once!

פורסם

יכול להיות מעניין תעדכן אותנו בתוצאות !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים