עבור לתוכן

הלחמות על LCD =\

Featured Replies

פורסם

אין לי ממש בעיה עם ההלחמות הראשונות, הבעיה היא שזה לא מחזיק (חוט נחושת רגיל, יש כמה חוטים מלופפים ביחד) וזה נקרע

1. איך להלחים את זה?

2. יש כמה חוטים שנקרעו והבדיל נשאר על החיבור.. איך אני מוציא את זה? זה 70 שקל, לא רכיב של 2 שקל..

פורסם

הכי נוח לLCD זה RIBBON CABLE, או בעברית "כבל רב גידי", כלומר חוט IDE שאינו בשימוש יעשה את העבודה (או שתקנה את הכבל הנ"ל באורך שאתה רוצה)

כמו כן, אפשר להביא כבל כזה במספר גידים (מה שקובע את הרוחב שלו..)

מומלץ להלחים על הLCD "סרגל" פינים, ולהשתמש בקונקטור (מולקס "קטן", או לחיצה (אם זה 2 שורות של פינים - תלוי במבנה המסך))

אגב, אם זה יעזור, אפשר להביא את הכבל הרב גידי - גם בצבעים (כל חוט בצבע שונה), מה שיכול להקל על הזיהוי ולזרז את התהליך

בהצלחה

במקרה ואתה מתקשה להסיר בדיל "שדבוק" כבר ללוח, יש רכיב מכאני שנקרא "שואב בדיל" שעולה כמה שקלים

או סרט שואב בדיל (אתה מניח אותו על הבדיל כשהוא במצב נוזלי, והסרט סופג אותו)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

יש לי כבל LPT שפרקתי אותו ותעדתי מה זה כל פין..

יש לי כרגע 19 חוטים (18 של חיבורים + 1 ששולח 0 לפינים 17-25 נדמה לי)

בחרתי בLPT לא סתם.. אני מעדיף להשתמש בLPT ולא בRIBBON.

לא הבנתי, מה זה סרגל פינים?

בקשר לLCD: אני אברר, כרגע אין לי גישה לחנות אז יש פתרון אחר זמין?

פורסם

כשאני רציתי "לשאוב" בדיל אז במקום להשתמש בסרט הנ"ל (שיש לי אותו) פשוט שמתי את המלחם על הבדיל ותוך שניה הבדיל נפל על השולחן

פורסם

^^^

לפעמים זה עושה את העבודה.. אפשר לחמם "ולטרוק" את המסך על השולחן והבדיל מתנער ונופל..

אין תחליף לכלי ייעודי.

בקשר לסרגל , דוגמה הכי פשוטה

על הלוח אם יש את הפינים של ההדלקה\ריסט, לדים למיניהם,

את החוטים שיוצאים מהפנל של המארז אתה מחבר על הפינים האלה

כל שורה נקראת גם "מסרק" (אני מאמין שאתה מבין את הדמיון..)

במקרה של הלוח, יש 2 שורות של מסרקים.. זה הכל..

שאתה מבקש מסרק - תוסיף גם את מספר הפינים המבוקש..

פורסם

או אם אתה סתם רוצה להלחים בלי שום פינים אחרי ההלחמה אתה יכול לשים על זה דבק חם .. כמו שעשיתי בפרויקט שלי :xyxthumbs:

פורסם

^^

דבק חם מאוד עוזר לקיבוע , ומחזק את ההלחמות, הגידים לא יתלשו, וזה גם משמש כמבודד אם ההלחמות "לא משהו" - בקיצור מומלץ

(השתמשתי בו המון בפרוייקט גמר שלי , שהלחמתי מספר קונקטורים של LPT.. פשוט סיוט)

פורסם

*למחוק, טעות בנושא*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים