עבור לתוכן

האם עבדו עלי עם זכרון מזוייף?

Featured Replies

פורסם

שלום לפורום,

קניתי מחברת אמפריה פי.סי. בראשל"צ 512DDR400 של סמסונג DS. כי יש לי DS ואני צריך שיעבוד עם Dual Channel

לאף ספק לא DS רק SS.

להם היה. והמחיר אצלם היה הכי נמוך 196 כולל משלוח.

הזכרון עובד בדואל עם הסטיק המקורי שיש לי.

הסטיקים לא דומים חיצונית, במחינת מיקום הציפים על הסטיק ועוד... אבל עובד.

מה שגרם לי לחשוד שהזכרון מזוייף הוא ש CPU-Z לא זיהה אותו! אני מצרף תמונה.

עזרתכם בבקשה...

SPC

[attachment deleted by admin]

פורסם

אכן חשוד ביותר.

תחזיר את הזכרון ותזדכה עליו.

פורסם
  • מחבר

ואם כבר אתם מתייחסים... למה הזכרון עובד ב 200 גיגה הרץ כשהוא צריך לעבוד ב 400?

מוזר, לא?

אכן חשוד ביותר.

תחזיר את הזכרון ותזדכה עליו.

אולי עדיף להשאיר? הרי זה הסטיק היחיד שעובד.....

פורסם

הוא אמור לעבוד ב200MHz זה בסדר.

אבל אם אמרו לך שאתה אמור לקבל משהו אחד, וקיבלת משהו אחר, ישר זה אמור להדליק לך נורות אדומות.

וגם אם זה זכרון שיוצר במעבדת נשק בעזה, עדיין העובדה שCPU-Z מזהה אותו רק בתור דגם "X" אותי היה מחרפן.

תחזיר אותו מהר.

פורסם

תנסה לבדוק עם cpu-z 1.40 .

פורסם
  • מחבר

ואם כבר כתבת באשכול לגבי הסמסונג החשוד, יש דרך לבדוק את זה לפני שאני מחזיר את הסטיק?

חבל לי לאבד אותו, לך תדע אם אצליח למצוא DS שיתאים ל DS סמסונג המקורי שלי....

אין איזו תוכנה לבדיקת זיכרון/ביצועים/מקוריות?

משוה שיתן לי להבין מהם הסיכונים של סטיק מזוייף, בהנחה שהוא מזוייף...

דבירתי כרגע עם החברה אמפריה ולהלן תגובתם:

הסטיק מקורי, אין באפשרותינו לאמת את נושא המקוריות, אם אתה רוצה, תחזיר את הסטיק.

היבואן הוא AVAIA, אנו לא מוכנים להעברים פרטים נוספים בדבר היבואן.

מישהו מכיר את היבואן הזה? הוא היבואן הרשמי של סמסונג בארץ?

יהיה טוב... מקסימום זרקתי 196 ש"ח, אולי הוא יחזיק מעמד זמן מסויים וילך מקסימום - לא ? או שיש סיכונים אחרים עם סטיקים מזוייפים?

SPC[br]פורסם בתאריך: 16.05.2007 בשעה 11:59:13

תנסה לבדוק עם cpu-z 1.40 .

בדקתי.

עדיין X

יש תוכנות אחרות שאפשר לבדוק איתן?[br]פורסם בתאריך: 16.05.2007 בשעה 12:02:32

בדקתי עם אוורסט וגם מקבל X... באסה

פורסם

היו לפני שלוש שנים זיכרונות hyundai? כי זה מה שיש לי במחשב...

ואם לא כתוב יצרן, זה ג'נרי?

פורסם

אתה יכול להעלות צילום של הסטיק עצמו? אם הסטיק מזוייף אני אדע לומר לך.

פורסם

הנתונים שאתה מקבל מהזיכרון ורואה בתוכנות כמו CPU-Z או Everest נובעים מה SPD של הזיכרון. ה SPD הוא כמו הביוס של הזיכרון, והוא מכיל נתונים שונים עליו, אבל את הנתונים האלו מכניס יצרן הזיכרון (זה שמלחים את השבבים על ה PCB). קיימים הרבה מקרים בהם היצרן פשוט לא טורח לעדכן את הנתונים האלו, ולכן אתה מקבל שדות ריקים.

תסתכל על הזיכרון עצמו ותראה אם יש עליו מדבקות או כיתוב כלשהו על ה PCB (הלוח המודפס), ואם כן - חפש את הטקסט הזה באינטרנט. כך תוכל לאתר פרטים לגבי הזיכרון הספציפי שלך (ה SPD "נוטה לשקר", אבל המדבקות בד"כ מדויקות). כמו כן בדוק אילו שבבים מולחמים על הזיכרון הזה - לפעמים כשאומרים לך שהזיכרון הוא של חברה מסויימת, בעצם מתכוונים ליצרן השבבים (שזה מה שבאמת חשוב) ולאו דווקא ליצרן שהלחים את השבבים ל PCB.

מה שבטוח - קנית זיכרון מסוג DDR, בעל תדר של 400MHz, בנפח של 512MB.

לדעתי, כאשר קונים זיכרון, קודם כל חשוב שהוא יעבוד עם המחשב, אח"כ שתהיה לו אחריות ארוכה, ורק עם מתכננים לעשות לו OC - לדאוג שהוא יהיה מחברה "טובה".

ורק ליתר ביטחון - תריץ בדיקת memtest לכמה שעות, רק כדי לוודא שהזיכרון החדש שלך לא מייצר שגיאות.

היו לפני שלוש שנים זיכרונות hyundai? כי זה מה שיש לי במחשב...

ואם לא כתוב יצרן, זה ג'נרי?

לי יש זיכרון 512MB DDR400, שאם אני לא טועה, שנאמר לי שהוא זיכרון של יונדאי. ה SPD לא מראה שום פרט עליו (תאריך ייצור, שם היצרן וכד'), אבל השבבים הם של hynix והם אמורים להיות שבבים איכותיים מאד. היצרן אולי ג'נרי (או סתם עצלן), אבל השבבים באו מבית טוב. האמת - לי זה לא ממש משנה, כי אני לא עושה OC עם הזיכרון הזה.

פורסם
  • מחבר

כנראה צדקתם והשבבים לא מזוייפים.

ברשת מציגים את יצרן של השבבים בתור סמסונג.

אני עושה מעט OC מריץ את המחשב ב 4% מהר יותר העליתי את המתח של הזכרונות ב 0.1 וולט, אולי ללא צורך כי עבד יפה גם ללא העלאת המתח.

בקרוב אנסה יותר, אני קצת חדש בנושא.

על הציפים כתוב: k4h560838f-tccc samsung 515

אז אני נרגעתי.

עכשיו תורכם להרגיע אותי.

שכחתי לומר... הרצתי memtest ל 40 מחזורים במשך 18 שעות וללא טעויות.

פורסם

הצ'יפים עצמם אכן של סמסונג מקוריים, אך המודול בהחלט לא.

טריק ישן וידוע.

פורסם
  • מחבר

או.קי...

אז המודול לא. so what?

מה המשמעות? פינוי חום פחות טוב?

אל תדאיג אותי סתם...

ביחוד אחרי שפעם ראשונה אחרי שלוש שנים המחשב שלי גרם לword לקרוס. אבל זה היה עם OC לא מבוקר.

ושוב פעם אל תשכח ש memtest עשה 18 שעות עם 40 מחזורים בסבבה, זה לא אומר כלום?

לא מה שחשוב זה הצ'יפים?

פורסם

גם ה-PCB חשוב, אבל אם הוא עובד בתדר המוגדר בלי בעיה, שכח מזה.

פורסם

השבבים הם ה"איכות" של הזיכרון, אבל יצרן המודול עצמו קובע את מה שיותר חשוב לדעתי - האחריות.

בייצור המודול עצמו (ה PCB) אין יותר מדיי אפשרות לטעויות - השבבים צריכים להתחבר לרגלים בצורה מסויימת, ולכל רגל יש תפקיד מוגדר. בעיקרון - הייצרן רק צריך להלחים. מה שכן, יכול להיות שההלחמות של ייצרן מסויים יהיו פחות טובות (למרות שאני בספק גדול מאד בקשר לזה), שהוא כן או לא ייספק גוף קירור לזיכרון, שהוא יכניס או לא יכניס נתונים ל SPD, ושוב - כמה זמן אחריות הוא ייתן על המוצר המוגמר.

השבבים עצמם קובעים בסופו של דבר כמה מתח אתה יכול לתת לזיכרון, מה התדר המקסימלי שהם יכולים להגיע אליו, ובאיזו טמפרטורה הם ייצרו שגיאות.

כמובן שלכל חברה יש המון סוגי שבבים שהיא מייצרת, כשחלקם איכותיים יותר וחלקם איכותיים פחות.

כשאתה בוחר זיכרון, אתה צריך קודם כל לדאוג שהוא יהיה תקין, שיעבוד עם המחשב שלך, ושייתן לך את התדר והנפח שאתה צריך. אח"כ אתה צריך לדאוג לאחריות גדולה ככל האפשר. רק אם אתה עושה OC, אתה צריך לדאוג לאיכות השבבים, לקירור שלהם וכד'.

פורסם

אני חולק עליך.

ל-PCB, במיוחד PCB סבוך בעל מספר שכבות יש תפקיד חשוב.

PCB בינוני או גרוע יכול לגמור על הזכרון, ולא משנה כמה השבבים טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים