עבור לתוכן

צמיד אנטי סטטי - מאיפה?

Featured Replies

פורסם

שלום , אני מאוד מפחד מהקטע של ה"קצר הסטטי" שעלול להיגרם כשאר מרכיבים ומנתקים חלקים במחשב , במיוחד בלוח אם

שמעתי שישנו דבר כזה "צמיד אנטי סטטי" שמוריד את החשמל סטטי מהגוף

רציתי לדעת אם ניתן להכין איזה משהו דומה , או שיש מקום שאפשר לקנות את הצמיד הזה....

פורסם

מיותר לדעתי

פורסם

אתה יכול להכין אחד. פשוט כל חשמל גלוי ותדחוף אותו להארקה.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להכין אחד. פשוט כל חשמל גלוי ותדחוף אותו להארקה.

לא הבנתי...

פורסם

פשוט תיגע בחלק מהמארז (אחד בלי צבע) לפני שאתה נוגע במשהו בפנים.

פורסם
  • מחבר

נגיד בברגים?

אם אני נוגע בברגים זה לוקח את כל החשמל הסטטי?

פורסם

אבל אתה צריך שהספק יהיה מחובר לחשמל. ורק אז זה מקצר חשמל סטטי ממך לגוף של המארז ממנו לספק וממנו להארקה שבקיר.

פורסם

תגע בברז (ממתכת כמובן) לפני שאתה נוגע במחשב.

פורסם
  • מחבר

אבל אתה צריך שהספק יהיה מחובר לחשמל. ורק אז זה מקצר חשמל סטטי ממך לגוף של המארז ממנו לספק וממנו להארקה שבקיר.

אין לי מושג בחשמל , אני רק רוצה לפתוח תמארז , לחבר כמה דברים לסדר כבלים לנקות אבק ולהתקין את האולטרות החדשות שלי

אין מצב למשהו בעיברית פשוטה?

פורסם

כאילו,יש משהו יותר פשוט וברור ממה שכתבתי?

פורסם

בשפה פשוטה מבלי להבין דבר:

א. תנתק הכל מהמחשב חוץ מכבל החשמל. כבל החשמל צריך להיות מחובר לספק הכח ומצד השני לרשת החשמל(לקיר).

ב. תגע פעם אחד בגוף(בברזל) של הספק וזהו. כאן למעשה "העפת" את החשמל הסטטי שיש בגופך.

ג. תעשה מה שאתה רוצה במארז

ד.בהצלחה. אם יהיו שאלות אל תתביש לשאול. לא כולם נולדו פריקים של מחשבים. :xyxthumbs:

פורסם

סתם בשביל הקטע:

אפשר להכין כזה צמיד בדרך מעפנה אבל פשוטה:

קח כבל חשמל רגיל , תחתוך אותו ותשאיר מספיק אורן, תחשוף את החוט של הארקה (בצבע ירוק-צהוב) ותלפף אותו על היד, מצב שני תחבר את זה לקיר....

ככה זה יאריק את החשמל הסטטי ממך לארקה של הבית, ואתה נקי :)

מה מסוכן בזה? אם תחשוף את אחד החוטים שהם לא ארקה אתה תתחשמל ממש ממש

פורסם

לא צריך לתקוע דברים מיותרים לשקע. להתחשמל זה לא נעים, מנסיון. גם סכנת מוות...

כמו שאמרו לך פה, קח את הספק, תחבר אותו לחשמל (בלי לחבר ללוח אם, כמובן), תדליק אותו אם יש לו מספק כיבוי/הדלקה, ופשוט תיגע בגוף שלו (בחלק שהוא לא צבוע).

במקרה הזה אתה יכול גם ללפף כבל בין רשת הגריל (שבד"כ לא צובעים אותה) ואז ללפף אותו על היד שלך.

פורסם
  • מחבר

יש לי ספק כח enermax liberty 500W

אי אפשר למשל לגעת בבורג שיש על החיבור חשמל בקיר? זה לא נחשב??

אני בדרך כלל מוצציא את הכבל של החשמל , לוחץ על כפתור ההפעלה , להוציא את החשמל שנשאר , ואז נוגע בברגים ברזלים ובאותו בורג שיש בשקע של החשמל על הקיר....

אני לא יודע איך מדליקים את הספק מבלי להדליק את המחשב :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים