עבור לתוכן

הסבת iRiver למערכת של האוטו...

Featured Replies

פורסם

טוב הסיפור מתחיל ככה...

כמו שכולכם יודעים אחד התחביבים שלי זה אלקטרוניקה.. ובניהם זה מערכות רכב...

יש לי באוטו בבית מערכת עם מגבר נחמד אבל הבעיה בה שהיא רדיו טייפ, עכשיו מכוון שאני לא ממש יכול להיסתדר עם רדיו הייתי חייב להכניס איזה שיפצור למערכת...

נכון אומנם בהתחלה רציתי להשקיע ככה איזה 800 שקל על מערכת נחמדה של פיוניר, אבל אבא שלי לא ממש רצה שאני יגע במערכת של האוטו.. למה? לא יודע.. הוא פשוט לא רוצה שיגעו לו בדברים באוטו :?

בקיצור יש רמקולים טובים וכל הסאונד באוטו סבבה.. אבל אין מקור סאונד משובך... לכן עשיתי את הדבר הבא...

קניתי באיזה חנות נידחת בתל אביב משדר FM מטורף שמשדר באיכות ממש מציונת. למשדר יש טווח רדיוס של 20 מטר. קניתי ביחד עם זה זרוע לפאלם והתחלתי לעבוד...

המשדר עצמו הגיע עם כבל טעינה למשדר ע"י המצת. זה לא ממש סיפק אותי לכן פירקתי את הכבל לחתיחות ועשיתי לו הסבה לטעינה ל iRiver שלי וטעינה במקביל למשדר.

לאחר מכן לקחתי את הזרוע של הפאלם ופירקתי אותה לגורמים, לאחר מכן הרכבתי לה זרוע נוספת למשדר FM (את הזרוע בניתי מאיזה כל מיני חתיחות זרוקות בבית), בנוסף לכך פתחתי את המכשיר iRiver על מנת לעשות לו הסבה לקבל טעינה מחיבור USB(לא יודע למה אבל החברה עשתה הזנה נפרדת למטען, לכן עשיתי מעקף על מנת לחבר גם את הטעינה דרך החיבור USB ) אבל עזבו לא נפרט יותר מידי.. זה מה שיצא:

מבט של הזרוע מקדימה (הזרוע מתחברת לשמשה של האוטו בעזרת וקום):

DSC08120.JPG

מבט במצב חושך:

DSC08117.JPG

מבט מאחור של הזרוע הנוספת שבניתי:

DSC08118.JPG

בקיצור שתבינו מה הדבר עושה:

על המכשיר יש 20 GB איכסון לשירים... בקצרה, ניתן בערך להכניס 10,000 שירים בפורמט WMA שבממוצע כל שיר 3 דקות, או 5000 שירים בפורמט MP3 שבממוצע כל שיר באורך של 3 דקות.

למשדר יש אופציה לשדר לכל התחנות (200 תחנות).. זה אומר שאם אני שם למשל על 91.8 שידור.. כל הרכבים שנמצאים ברדיוס של 20 מטר מהאוטו שלי ישמעו את השידור של המוזיקה שלי ולא את גלגלצ(סתם שתבינו למה הוא מסוגל) - לא שזה היעוד שלו.. היעוד שלו פשוט לשדר לאוטו שלי את המוזיקה שאני רוצה מהמכשיר...

הדבר כבר נבדק.. ואפשר להגיד שאני מרוצה ממש מהאיכות שמע שלו...

פורסם

מגניב! היה אפשר לעשות א זה טיפה יותר יפה. בכל מקרה יצא ממש אחלה! :]

תתחדש!!!

פורסם

רעיון מגניב :) ביצוע גם

אבל לא הבנתי את הקטע של המשדר עם המכוניות, זה בעצם משדר רדיו לרמקולים שלך,ואז זה גם ישדר למי שמסביבך?

פורסם
  • מחבר

רעיון מגניב :) ביצוע גם

אבל לא הבנתי את הקטע של המשדר עם המכוניות, זה בעצם משדר רדיו לרמקולים שלך,ואז זה גם ישדר למי שמסביבך?

זה משדר את הסאונד לטווח של רדיוס 20 מטר.. ככה שגם מי שקרוב לאוטו ישמע את מה שאני שומע על התחנה שקבעתי...

פורסם

כמה עלה המשדר?

דרך אגב רעיון מעולה!

פורסם
  • מחבר

המשדר עלה לי 120 שקל.. אתה יכול למצוא את אותו דגם ביותר זול.. אני קניתי באותו מקום פשוט כי זה היה בתל אביב קרוב לבית עם איסוף עצמי...

יש הרבה משדרים שניתן לקנות.. דבר אחד אל תקנה - משדר אנלוגי.. תקנה רק דיגיטלי!

פורסם

שים קטע סאונד של פורנו תשדר על 91.8 ותסע פתאום אנשים מתחילים להשתגע זה יכול להיות גדולל!!!!

פורסם

מגניב מאוד! :yelclap:

פורסם

למשדר יש אופציה לשדר לכל התחנות (200 תחנות).. זה אומר שאם אני שם למשל על 91.8 שידור.. כל הרכבים שנמצאים ברדיוס של 20 מטר מהאוטו שלי ישמעו את השידור של המוזיקה שלי ולא את גלגלצ(סתם שתבינו למה הוא מסוגל) - לא שזה היעוד שלו.. היעוד שלו פשוט לשדר לאוטו שלי את המוזיקה שאני רוצה מהמכשיר...

הדבר כבר נבדק.. ואפשר להגיד שאני מרוצה ממש מהאיכות שמע שלו...

שאלה:

אתה בטוח שרכבים בטווח 20מ' באמת קולטים את המשדר שלך ?

אני מתעסק בתחום ה-RF בתור טכנאי קשר, ב-אפנון FM צדר האות משתנה ע"י השמע.

לדעתי דוקא גלגל"צ אמור להישמע ולא המשדר שלך, ואם כן הוא ממש ממש חזק.... סתם מתעניין בנושא אגב, לא מנסה לסתור אותך.

אגב, המון חברות פשוט מוכרות משדרים יעודיים בדיוק למה שעשית, אותם משדרים מתחברים ליצאת האזניות של מכשירי ה-MP3 ומשדרים בעצמה זעומה אך ורק בכדיי שהרדיו של המכונית יקלוט.

פורסם

המשדר עלה לי 120 שקל.. אתה יכול למצוא את אותו דגם ביותר זול.. אני קניתי באותו מקום פשוט כי זה היה בתל אביב קרוב לבית עם איסוף עצמי...

יש הרבה משדרים שניתן לקנות.. דבר אחד אל תקנה - משדר אנלוגי.. תקנה רק דיגיטלי!

יש בEBAY בהרבה יותר זול.

וP1MP, זה משדר יעודי.

פורסם
  • מחבר

שאלה:

אתה בטוח שרכבים בטווח 20מ' באמת קולטים את המשדר שלך ?

אני מתעסק בתחום ה-RF בתור טכנאי קשר, ב-אפנון FM צדר האות משתנה ע"י השמע.

לדעתי דוקא גלגל"צ אמור להישמע ולא המשדר שלך, ואם כן הוא ממש ממש חזק.... סתם מתעניין בנושא אגב, לא מנסה לסתור אותך.

אגב, המון חברות פשוט מוכרות משדרים יעודיים בדיוק למה שעשית, אותם משדרים מתחברים ליצאת האזניות של מכשירי ה-MP3 ומשדרים בעצמה זעומה אך ורק בכדיי שהרדיו של המכונית יקלוט.

אני קניתי משדר שמיועד לזה, מה שעשיתי זה פשוט להגביר אותו ע"י מגבר שהיה לי ממיר כבלים מפורק..(למרות שלא ראיתי ממש הבדל עם המגבר או בלי..)

לגבי התאוריה שתדר של גלגלצ יעבוד יותר חזק.. גם אני חשבתי כך בהתחלה.. אבל מסתבר שלא... זה עולה על התדר שלהם וזה עוד תופס לטווח, אני יכול להגיד לך שהפעלתי את זה בחדר והפעלתי רדיו במקלחת שהמקלחת רחוקה מהחדר שלי לפחות ב 10 מטר, ושמעתי את המשדר שלי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים