עבור לתוכן

מעוניין לרכוש מעבד אינטל

Featured Replies

פורסם

התקציב לא יעלה על 600 שקל.... אני מאוד ממודה לעוזרים.

(בעיקרון השאלה היא מה עדיף, פנטיום D או DUAL CORE 2)

פורסם

איזה לוח אם יש לך?!

אנחנו לא צריכים לנחש :kopfpatsch:

אם יש לך לוח אם תומך C2D קח את המעבד הזה

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3146

עם חריגה קטנה אבל זה שווה את זה

וחוץ מזה לא תמצא מעבד חזק במחיר נמוך יותר אלא אם תיקח DC רגיל שהוא הכי לא מומלץ כרגע.

פורסם
  • מחבר

זה הלוח שאני מתכנון לקנות בגלל שאני רוצה שידרוג לא רציני ומעוניין להשתמש בסלוט AGP. גם אמרו לי שזה לוח אם תקציבי טוב.

ASROCK 4CoreDual-VSTA s775 Conroe, VIA PT880 Ultra, PCI-E, AGP

בכל מיקרה, אני לא כלכך מבין במעבדים. תוכל להסביר לי קצת על מה שאתה מציע ולמה לא DC?

פורסם

אם אתה לא מתכוון לעשות שום OC ושום כלום אחלה לוח ובאמת תקציבי מאוד.

בנוגע ל DC הרגיל לעומת ה C2D לא שאני מבין גדול

אבל אלה שתי טכנ' או ארכיטקטורות או שאיך שלא קוראים לזה שונות לגמרי .

יש הבדל ענק (40% אם אני לא טועה) בביצועים בין שני המעבדים כמובן הC2D לוקח

וכן גם לא כדאי לקחת את הDC רק משום שהוא כבר ישן לעומת הC2D...

בקיצור יש לך פה אנשים עם הרבה יותר ניסיון ממני בתחום אתה מוזמן לשאול אותם :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

OK

תודה על העזרה

פורסם

יש הבדל...

אם אתה יכול לעלות בתקציב לקחת את הE6320...

פנטיום D הוא שילוש של שני מעבדי 4 אבל הקונרו נבנה מ0. הוא ליבה חדשה לגמריי. לא זוללת חשמל ולא מתחממת כתוצאה מכך....

(חכה לתגובות נסופות)

פורסם

איזה כרטיס AGP יש לך שאתה לא מעוניין לשדרג אותו?

לא ברור לי בדיוק מה יש לך ומה אתה מנסה לעשות, אבל בכל מקרה, להעמיד מערכת מבוססת AMD יותר זול. וזה פתרון לא רע בכלל.

פורסם

או שאתה לוקח CORE 2 DUO או שאתה לוקח AMD ATHLON 64 X2 4XXX אין אופציות אחרות, שום פנטיום D.

פורסם

1. מעבדי ה C2D עדיפים על מעבדי הפנטיום D - הארכיטקטורה שלהם יותר טובה (כלומר - יעילים יותר), הם מתחממים הרבה פחות, ובסופו של דבר - נותנים ביצועים הרבה יותר טובים מאשר מעבדי ה PD המיושנים.

2. מעבד הסף של אינטל כרגע הוא ה E4300. הוא גם זול, גם נותן ביצועים טובים, והכי טוב - מאפשר OC (המהרה) לתדרים גבוהים בעלות כמעט אפסית (טוב, אולי צריך קירור טוב יותר) ובסיכון מינימלי (כמעט ולא צריך להעלות מתחים).

3. גם המעבדים של AMD הם מעבדים טובים - עדיפים על מעבדי הפנטיום D, זולים ממקביליהם של אינטל, והלוחות עבורם גם כן זולים יותר מהלוחות עבור מעבדי אינטל. הבעיה היא שברמות הגבוהות יותר, אין כרגע ל AMD תשובה (או תשובה משתלמת), וה OC למעבדים של AMD מוגבל יותר לעומת מעבדי האינטל.

אם יש כסף - מומלץ ללכת על ה E4300 של אינטל. אם יש בעיית תקציב, וממש אין ברירה - לך על ה X2 3600 או ה X2 3800 (למרות שיש מעבדים משתלמים יותר, אבל גם יקרים יותר) של AMD. כמובן שתצטרך לוח שונה אם תלך על מעבד של AMD.

פורסם

מעבדי ה E2140 וה E2160 עדיין לא שוחררו רישמית לפי הבנתי. הם גם לא מופיעים באתר של אינטל. השאלה היא האם הם קיימים כבר במלאי.

חוץ מזה, המעבדים האלו אמורים להיות ממותגים תחת השם פנטיום ולא תחת C2D (אלא אם כן שינו את זה), בעלי FSB של 800MHz וזיכרון L2 של 1MB בלבד, ובעלי תדרים של 1.6GHz ו 1.8GHz בהתאמה.

ההבדלים בביצועים, לפחות לפי ביקורות ראשוניות נראים קטנים. הנה 2 ביקורות "פשוטות":

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=6765

http://xtreview.com/addcomment-id-2106-view-Pentium-e2140-benchmark.html

לדעתי כדאי לחכות עד השיחרור הרשמי, או לפחות עד הופעת ביקורות מקיפות יותר למעבדים האלו כדי לדעת האם הם באמת משתלמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים