עבור לתוכן

שאלה בנוגע לפלאשים

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת האם תושבות פלאש הן משהו סטנדרטי, כך שאני יכול לפרק פלאש מכל מצלמה ולחבר אותו לאחת אחרת, או שזה תלוי חברה (כמו עדשות בערך), או שזב בכל תלוי מצלמה ואי אפשר להחליף בין שתי מצלמות....

פורסם

מבחינה חיבור פיזי כל תושבות הפלאש זהות להוציא אלה של המצלמות של מינולטה החל מ-1988 ועד הרגע שהחברה פרשה מייצור מצלמות בשנה שעברה. גם הסוני A100 משתמשת באותה תושבת לא סטנדרטית (אבל נהדרת מכל בחינה אחרת), וסביר שכל הדגמים העתידיים של החברה ישתמשו גם כן באותה תושבת.

מבחינת פרוטוקול תקשורת התאימות הבסיסית זהה ולכן באופן עקרוני כל פלאש שיושב בתושבת יבזיק בזמן הצילום - לפחות במצב ידני ו/או במצב שמשתמש בחיישן הפנימי של הפלאש (אם יש). בפלאשים ייעודיים (dedicated) יש מגעים שמאפשרים תקשורת יותר מתקדמת, אבל לפחות תאורתית יש סיכוי לנזק במקרים כאלה. אני משתמש בפלאש של ייעודי אולימפוס עם מצלמות של מינולטה (באמצעות מתאם), ללא נזק למצלמה אם לפלאש. לא הייתי יוצא מנקודת הנחה שתמיד זה יעבוד.

מבחינת מתח חשמלי יש פלאשים (בד"כ ישנים) שמשתמשים במתח מאוד גבוה שיכול לגרום לנזק למצלמה. חשוב לבדוק את המתח בטבלה הזו לפני שמנסים להרכיב פלאש שאינו ייעודי. כל מה שמעל 6 וולט עלול להיות מסוכן למצלמה.

פורסם
  • מחבר

תודה.

מבחינת חברות, לדוגמא אם יש לי שתי מצלמות של פוג'י, אני קונה פלאש ייעודי לפוג'י והוא תואם במלואו את שתיהן?

יש המלצות לפלאש ייעודי לפוג'י?

עודד.

פורסם

אין פלאשים ייעודיים לפוג'י, אבל יש הרבה דיונים קודמים עם המלצות לפלאשים מתאימים של ניקון ושל סאנפק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים