עבור לתוכן

לוחות אם - מה נחשב ל"טוב"? למה ההבדלים במחיר?

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לכם פה באמת פורומים מאוד מושקעים עם המון מידע ואפשר ללמוד פה הכל מהכל

משהו שבאמת לא ראיתי שיש פה, זה מעין מילון מושגים ללוחות אם (כמו שיש למסכים, למעבדים וכו')

אני באמת לא מבין בלוחות אם שום דבר, חוץ מזה שהם כן או לא תומכים במעבד מסויים וכו', יש או אין כרטיס מסך מובנה, כמה חריצי PCI וכמה PCI-X וכו'

אני לא מצליח להבין לפי מה ההבדלים במחיר בין לוחות אם שונים ומה עושה יחס איכות/מחיר לטוב בלוח אם.

אשמח אם תפנו אותי לאיזושהי הודעה נעוצה שפספסתי או למאמר כלשהו, או שפשוט תענו בנושא זה ותגידו מה דעתכם.

תודה רבה!

פורסם

GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 בעל היחס של מחיר/תמורה הכי טוב

אם אתה רוצה לעשות OC ויש לך תקציב קח את הASUS P5B

ותתחדש :P

פורסם

DS3 דווקא עדיף מבחינת OC וגם זול יותר.

אם רוצים OC קיצוני יותר יש לוחות עדיפים כמו ה-P5B DLX או הקומנדו

פורסם
  • מחבר

לא כל-כך שאלתי בשביל לקבל תשובה של לוח אם ספציפי.

אם אתם ממש רוצה לדעת אני מתכנן לקנות מעבד AMD, לא מתכנן OC.

אתם יכולים לראות את ההודעה שלי בפורום מפרטי מחשב לפרטים נוספים

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=259412.0

חיפשתי יותר תשובה לשאלה שלי למה בכלל עושה לוח אם ל"איכותי"

פורסם

כעיקרון? אפשר להגיד ש-99% מהלוחות איכותיים,אלא אם כן יש עליהם ביקורות רעות שהקבלים שלהם נוזלים,שהם מתחממים יותר מדי או משהו בסגנון.

מה שנשאר זה להתאים את הלוח לצרכים שלך.

כעיקרון אם אתה לא עושה OC ואין לך שום צרכים מיוחדים אתה יכול להסתפק בלוח זול מאוד שבמקרה שלך יכול לעלות גם כ-400 ש"ח ואולי טיפה פחות.

פורסם

ההבדלים במחירי הלוחות נובעים מ-3 גורמים עיקריים:

ערכת השבבים עליה מבוסס הלוח (Intel,NVIDIA, ATI, VIA, SIS,)

הרכיבים הוספים (כרטיס קול, כרטיס רשת, יציאות וכניסות מיוחדות)

והשלישי הוא החברה שמייצרת את הלוח.

פורסם

למעשה החלק העיקרי החשוב בלוח הוא ערכת השבבים, קצת דומה לכרטיסי המסך...

את רוב התנאים היא מכתיבה (למשל לתושבת למעבד, סוג ומהירות הזכרונות), אבל יש מספר אלמטים אחרים בנוסף.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה - עזרתם לי!

פורסם

גם באנדל זה דבר חשוב.

אם יש הרבה מקום להיטסינק, אם המוצר נוח..

איך מגיעה האריזה ומה בתוכה.. :cool2:

פורסם

ההבדלים במחירי הלוחות נובעים מ-3 גורמים עיקריים:

ערכת השבבים עליה מבוסס הלוח (Intel,NVIDIA, ATI, VIA, SIS,)

הרכיבים הוספים (כרטיס קול, כרטיס רשת, יציאות וכניסות מיוחדות)

והשלישי הוא החברה שמייצרת את הלוח.

בדיוק, צודק 100%. אני ארחיב טיפה בנושא, אם לא אכפת לך.

ערכת השבבים (הצ'יפסט) קובעת את התקשורת בין כל הרכיבים במחשב. ככל שהיא "טובה" יותר, הלוח טוב יותר.

שאר הרכיבים שעל הלוח - כרטיס הקול, כרטיס הרשת, בקרי USB וכל מיני בקרים אחרים, הם שבבים שמיוצרים ע"י חברות שונות, וגם כאן יש שבבים טובים יותר, ושבבים טובים פחות. ההחלטה לגבי אילו שבבים יותקנו בלוח תלויה ביצרן הלוח. ככל שיש יותר "תוספות" (או פיצ'רים) כאלו, הלוח נחשב "מאובזר" יותר.

צריך להעיר כאן שחלק מהפיצ'רים בכלל נובעים מערכת השבבים עצמה, ויש מקרים שבהם יצרן הלוח מוסיף בקרים נוספים, למרות שיש כבר כאלו הנובעים מערכת השבבים. זה בולט בעיקר עם ה SATA - רוב ערכות השבבים נותנות תמיכה מובנית של בערך 4 בקרי SATA, אבל רוב היצרנים מוסיפים בקרי SATA נוספים כדי לאפשר חיבור של עוד 2 או 4 התקני SATA נוספים. לעיתים בקר ה SATA שמספק יצרן הלוח תומך במערכי RAID, בעוד שבקרי ה SATA המובנה בערכת השבבים - לא, וכך אתה מקבל אפשרות נוספת, שלא הייתה בתכנון המקורי של ערכת השבבים (כמובן רק בחיבורי ה SATA המחוברים לבקר שהוסיף היצרן).

החברה עצמה - כתלות בחברה, אתה מקבל אחריות ארוכה יותר, רכיבים איכותיים יותר (גם שבבי בקרים וגם רכיבים כמו קבלים), מבנה לוח טוב יותר, קירור טוב יותר ללוח, אפשרויות OC שונות, ובאנדל (דברים נוספים שאתה מקבל בקופסה של הלוח - כמו תוכנות וכבלים נוספים) טוב יותר. לפעמים אתה גם משלם על שם החברה.

בכל מקרה, צריך לזכור שלכל חברה יש לוחות טובים יותר ולוחות טובים פחות, אז מומלץ לבדוק כל לוח לפי הדגם, ולא רק לפי שם החברה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים