עבור לתוכן

לפי מה קונים מעבד?

Featured Replies

פורסם

לפי מה קונים מעבד?

אם אפשר הסבר מפורט בבקשה?

טוב, למרות שענו לך ספציפית למקרה שלך, אני אתן הסבר קצר.

קודם כל - כל המעבדים מהדור האחרון, גם של AMD (סידרת ה A64 X2) וגם של אינטל (סידרת ה C2D) הם מעבדים טובים, ולצרכים בסיסיים כל מעבד, גם החלש ביותר, יתאימו לך לרוב הצרכים הבסיסיים (אינטרנט, אופיס וכד'), וגם יפעילו בצורה סבירה כל משחק שקיים היום בשוק.

דבר שני - לא קונים היום מעבד חד ליבה, אלא אם כן הדרישה היא למעבד כזה, הלוח לא תומך בכפול ליבה, או שיש בעיות תקציב חמורות. היום מעבדים מרובי ליבות הם דיי זולים.

דבר שלישי - לא לקנות מעבדים מדורות קודמים. במקרה של אינטל - לא לקנות מעבדי פנטיום 4 או פנטיום D, מכיוון שהם מאד לא יעילים (ביחס ביצועים למחיר), ובמקרה של AMD - לא לקנות מעבדים לסוקט 939 ואחורה, מהסיבה הפשוטה שהם כבר לא מיוצרים, ותהיה לך בעיה למצוא מעבד חלופי/אחר במידה ותצטרך (וגם אם תמצא - הם יהיו מאד יקרים ולא משתלמים).

דבר רביעי - תחליט מה אתה רוצה לעשות עם המחשב - משחקים, חישובים מתמטיים כבדים (כולל קידודים) וכד'. ברוב המקרים, משחקים מושפעים הרבה יותר מכרטיס המסך מאשר מהמעבד, אז למטרות משחקים עדיף להשקיע יותר בכרטיס המסך מאשר במעבד. אם המהרה (OC) היא מטרה שלך, השיקולים לגבי המעבד הם יותר טכניים, וסביר להניח שתצטרך להשקיע יותר בקירור ביחס להשקעה במעבד.

דבר חמישי - תקבע תקציב. תחליט כמה שווה לך להשקיע במעבד, ותשתדל להישאר במסגרת התקציב.

דבר שישי - תתייעץ לפני קנייה. תעשה חיפושים באינטרנט, תבדוק מבחני ביצועים, תשאל בפורומים. יש חנויות שעדיין ינסו למכור לך פנטיום 3GHz, ומכאלו יש להיזהר. פשוט תלמד את השוק.

דבר שביעי - שידרוגיות. זה כבר תלוי יותר בלוח, אבל האם חשוב לך שתוכל להחליף רק את המעבד שלך בשלב כלשהו בחיי המחשב? לדעתי זהו הדבר הכי פחות חשוב, מכיוון שרוב האנשים לא יחליפו רק מעבד, אלא את כל המחשב. גם אם תרצה להחליף מעבד בשלב מסויים, סביר להניח שתגלה שתצטרך גם לוח חדש, וכנראה גם זיכרונות אחרים, אז החשיבה לכיוון השידרוגיות היא פחות קריטית, אלא אם כן אתה יודע שאתה הולך לשדרג את המעבד החדש שלך בטווח הקרוב/המיידי.

זאת פחות או יותר השיטה לבחירת מעבד, לפחות לדעתי.

הערה - נכון שיחס הביצועים למחיר הוא חשוב, שכן הוא אומר לך כמה ביצועים נותן לך כל שקל שאתה משקיע, אבל אל תשכח את התקציב שקבעת למעבד. כאן ממליצים לך על ה E6600, שאולי היום נותן את יחס הביצועים למחיר הכי טוב (תלוי בשימושים כמובן), וגם ביצועים מצויינים באופן כללי, אבל עולה יותר מה E6320 למשל. אם אין לך את ה 300 ש"ח הנוספים אלו (לפי מה שכותבים כאן, לא בדקתי בדיוק את המחירים), אתה יכול לקחת מעבד פחות טוב כמו ה E6320 או ה E4300. אז נכון שלא תקבל את יחס הביצועים הכי טוב, אבל עדיין תקבל מעבד מצויין (כמו שאמרתי, כל המעבדים של ימינו הם טובים). אפשר להקביל את זה לקניית מוצר ב 10 ש"ח או 5 מוצרים כאלו ב 40 ש"ח - ה 5 מוצרים ב 40 ש"ח משתלמים יותר, אבל לא בטוח שיש לך את ההפרש הזה של 30 ש"ח, או שאתה בכלל צריך 5 מוצרים ולא רק אחד.

טוב, לא יצא הכי קצר, אבל באופן כללי ככה צריך לחשוב לפני קניית מעבד.

פורסם
  • מחבר

אז ככה אחי :

מעבד כן משפיע על הביצועים אני יתן לך הוכחה !

אני משחק במשחק TESTDRIVE UNLIMITED

עכשיו היה לי מעבד 3.2 VENICE

היה לי הרבה תקיעות .. חשבתי זה כרטיס מסך אז החלפתי כבר לוח ל PCI_E

ואחר כך חשבתי זה זכרונות אז החלפתי זכרונות ... גם לא

אחר כך עשיתי OC ל BUS ב 20 % והופ .. אין תקיעות יותר ...

הגדיל את המהירות של המעבד ואין שום תקיעות המשחק פועל חלק ...

המעבד הוא 4200+ DUAL CORE

939

... מבין אחי?.. :xyxthumbs: ותודה על התגובה הארוכה שלך :) קראתי כל מילה

פורסם

הוא לא אמר שאין חשיבות למעבד במשחקים,הוא רק אמר שהכ.מסך יותר חשוב ודומיננטי לגבי משחקים.

משחקים יושפעו מהכ.מסך קודם כל ולאחר מכן הזכרונות לפי מה שהבנתי ורק בסוף המעבד.

ברור שאי אפשר לשחק Crysis עם 88GTX ואיזה P4

פורסם
  • מחבר

אבל גם למעבד יש חשיבות גדולה במשחקים ...

פורסם

לא אמרתי שלא וגם הוא לא אמר שלא,שנינו התכוונו לכך שיש דברים שמשפיעים על ביצועים במשחקים הרבה יותר ממעבד לכן במשחקים קודם כל משקיעים בכ.מסך אח"כ במעבד

פורסם
  • מחבר

סבבה... אז עשיתיטעות בקשר למעבד קניתי חרא של מעבד... 4200+ חלש .. 2200 MHZ כל ליבה

ומשחקים של היום דורשים 2300+ לפחות

פורסם

תעשה לי טובה ותלך לקרוא קצת על כל עניין מהירות השעון ואז תחזור..מה שאמרת זה שטוות.

תתנחם בזה שקנית מעבד בסדר גמור.

שבת שלום לכולם ונתראה בשמחות

פורסם

תקרא את השאלות הנפוצות לפני שאתה לוחץ על "שלח תגובה"

ננעל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים