עבור לתוכן

WTF?! (או: תוך כמה זמן לדעתכם זה מגיע לארץ?)

Featured Replies

• תגובות 125
  • צפיות 8.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

"היתה משמעת והיה סדר. היום יש לך כל מיני ארגונים מטומטמים שמתחזים למגיני הילדים..." - את יכולה לפרט לנמק ולהסביר? אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך כאן.

פורסם

פחות או יותר שהמורים היום מפחדים מהצל של עצמם == חוסר סמכותיות == בעיות.

פורסם

אני לא קפצתי 2 כיתות כי הייתי בים כל היום ושיחקתי מחשב. הבגרות שלי דווקא בסדר, אלא שיכל להיות יותר טוב אילו היה לנו יותר מ-3 יח"ל במתמטיקה בבי"ס כי את שאר ההקבצות פשוט ביטלו בצורה שרירותית מבלי לשאול אף אחד. אני דווקא למדתי. ולמה אתה חושב שרק אנשים טיפשים וחסרי השכלה עובדים בנקיון? אמא שלי רופאת שיניים - היא מנקה בארץ. RK מכיר מנקה רחובות שהוא דר' לפיזיקה. אני שונאת את זה שאנשים אומרים "אוי, מתבכיינים שאין עבודה ואז לא לוקחים נקיון/בניה כי לא רוצים ללכלך את הידיים" ואז יורדים עליי ורומזים שאני חסרת השכלה כשהלכתי לעבוד בנקיון תקופות קצרות, רק כדי לא לשבת על אבטלה. אני לא צריכה להתבייש, אני צריכה להתגאות. לא קיבלתי שקל מהאבטלה מאז שהשתחררתי ואני גאה בזה.

א. אני עליתי מרוסיה בשנת 91. אמא שלי עם תואר שני שטפה שירותים בפנימייה בצפון ואבא שלי עבד בבניין. בהמשך עברנו לאשדוד. אבא שלי למד את המקצוע, פתח עסק פרטי ואחרי הרבה מאוד עבודה קשה הצליח להתרומם.

ב. אני לא חי עם כפית כסף בפה. נכון שהורי עוזרים לי בתחומים שהורים רבים לא יכולים לעזור, אבל אני גם אני אצטרך לעבוד בחרא אחרי הצבא בדיוק כמו אחי הבכור. כן, הוא שילם על שכר הלימוד מכיסו הפרטי.

ג. אז נדפקת בתיכון. קורה. חרא קורה. למה לא הלכת לבית ספר אקסטרני ועשית קורס ב-5 יח'? עשית פסיכומטרי? ניסית ללמוד או שהלכת לעבוד בפאב הזה שלך ונשארת שם?

ד. מספיק עם רוסיה. בעבר מערכת החינוך של ברית המועצות הייתה שווה משהו. בעבר. היום תלמידים בכיתה ד' מוצצים בקבוק וודקה בהפסקות. רוסיה לא דוגמא טובה למדינה.[br]פורסם בתאריך: 24.05.2007 בשעה 07:59:06

לא רוצים ללמוד? או לא יכולים ללמוד?

לידיעתך, מספר המקומות במוסדות להשכלה גבוהה הוא מוגבל, לכן מבחני הקבלה הם הרבה פעמים בעלי רף שרק אחוזון מכל מי שמקבל בגרות במדינה הזאת, יכול להתקבל (על אלו שלא, אין מה לדבר בכלל). ועכשיו בוא נדבר על שכר לימוד... כן, לכל אחד יש חבר שגר בשותפות עם חבר שלו בתל-אביב והוא סטודנט לקישקושולוגיה, כמו שלכל אחד יש דוד שמעשן מגיל 8 כבר 60 שנה והוא בריא כמו שור, אבל בפועל, לשלם סכומי עתק למוסד להשכלה ובו זמנית ללמוד, להכין עבודות, פרוייקטים, לחבר הרצאות משלך, להתכונן לבחינות ועוד לעבוד - זה כמעט בלתי אפשרי.

זה נשמע לך כמו נוסחאת קסם - ללמוד בבוקר, צהריים-ערב לעבוד במלצרות ובערב ללכת הביתה להתפנן בדירה השכורה בפלורנטין... אז זהו, שלא. תוך כדי עבודה אתה מאבד זמן יקר בו אתה יכול ללמוד את החומר מחוץ לכיתה, לקרוא ספרים ומאמרים ולחבר סיכומים. אז מה יוצא? שבקצב הזה או שאתה נכשל בחצי מהקורסים, או שאתה עובר בקושי עם ציון שספק מי ירצה להעסיק אותך אח"כ, או שאתה פורש את התואר ל-5-7 שנים, כמו טמבל, בזמן שבחו"ל כולם מסיימים אותו בעד 4 שנים.

אז יופי, יש מלגות...! על כל תלמיד שמקבל מלגה, יש עוד 200 שצריכים (באמת צריכים) ומקבלים זין.

ל

יש מלגות, יש הלוואות סטודנטים, יש פיקדון, יש פרויקט פרח, יש קרן אימפקט של משרד הביטחון ללוחמים ותומכי לחימה והרשימה ממשיכה. אם חייל משוחרר מעדיף לשרוף כל אגורה שחסך על טיול בהודו/דרום אמריקה/אוסטרליה או וואטאבר ואחר כך בוכה שאין לו כסף ללימודים זו בעיה שלו, לא של המדינה. ועם כל הכבוד לסטודנטים שכר הלימוד בארץ לא נמוך, אבל גם לא אסטרונומי. בארצות הברית, לדוגמא, שכר לימוד באוניברסיטה לא יוקרתית עומד על 20 - 30 אלף דולר בשנה, לא כולל שכר דירה/מעונות, נסיעות, אוכל ובילויים. שכר הלימוד שם כל כך גבוה שצעירים מוכשרים סובלים שנתיים בעיראק רק כדי שהצבא ישלם את שכר הלימוד באוניברסיטה.

בשורה התחתונה מי שרוצה ללמוד תמיד ימצא דרך. רק אפסים יושבים על התחת, לא עושים כלום וממציאים תירוצים למצבם המסריח.

פורסם

you're right, but you want to tell me why someone that has given 3 years to the army need then to go and work a year and a half at minimum wage, because who will give you a decent wage when your not educated or experienced, just so you could pay the next 4 years of tuition? and that's not counting living fees and all the stuff around that you need for the degree, don't forget that not everyone are lucky enough to have their parents support them through university / college.

פורסם

"היתה משמעת והיה סדר. היום יש לך כל מיני ארגונים מטומטמים שמתחזים למגיני הילדים..." - את יכולה לפרט לנמק ולהסביר? אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך כאן.

יש כל מיני שהגו את "זכויות הילד", ויש כל מיני שהגו לו פרוילגיות והיום כבר אי אפשר להוציא תלמיד מתפרע מהכיתה, אי אפשר להעניש, להשעות רק אם הוא כמעט הרג מישהו, ורק תנסה להעיר לו, עוד תקבל תביעה משפטית כי ההורים שלו יטענו שזאת התעללות נפשית, ואותם ארגונים יתמכו בו. אגב, לשלוח ילד לחינוך מיוחד/כיתה טיפולית וכיו"ב - רק בהסכמת ההורים. ההורים מפחדים יותר מהסטיגמה שנופלת על הילד במסגרת לימודית כזאת, מאשר הכשלון שלו במסגרת רגילה והעובדה שהוא ממרר לשאר הכיתה את החיים.

ג. אז נדפקת בתיכון. קורה. חרא קורה. למה לא הלכת לבית ספר אקסטרני ועשית קורס ב-5 יח'? עשית פסיכומטרי? ניסית ללמוד או שהלכת לעבוד בפאב הזה שלך ונשארת שם?

רציתי לעבור לבי"ס אקסטרני עוד בכיתה ט', אלא שאף קצין ביקור סדיר לא היה מאפשר את זה. ההורים שלי התנגדו, חשבו שזה בולשיט וגם לא רצו/לא יכלו לשלם על זה. ואל תתנשא עליי בגלל העבודה בפאב. אני לא זונה ואני לא גנבת, אני מתפרנסת ביושר, לא פוגעת באף אחד ונהנית מהעבודה הזאת. יש לך בעיה? אז אל תשתה בפאבים. אין לי ממש יכולת ללמוד עכשיו. אבא שלי נכה, יש לי סבתא חולה בת 90 ועכשיו לפני כחודש אמא שלי חלתה ולא יכולה לעבוד. היא יושבת בבית והיא בקושי הולכת. עד שביטוח לאומי בכלל יסתכל עליה, אני צריכה לעזור.

יש לי בגרות, אני רוצה ללמוד. אינני יודעת מה כרגע, אבל יש לי הרבה זמן להחליט כי אני קצת מוגבלת ב"חופש התנועה" בגלל המצב בבית, וכבר אין מה לדבר על ביקור חברים/משפחה בחו"ל שבשבילו חסכתי כסף. זה "תירוץ" מספיק טוב בשבילך?

וכן למדתי, עשיתי קורס טכנאי וטרינר. אין לזה כמעט דרישה, בגלל זה גם עשיתי קורס ברמנים. אני דיי טובה במכירות פרונטליות ולקוח שבא לשעה-שעתיים אני יכולה להחזיק עד הבוקר.

you're right, but you want to tell me why someone that has given 3 years to the army need then to go and work a year and a half at minimum wage, because who will give you a decent wage when your not educated or experienced, just so you could pay the next 4 years of tuition? and that's not counting living fees and all the stuff around that you need for the degree, don't forget that not everyone are lucky enough to have their parents support them through university / college.

בינגו. אחרי הצבא, כולם זורקים עליך זין ולך תמצא עבודה נורמאלית. כולם באים לך ב"אין לך נסיון" ועוד יש פלצנים שנסיון צבאי בשבילם זה לא רלוונטי ולא מספיק. הייתי יבואנית בצבא. מה ביקשתי להיות באזרחות? אפילו לא פקידה, כולה קלדנית. אז עם שכר רעב בעבודה רמה אחת מעל למצוץ בסמטאות, תוכל לפרוס את התואר ל-6 שנים במקום 4. המלגות לא ניתנות לכל אחד ובפרוייקט "פרח" יש מספר מקומות מוגבל. אין פתרון קסם לכולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים