עבור לתוכן

זכרון נשרף ולוח-אם לא מזהה זכרון חלופי - צריך חוות דעת

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אתמול בערב ניתקתי מהמחשב שלי כרטיס ללכידת וידאו, ועל הדרך ניתקתי את הזכרון (Corsair CMX-3200C2 512MB).

אח שלי חיבר בחזרה את הזכרון, הפעיל את המחשב שלא עלה ויצא ריח שרוף שעיקרו היה מאזור הזכרון.

כנראה שאח שלי חיבר את הזכרון בכח בצורה הפוכה.

בכל מקרה ניתקתי את הזכרון, חיברתי אותו מחדש והספק ושאר הרכיבים לא נשרפו, רואים שכאילו כל הרכיבים עולים, אבל לאחר כמה שניות ישנם ביפים רצופים בלתי פוסקים, שכאשר קראתי שבביוסים של AMI, זה אומר שהכרטיס מסך או הזכרון פגום.

בכל מקרה, הבנתי שהזכרון נשרף. הבאתי זכרון חלופי (TwinMos 256MB PC2700), ולאחר חיבורו עדיין המחשב עושה את אותם צפצופים. עברתי בין כל הסלוטים - ועדיין אותה בעייה.

לאחר שבדקתי בספר של לוח האם (Gigabyte GA-8IGX), רשום באזור הזכרון

Supports PC2100 and PC2600 only

כאמור, הזכרון שניסיתי להרכיב לאחר מכן הוא PC2700. האם יכול להיות שזו הבעייה, או שפשוט הסלוטים של הזכרון נשרפו?

כי ממה שהבנתי, שכאשר מחברים זכרון יותר מהיר למקום שאינו תומך, הוא כן אמור לעבוד שכן הוא מוריד את המהירות שלו אוטמטית.

האם יש סיבה לנסות להשיג זכרון מתאים או לבצע בדיקות נוספות, או שאפשר להגיד על הלוח ז"ל?

תודה רבה

פורסם

-יכול להיות שהלוח לא תומך בזיכרון אם הוא ddr1 והזיכרון ddr2

אני לא בטוח אני לא כל כך מבין אבל תבדוק

פורסם
  • מחבר

אני חושב ששתי הזכרונות הם מסוג DDR1, אבל עדיין אני לא יודע אם הסלוטים נדפקו, או רק כרטיס הזכרון ופשוט הזכרון השני לא מתאים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים