עבור לתוכן

קרבי קרבי או מרום טכנולוגי??

Featured Replies

פורסם

עזוב אחי זה משעמם לך לקרבי.

קרבי זה הכי אחי. כן זה הרבה טחינה והרבה שמירות אבל עם זה בא הסיפוק וההרגשה הטובה שאתה יוצא הביתה (לא הרבה) בהרגשה שאתה הכי תורם מכולם בצבא.

• תגובות 35
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

העתודה משקרים למלש"בים בפנים!

דבר אחד אני יכול להבטיח לכם ב- 100%, זה שאת מה שהם אומרים לכם שתעשו, בטוח לא תעשו.

אתם תהיו טכנאים רגילים (בעתודה של ה- י"ג-י"ד).

בעתודה אקדמית תעשו הרבה עבודה משרדית או שתעשו משהו ממש פשוט ב mathlab שלא ינצל עשירית מהידע שלכם.

לך לקרבי, אחת החוויות הטובות שבנאדם יכול לעבור.

נסיון באזרחי? אתה חושב שאם תכתוב בקורות חיים שעסקת במקצוע שלך 4.5 שנים הם יאמינו? בראיון העבודה הם יוציאו ממך בדיוק את מה שעשית בצבא (והם לא מפגרים באזרחות, הם יודעים בדיוק מה עתודאים עושים בצבא).

פורסם

ומה שהכי גרוע בכל הקטע שהמפקד שלך יהיה נגד טמבל שבגיל 35 מנסה להשלים את ההשכלה שלו לטכנאי כלשהו והוא לא מצליח ,אבל מה הוא מחלק לך הוראות כאילו שהוא רמטכ"ל...

ובאמת לפני הלימודים מקבלים רושם מוטעה על השרות הצבאי ,מקבלים הסברים מפוצצים על תפקידים שקוף יכול לבצוע

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות - אתם עוזרים לי במשהו מאוד מאוד חשוב ;)

דבר אחד אני יכול להבטיח לכם ב- 100%, זה שאת מה שהם אומרים לכם שתעשו, בטוח לא תעשו.

בעתודה אקדמית תעשו הרבה עבודה משרדית או שתעשו משהו ממש פשוט ב mathlab שלא ינצל עשירית מהידע שלכם.

נסיון באזרחי? אתה חושב שאם תכתוב בקורות חיים שעסקת במקצוע שלך 4.5 שנים הם יאמינו? בראיון העבודה הם יוציאו ממך בדיוק את מה שעשית בצבא (והם לא מפגרים באזרחות, הם יודעים בדיוק מה עתודאים עושים בצבא).

ספר לי קצת על החוויה הקרבית הזאת ועל היתרונות שלה.

ולמה שילמדו אותי במשך שנה וחצי כדי שאתקן דברים פשוטים בטנקים? אם הלימודים הם לתואר הנדסאי למה שלא יתנו לי להתעסק עם הדברים הטכנולוגיים הרציניים??

פורסם

כי את כל הדברים הטכנולוגיים הרציניים עושות חברות הייטק פרטיות.

פורסם

להתעסק בחימוש בטנקים בגדודים, זה אומר לעבוד עליהם שעות רצופות, כל היום וכל הלילה, כשחצי מהגוף שלך מצופה בבוץ או בפודרה ואחר כך לעלות גם לשמירה ולעשות מטבח. אין פריווילגיות להנדסאים ואף אחד לא הולך להתייחס אליך אחרת בגלל שתהיה מבוגר. העבודה אולי יכולה להיות עם אמצעים מתקדמים של הטנק (ובאותה מידה גם לגרז בוגים או ולעשות מתח זחל, בצבא כשאין מספיק אנשים ילמדו אותך לעשות הכל מהכל) אבל זה שלא שאתה תתכנת מכשירים או משהו, אתה תעשה בדיקה ובמקרה הכי טוב תפרק 30 אומים כדי להחליף איזה כבל.

אני לא יודע מה צריכה להיות ההחלטה הסופית שלך בין קרבי ללא קרבי, אבל מחימוש, ובטח שבטח בגדודי שריון (ותאמין, לי הייתי כבר ב2 כאלו ב2 חטיבות שונות!) הייתי בורח

פורסם

בד"כ חימוש זה *רא של שירות , תברח מזה .

פורסם

תקשיב אני לא יודע על פי מה אמרת את כל הזיבולי שכל האלה אבל למה שהצבא ישלם לך 80% מהלימודים לשנתיים ואז בשירות הצבאי יעשו עבודה משרדית ?

את זה אפשר גם בלי שנתיים לימודים הנדסאי ..

למה שיתנו טכנאי כשלמדתי להנדסאי ?

פורסם

זה לא זיוני שכל... וחוסר היכולת שלך להבין את הצבא, נובעת משני דברים , אתה כניראה לא מכיר אותו מספיק טוב, ואתה מנסה להפעיל את ההגיון שלך, ועליו נאמר, ההגיון לא נכנס בש"ג :xyxthumbs: ... לגבי ההתלבטות שלך, ככה כאחד שמגיעה מרקע טכנולוגי גם כן, אומנם של הנדסת תוכנה אבל עדיין רקע טכנולוגי, התחלתי מסלול עתודה אקדמית ועזבתי אחרי שנה בגלל שנשבר לי הז#ן . אני לא מתחרט לשנייה, גם אחרי שנתיים שירות וביזבוז של שנת לימודים, אבל זה אישי. אתה צריך להגיעה עם עצמך להחלטה, מה אתה רוצה לעשות 3 שנים- או 4 במקרה של חימוש, ולהיות שלם עם ההחלטה לא משנה כמה ח@א אתה תאכל- ואני מבטיח לך שאתה תאכל המון, כי זה הצבא. תיבחר החלטה שתהיה שלם איתה גם ברגעים הקשים ויהיו לא מעט, ולא רק בגלל היתרונות של אותו שירות, ההבדל בין שני התפקידי ם די גדול, ואף אחד בפורום לא יכול להגיד ללך מה יותר "טוב" ... זה תלוי במה מתאים לך. אבל אני חייב להבהיר לך משהו, מהניסיון שלי-שנתיים בחטיבת שיריון , אל ! אל תהיה איש חימוש בשיריון, אני לא יודע מה הם מספרים לך, זה לא משנה מה הם מספרים לך, ומצדי שיקראו לזה מהנדס טכנולוגיות מרכב ומומחה לתחזוקת מרכבים כבדים(תרגום: מגרז ומשמן דברים בטנק) למה ? ככה! כי זה הצבא- ועד שלא תשרת כמה זמן בארגון הזה , לא תוכל להבין! צריך להיות בנאדם נורא חזק, עם המון המון מוטיבציה כדי לעשות את התפקיד חימוש שמציאים לך... עם בכל זאת תחליט ללכת, לך לא בגלל האגדות שהצבא מספר, אלא כי אתה ממש ממש ממש אוהב את הדברים האלה.

פורסם

חחח אני ממש לא אוהב את הדברים האלה

לא מצאתי עדיין משהו שאני "אוהב" ויכול לעבוד בו בעתיד וללמוד מקצוע וזה

חוץ מזה אל תשכח היה סקר לא מזמן ויותר מ 80% מהאנשים בעולם לא עובדים בעבודת החלומות שלהם או בעבודה שהם רצו או אהבו

פורסם

אני שיריונר (לא צריך דברי נחמה, יצאתי לחובשים) ואני אומר את זה הכי פשוט. התפקיד הזה הוא כמו טכנאי מחשבים עם כאב גב ומדים מטונפים. אתה לא מתעסק בטכנולוגיה המתקדמת הזאת, אתה פשוט מחליף חלקים שלמים בטנק. כמו שטכנאי במעבדה מוציא כרטיס מסך ושם חדש, אותו דבר עם חלקים של טנק שרובם שוקלים משהו בין המשקל שלך למשקל של האוטובוס שהביא אותך לצבא, וכולם מג'ויפים. אתה לא מתקן כלום כמו שטכנאי לא מתקן כלום. אתה שולח את זה לחברה וזהו.

פורסם
  • מחבר

אתם לא מבינים משהו!! הם לא מגייסים אותי בגיוס רגיל לחימוש! אני לא הולך לתקן להם טנקים ולהחליף להם אומים וכאלו... את זה עושים אנשים שמתגיייסים רגיל לחיל החימוש! אני מתגייס אחרי שאני לומר שנתיים על מערכות המיחשוב שבטנקים... הם לא ילמדו אותי שנתיים כדי שאחליף אומים ושטויות כאלו - הם רוצים שאתעסק עם המחשבים שבטנק, עם הדברים המתקדמים שדורשים חשיבה - עם הטכנולוגיה! לא עם עבודות שחורות פשוטות! העבודה לא תעסוק בטכנאות אלא בהנדסה ובתיקוני מחשבים!

פורסם

אתם לא מבינים משהו!! הם לא מגייסים אותי בגיוס רגיל לחימוש! אני לא הולך לתקן להם טנקים ולהחליף להם אומים וכאלו... את זה עושים אנשים שמתגיייסים רגיל לחיל החימוש! אני מתגייס אחרי שאני לומר שנתיים על מערכות המיחשוב שבטנקים... הם לא ילמדו אותי שנתיים כדי שאחליף אומים ושטויות כאלו - הם רוצים שאתעסק עם המחשבים שבטנק, עם הדברים המתקדמים שדורשים חשיבה - עם הטכנולוגיה! לא עם עבודות שחורות פשוטות! העבודה לא תעסוק בטכנאות אלא בהנדסה ובתיקוני מחשבים!

:lol: :lol: :lol:

די, תפסיק, אני נשפך פה..

:lol: :lol: :lol:

תקשיב לאנשים שהיו בצבא ויודעים קצת יותר, בפרט התגובות האחרונות. הם יודעים על מה הם מדברים.

פורסם

חברה, לצערי (ולצערכם), את ההגיון תשאירו באזרחי.

באותו המשקל, מה אתם חושבים שעושה מהנדס חשמל (מקצוע מאד נחשב בתקופה האחרונה. התואר הוא 8 סימסטרים ולא 3 של הנדסאי- הרבה יותר יקר) עתודאי בצבא?

כנסו לפורום עתודאים בתפוז ותגלו.

חוץ מזה, קרבי זאת חוויה די טובה וכיפית לדעתי. עושים עבודה מעניינת (הרבה יותר מהחלפת ברגים), מכירים חברים טובים, אוגרים חוויות לחיים, מתפתחים מבחינת האישיות ומתבגרים המון.

פורסם

באותו המשקל, מה אתם חושבים שעושה מהנדס חשמל (מקצוע מאד נחשב בתקופה האחרונה. התואר הוא 8 סימסטרים ולא 3 של הנדסאי- הרבה יותר יקר) עתודאי בצבא?

כנסו לפורום עתודאים בתפוז ותגלו.

אני אהרוס לכם את ההפתעה - מזמין קבלנים שמתקנים תרנים של אנטנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים