עבור לתוכן

שאלה לגבי מעבדים וזכרונות

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

אני בקרוב אמור לשדרג את המחשב שלי ובמפרט שבחרתי מחנות מסוימת בחרתי זכרון של 2 גיגה של GSKILL 667 והיום התקשרתי כדי לוודא מחירים וכאלה של כל המפרט וכו'.נאמר לי שכרגע יש חוסר במלאי של G SKILL ובאותו מחיר (מבצע בגלל החוסר) זכרונות של DIGMA.אני יודע שהיו פה דיונים על הזכרונות האלה אבל מבחינת התקציב המצומצם שלי אין לי הרבה אופציות אחרות אבל אני די חושש מהזכרונות האלה,פעם ראשונה שאני בכלל שומע את השם הזה מה אתם אומרים האם יש טעם לקחת את הזכרונות האלה? יש עליהם 3 שנים אחריות בכל מקרה.המוכר טוען שיש לו ניסיון איתם והם נותנים ביצועים טובים,אני די מהסס לא יודע....

יש לי עוד שאלה לגבי מעבדים כפולי ליבה.כרגע לפי המפרט הדי סופי שלי אני רוצה לרכוש AMD 4600 X2 עכשיו השאלה היא מה בעצם היתרון של כפול ליבה על חד ליבה.לפחות ממה שהבנתי עד עכשיו הוא שניתן להריץ אפליקציות כבדות ביחד וכוח העיבוד הנוסף של המעבד בעצם גורם שזה יעבוד חלק.עכשיו,כרגע יש לי מעבד חד ליבה עם מהירות שעון 1.8,אני רוצה לצמצם קצת את התקציב שלי אבל לא לקנות משהו שלא מספיק טוב אחרת חבל בכלל על השדרוג.חשבתי לקנות מעבד 3800 במקום עם מהירות שעון של 2 (נדמה לי).ההבדל תכלס לא אמור להיות גדול כי זה בעצם אותו רעיון אז למה אנשים שמבינים פה בפורומים טוענים שזה גם מספיק לשימושי אינטרנט וכאלה וגם למשחקים (מפרט מלא בהמשך)הרי מהירות שעון מאוד דומה אז איפה אני אמור להרגיש הבדל בין מה שיש לי עכשיו למה שאני ארכוש? הקיצר הבנתם מה בעצם לא מובן לי.שמתי לב גם שהיום במעבדים כפולי הליבה שמים פחות דגש על מהירויות שעון מדוע זה?

אוף זה ארוך אבל אני באמת חייב להבין את העקרון של כפולי הליבה כמו שצריך כדי להגיע להחלטות בקניית המחשב אשמח עם יש למישהו קישור לכתבות מקיפות (אם אפשר בעברית)על ההבדלים בין מעבדים חד ליבתיים לדו ליבתיים.

המפרט שבניתי נכון לעכשיו:מעבד AMD 4600 X2, זכרון (תלוי בייעוץ שלכם) GSKILL או DIGMA בכל מקרה מדובר על 2 גיגה 667 ,לוח גיגהבייט M55PLUS-S3G, ספק 350 וואט של FSP (המליצו לי עליו) וכרטיס מסך גיגהבייט גיפורס 8600GT 256 מגה

זה בהחלט נושא ארוך אך אני חייב להשכיל בנושאים הנ"ל

תודה מראש

גל

פורסם

מהיורות שעון של מעבד לא מהווה נתון שמלמד על ביצועים של המעבד, לדוגמא - המעבד שאתה בחרת , ה 4600, בעל מהירות שעון של 2.4 הוא שווה ביצועים ל 6320 של אינטל שרץ במהירות שעון של 1.86 , הנתון ה"מוזר" הזה נובע מארכיטקטורה שונה של המעבדים - מעבדי ה C2D של אינטל משתמשים בארכיטקטורה שמנצלת יותר מכל "סיבוב שעון" שהיא עושה..

בקשר לזכרונות , הייתי מתעקש על הG.skill. כמה אחריות המוכר נותן לך עליהם..? ומה ההבדלי מחירים בינהם?

פורסם
  • מחבר

המוכר בחנות סיפר לי כי היבואן של GSKILL בארץ החזיר את כל המלאי שלו בגלל שגופי הקירור על הזכרונות התפרקו בגלל בעיה של דבק או משהו כזה ולכן יהיה חוסר של שבועיים שלוש אבל יש לי חשש שזה יקח יותר זמן ואין לי סבלנות.המחיר כרגע הוא 555 ש"ח גם לGSKILL וגם לDIGMA הדיגמא במבצע בגלל החוסר בGSKILL.אני יכול לקנות זכרונות במקום אחר אבל הבעיה שאני נותן לחנות להרכיב לי את החלקים והם גם עושים בדיקות של כמה שעות כדי לבדוק שכל החלקים שרכשתי תקינים ואם אין להם זכרונות אז הם לא יוכלו לבצע את הבדיקות.זאת הבעיה הבנת?

יש כמובן סוגים אחרים של זכרונות אבל התקציב שלי גם ככה מוגבל ולדברים אחרים צריך להוסיף עוד איזה 100 או 200 ש"ח.

פורסם

המוכר בחנות סיפר לי כי היבואן של GSKILL בארץ החזיר את כל המלאי שלו בגלל שגופי הקירור על הזכרונות התפרקו בגלל בעיה של דבק או משהו כזה

לא שמעתי על זה, אני מאמין שהיו בפורום תגובות על כאלה דברים אם זה היה קורה - אבל לא ...

פורסם
  • מחבר

יש מישהו שיכול לעזור יותר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים