עבור לתוכן

טמפרטורה תקינה לזכרונות?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

יש לי כרגע 2 סטיקים של 512MB, ועוד שניים בדרך אליי. אני כבר מודע לעובדה שכשאני אמקם את שני הסטיקים הנוספים הטמפרטורה של הזיכרונות תעלה בגלל המחסור במרחב שיאפשר להם להתקרר. כרגע הזיכרונות רצים על DDR500 (עם תזמונים מאוד חופשיים) וזו גם המהירות שבה הם ירוצו כשיגיעו 2 הסטיקים החדשים. הטמפרטורה של הזכרונות כעת לאחר בדיקת מאמץ מלאה מגיעה ל-51מעלות (טמפרטורה של גוף הקירור ללא שום מאוורר שנושף עליו כדי לא לפגוע בתקינות המדידה). השאלה שלי היא, מהי טמפרטורה תקינה? מהה המקסימום המותר, ואיזו טמפרטורה נחשבת הרף שניתן לעבוד איתו בלי דאגות?

תודה,

Anatoli.

פורסם

איך בדקת טמפ? לדעתי בסדר גמור. אם יש מאוורר בדלת של המארז הטמפ תצנח דרמטית.

נ.ב. זה שתוסיף עוד 2 סטיקים של זיכרונות זה לא ישנה הרבה לטמפ' אולי במעלה אחד או שתים.

פורסם
  • מחבר

בדקתי בעזרת חיישן חיצוני של הפאנל שיש לי במארז.

אתה בטוח שזה יעלה רק במעלה או שתיים? נראה לי שזה ישפיע יותר בגלל שזה יחסום משמעותית את האויר מסביב, וזה גם יפלוט פי 2 יותר חום.

מאוורר בדלת של המארז אין מהסיבה הפשוטה שהמארז מתוכנן כך שיהיה שקט כמה שיותר. לכן יש 1 מקדימה, 2 מאחורה ושלושתם מחוברים לבקר שליטה. אם אני אקדח בדלת בשביל לשים מאוורר זה יפתח חור בשביל הרעש לעבור בו. אני מחפש דרך למקם מאוורר מול הזיכרונות בתוך המארז (ושיקרר גם את ה-NB כי הוא פאסיבי ומגיע ל-45מעלות במאמץ מלא באוברקלוק) אבל בינתיים לא מצאתי דרך לעשות זאת.

Anatoli.

פורסם

אוקיי. הבנתי.

א. אני חושב שאתה יכול להוריד משמעותית את הרעש של כל המאווררים שלך ע"י פתיחת הציר ולשים בפנים גריז. או לשים 2 טיפות של שמן מכונות תפירה. זה עושה עולם אחר.

ב. אם אתה בכל זאת מתעקש לא לעשות חור אז תקנה פוליגל ותעשה בו חור. כמו שאני עשיתי. קניתי פוליגל ועשיתי בו חור ל120ממ ושמתי מאוורר וזה הוריד את הטמפ משמעותית.

ג. אם אתה לא רוצה בכלל מאוורר בצד כי זה ירעש לך, אז אפשר לקחת ברזל(אלה שסוגרים את החור מאחורה במארז כשאתה מוציא כרטיס PCI) ולקופף אותו שיהיה ישר. אתה מעגן אותו למארז עם בורג וקודח בו חור (מספיר חור אחד) ומחבר דרך החור הזה את המאוורר. אתה צריך לעשות חור בחלק העליון של המאוורר. ראיתי מספר אנשים שעשו את זה בגלריית המודינג. זה מאוד טוב, והרעש לא יוצא כל כך החוצה.

אני מקווה שהייתי ברור(אני יודע שקשה להבין ללא תמונות אולי אמצא ואביא לך. תחפש ביינתיים גלריה).

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצות, אך כולן לא רלוונטיות. המאוררים כולם נורמאליים, וכולם בני סך הכל כמה ימים ולכן נורא שקטים (הם גם ככה צורכים 0.1 אמפר במקסימום כך שהם שקטים, ויש לי גם בקר מהירות בפאנל מקדימה שאני מחליש אותם כשאני לא משחק). הרעש כרגע הוא אפסי, רק הכוננים הקישחים רועשים. עוד מאוררים אני לא רוצה להוסיף כרגע, הטמפרטורות כרגע תקינות, סך הכל אני רוצה לדעת מהי טמפרטורה נורמאלי לזיכרונות.

עכשיו לקחתי את המאורר שהיה מקדימה, ובעזרת חוטים קשרתי אותו בתוך המארז "מרחף" מעל הלוח. זה הוריד את הטמפרטורה של ה-NB ב-2 מעלות בערך, וזה הוריד את הטמפרטורה של הזיכרון במשהו כמו 10 מעלות. במצב הנוכחי נראה לי שגם אם אני אוסיף עוד 2 זיכרונות הטמפרטורה שלהם לא תעבור את ה-50 מעלות פחות או יותר. אם מתחשבים בזה שבהתחלה ללא שום OC עם 2 סטיקים בלבד הטמפרטורה הייתה 55 מעלות, זה נראה לי בסדר גמור שהכל יהיה על 50.

Anatoli.

פורסם

סבבה. יצא מצויין. הוריד בהרבה כמו שאמרתי. לדעתי, אין ממה לחשוש. שים עוד 10 סטיקים של זיכרון(אפילו שיש לך מקום לעוד 2).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים