עבור לתוכן

בעיית עם TV-OUT בכרטיסי NVIDIA

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לפני שבוע החלפתי את כרטיס המסך שלי לכרטיס 7900GT של חברת NVIDIA לאחר שהייתי במשך שנים עם כרטיס Radeon 7500 של ATI.

במשך כל אותה תקופה השתמשתי ב TVOUT של הכרטיס ללא שום בעיה מיוחדת.

לאחר ההחלפה באתי להגדיר את ה TVOUT בכרטיס החדש ואני לא מצליח לקבל שום סוג של תמונה על גבי מסך הטלווזיה, כלומר חושך, או סוג של שלג על גבי המסך.

הכבל הינו בדיוק אותו כבל שהשתמשתי בו בכרטיס הקודם, ושתי היציאות הינן בעלות S-VIDEO.

ברשותי מחשב נוסף עם כרטיס 5200FX של NVIDIA וגם אצלו לא הצלחתי לראות דבר על הטלווזיה.

כמו כן ניסיתי להחליף טלווזיה (בדקתי על שתי טלווזיות שונות).

ניסיתי לעשות דרך הדרייבר FORCE CONNECT אך ללא הועיל.

אני חושד בכבל, אבל בגלל שזה כבל שעבד לי מצויין עד עכשיו עם הכרטיס הקודם זה לא הכי הגיוני שהוא הבעייתי, מה גם שאין לי עוד מתאם וכבל בבית לבדוק את ההשערה.

סיבה נוספת אולי היא שאני לא יודע בדיוק מה אני עושה פה עם ההגדרות, ולמען האמת כבר אני לא יודע מה לנסות.

אני אשמח לכל סוג של הכוונה, רעיון או פיתרון ידוע ממישהו שחווה את אותה בעייה.

האם המתאם S-VIDEO של NVIDIA זהה לזה של ATI

דרייברים שאני משתמש בהם:

Nvidia Fx 5200 - 91.31

Nvidia 7900GT - 93.71

תודה מראש לעוזרים

פורסם

א. הכרטיס לא בא עם שום כבל/מתאם?

ב. תבדוק שאתה משדר ב-G/B PAL

פורסם
  • מחבר

אף אחד מהכרטיסים לא הגיע עם מתאם. אני משתמש במתאם S-Video ל RCA שהגיע עם הכרטיס הקודם שלי, של ה RADEON 7500.

ניסיתי את כל השיטות השידור האפשריות B/G/I ועוד ב PAL וגם שיטות שידור ב NTSC וללא הצלחה :-\.

האם יכול להיות שזה המתאם, יש אולי איזו אופציה שלא מצאתי בדרייבר שיכולה לעזור?

פורסם

try a different cable

פורסם

ד"א כמה פינים יש למתאם הזה?

פורסם
  • מחבר

טוב אני אנסה להשיג כזה מתאם אחר נראה מה יהיה.

לשאלתך ז'אקו :

למתאם שלי יש יותר פינים ממה שאני חושב שיש בכרטיס, אם אני מסתכל כאשר הצד השטוח כלפי מטה בקונקטור [כאמור SVIDEO]:

שורה ראשונה מלמטה - 3 פינים

שורה אמצעית - 3 פינים

שורה עליונה [משומה הכרטיס אין פינים במקום הזה] - 2 פינים

אולי זה בגלל זה, למרות שממה שאני יודע SVIDEO אמור להיות תקן, ולכן זה אמור להיות סטנדרט.

פורסם

מתאם תקין אמור להיות בעל 3 שורות פינים של 3, 4 ו-2

כשבשורה של ה-4 יש פין חסר

ככה זה אצלך?

פורסם

לכל יצרן כרטיס מסך יש כבל שהוא מצרף לכרטיס (אם קנית כרטיס חדש הוא היה חייב להגיע עם כבל מתאים - אם לא בטח אייבורי),

לפעמים כבלים בעלי יציאות זהות אצל יצרנים שונים פשוט לא עובדים.

אני ממליץ לך לפנות לחנות ממנה רכשת את הכרטיס (אפילו אם רכשת OEM) ולדרוש לקבל כבל מתאים.

פורסם

אם הוא קנה OEM זו בעיה שלו

ולא נראה לי שיש מתאמים שונים לכרטיסים חדשים

פורסם
  • מחבר

טוב אז אני מפרסם תגובה למען אלו שאולי יתקלו באותה בעיה ועושים Search [כן יש גם כאלו]

אז הבעיה אצלי היתה במתאם [ממיר SVIDEO ל RCA שהיה לי], ופתרתי אותה על ידי מעבר למתאם סטנדרטי פשוט בעל 4 פינים בלבד.

http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video

שאר הפינים זה כבר תלוי יצרן, יש כאלו שגם מוציאות קול וגם מוציאות RGB דרך אותו קונקטור, ואז יש מצב להתנגשויות.

תודה רבה על העזרה שניתנה פה בפורום, יום טוב לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים