עבור לתוכן

3 שאלות על מאוררים, היטסינקים וספקי כוח.

Featured Replies

פורסם

סט של שאלות לי אליכם... מקווה שתוכלו לעזור

מה דעתכם על המאורר הזה? על פי המפרט מדובר במאורר שקט וחזק יחסית...

1) האם מאורר כזה יספיק לקירור נורמלי עם ה SK7?

2) האם הוא יתן ביצועים טובים יותר על ה SLK800?

3) האם יש מאורר (שקט יחסית) שיתן ביצועים דומים?

שאלתי השניה נוגעת למאוררי לדים ול Rheobus... אני מתכוון להרכיב אחד כזה ורציתי לדעת האם שינוי המתח למאורר יכול לגרום נזק ללדים?

שאלתי השלישית... אני מתכוון לעשות מוד לספק הכוח ... קודם כל אני מתכוון להחליף את המאורר למאורר שקט יותר, בנוסף אני מתכוון להוסיף מתג לשינוי המהירות. שאלתי היא האם המאורר של הספק מתחבר כמו המאורר של המארז ל12V?

פורסם

המאורר הזה מספיק חזק לקירור של SLK-800 וכל ההיט סינקים שיש בערך

למה לך מאורר אלומיניום למעבד?

שאלה שניה לא ממש הבנתי

אתה רוצה לדעת אם זה שאתה משנה את הפוטנציומטר גורם נזק ללד? אם כן אז לא

המאורר של הספק הוא 12V

כנראה שתצטרך לחתוך כמה חוטים ולהלחים

תלוי בספק שיש לך

בספק שלי אני יודע שהמאורר מחובר לספק עם חוט (ולא עם פלאג שאפשר לנתק) ככה שאתה פשוט צריך לחתוך את הישן ואת החדש ולהלחים אותם אחד לשני

מאד חשוב להזהר עם עבודה עם ספק כי אחרי הכל זה מתח גבוה מסוכן מאד למחשב לך ולכל הבית

פורסם
  • מחבר

אתה שואל למה לי מאורר אלומיניום? שלוש תשובות:

א. מדובר במאורר חזק ושקט יחסית (שוב אם יש מאוורר אחר שנותן ביצועים דומים.. אני אשמח לדעת).

ב. הוא נראה טוב.

ג. אם נותנים חינם אז לוקחים ;D .

על תדאג בנוגע לפירוק הספק... אני די זהיר (הארקה והכול לפני תחילת העבודה) וכשאני עושה עבודה- אני עושה אותה באופן מקצועי.

פורסם

אם הנתנונים שכתובים עליו באמת נכונים אז הוא נותן יחס ביצועים לרעש ממש טוב

נסה ותודיע לנו :)

פורסם

יש לך גם את ההוא של TT ואת ההוא של Vantec. שקטים ונחמדים. אבל גם המאוורר שהבאת טוב, יחסית.

פורסם

איזה של vantec עושה יותר מ-30CFM?

פורסם

לא אמרתי את זה. ;D

פורסם

TGM אתה תמיד יכול להחליש את חוזק המאורר על ידי חיבור נגד של כ-40 עד 60 ohm (אני עשיתי זאת), זה מוריד את המתח שהוא מקבל מ-12 לסביבות 7.

כמו כן אתה יכול לחבר אותו לחיבר ה-5 וולט במולקס, גם שיטה טובה. אני השתמשתי בשתי השיטות והמארז שקט וקריר מאווווד!

את אותו הדבר עם הנגדים ניתן לעשות על ידי נגד משתנה (פוטנציומטר) באותו ohm (כ-40 עד 60). כלומר כשוהוא יהיה על 0 המאורר יקבל זרם של 12 וולט וכאשר הנגד משתנה יהיה עד הסוף המאורר מקבל זרם של בערך 7 וולט. כך אפשר גם לנווט בין המהירויות השונות של המאורר...

פורסם

בהחלט מאורר מפתיע, אני לא רואה סיבה למה לא לנסות אותו... ::)

פורסם
  • מחבר

TGM אתה תמיד יכול להחליש את חוזק המאורר על ידי חיבור נגד של כ-40 עד 60 ohm (אני עשיתי זאת), זה מוריד את המתח שהוא מקבל מ-12 לסביבות 7.

כמו כן אתה יכול לחבר אותו לחיבר ה-5 וולט במולקס, גם שיטה טובה. אני השתמשתי בשתי השיטות והמארז שקט וקריר מאווווד!

את אותו הדבר עם הנגדים ניתן לעשות על ידי נגד משתנה (פוטנציומטר) באותו ohm (כ-40 עד 60). כלומר כשוהוא יהיה על 0 המאורר יקבל זרם של 12 וולט וכאשר הנגד משתנה יהיה עד הסוף המאורר מקבל זרם של בערך 7 וולט. כך אפשר גם לנווט בין המהירויות השונות של המאורר...

את כל הנסוחאות של ה I*R=V אני כבר יודע... תודה.

אבל 37CFM עם ה SK7 או ה SLK800 זה די המינימום לתוצאות טובות... ואם כבר ... אז משתמשים בפוטנציומטר ולא בהגדים רגילים.

פורסם

אם זה חינם, למה שלא תנסה אותו, ותראה אם הוא שווה משהו לבד ... ::)

פורסם

אני היתי הולך על הSK-7. מראה אחלה ביצועים (שווה ועובר את הSLK-800)

פורסם

למה שלא תיקח good old AX7?

פורסם

כשמקבלים דברים בחינם לא מתלוננים

פורסם

למה לקנות AX-7, יותר יקר, ופחות טוב... או לפחות שווה לו... :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים