עבור לתוכן

עסק ביש עם Asus P5B deluxe, C2D 6420

Featured Replies

פורסם

שלום למומחים.

בעקבות שני לוחות שרופים כאלה, עם אוברקלוק של C2D 6420 למהירות של 3.2 גיגה במתח של 1.475 וולט (שאר המתחים נשארו בAUTO ואני מניח שהם הדיפולט לכל רכיב ורכיב) רציתי לדעת האם מישהו נתקל בבעיה דומה של לוח שרוף?

הלוח הראשון עבד 10 ימים לפני שנשרף. הלוח השני לא הצליח לעבוד אפילו 10 דקות. מדוע לוח נשרף בגלל אוברקלוק? האם זה עניין "שגרתי" באוברקלוק או שמדובר ברכיב (כלשהו) מקולקל?

לפי מחקר שעשיתי באינטרנט לא מדובר במתח גבוה מידי למעבד, מה גם ושאר הרכיבים קיבלו מתח דיפולטי.

כמו כן לא מדובר במהירות חריגה עבור מעבד קונרו ונתקלתי בהרבה פרסומים של אוברקלוקרים שהגיעו גם ל3.6 גיגה בקרור אויר.

שאר הרכיבים הם זכרון 800 מה"צ של PQI, מגדל קרור של טוניק למעבד, כרטיס מסך אסוס 8800GTS

עצות, מישהו?

תודה חגי

פורסם

אני די בטוח שלא היית צריך להשאיר את שאר המתחים ב-AUTO אבל אני גם לא חושב שזו יכולה להיות הסיבה,הכי טוב לחכות למומחים.

יכול להיות גם שפשוט נפלת על פגומים

פורסם

הסיבה היא בדיוק ה-AUTO! בניגוד להיגיון, זה בדיוק המצב בוא המתחים בלוח עולים יחד עם עליית המתחים למעבד ול-NB ולכן הלוחות נשרפים לך.

אם היית קורא קצת לפני שאתה הולך לעשות OC, במיוחד עם ה-P5B DLX, היית רואה שההמלצה הראשונה היא לנעול מתחים ולא להשאיר אותם על AUTO. על זה נאמר - "סוף מעשה במחשבה תחילה".

פורסם
  • מחבר

זה באמת בניגוד להגיון.

האם יש לך קישור למדריך שמזהיר לא להשאיר את המתח של הרכיבים על AUTO בזמן אוברקלוק.

אשמח לקבל קישור.

ההרגשה שלי היא שאסוס מקבלים המון לוחות שרופים אם ההתנהגות הזו שתיארת היא באמת ההתנהגות של הלוח.

זה מזכיר מנגנון של השמדה עצמית או משהו כזה :)?

חגי

פורסם

עם איזה ספק אתה בכלל?

פורסם

יש מדריך OC פה באתר וגם ת'רד שלם בעניין. עשה חיפוש... אם יהיה לי זמן אצרף.

בכל מקרה, אתה יכול להאשים רק את עצמך :nono: - לא ניגשים לעשות OC לפני שקוראים, מתיעצים ומבינים היטב מה בדיוק עומדים לעשות.

לא נורא, למדת בדרך הקשה.

פורסם

זה באמת בניגוד להגיון.

האם יש לך קישור למדריך שמזהיר לא להשאיר את המתח של הרכיבים על AUTO בזמן אוברקלוק.

אשמח לקבל קישור.

ההרגשה שלי היא שאסוס מקבלים המון לוחות שרופים אם ההתנהגות הזו שתיארת היא באמת ההתנהגות של הלוח.

זה מזכיר מנגנון של השמדה עצמית או משהו כזה :)?

חגי

http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/

אני ממליץ בחום לעבור על המדריך הזה ולפעול לפיו לפני שתשרוף עוד כמה דברים

פורסם

הסיבה היא בדיוק ה-AUTO! בניגוד להיגיון, זה בדיוק המצב בוא המתחים בלוח עולים יחד עם עליית המתחים למעבד ול-NB ולכן הלוחות נשרפים לך.

אם היית קורא קצת לפני שאתה הולך לעשות OC, במיוחד עם ה-P5B DLX, היית רואה שההמלצה הראשונה היא לנעול מתחים ולא להשאיר אותם על AUTO. על זה נאמר - "סוף מעשה במחשבה תחילה".

tmpusr - אין צורך להטיף לבחור כאן - הרי תועלת לא תצא מכך, ואת הנעשה אין להשיב.

אכן כאשר מתח מוגדר כ-Auto, הדבר מועד לפורענות, שכן המתחים קופצים ללא בקרה. שווה תמיד לבדוק עם תוכנה בקרה(או בביוס) את מצב המתחים.

פורסם
  • מחבר

אני משתמש בספק Thermaltake TR2 420watt

יכול להיות שהספק מקולקל ושורף את הלוח? אני מפחד לנסות את הספק הזה עם מחשב אחר...

לגבי המתחים, כמובן שבדקתי בתוכנה של אסוס את המתח שמקבל המעבד ואת הטמפרטורות אבל הלוח הזה מוגבל במתחים שהוא מציג (רק Vcore, 3.3, 5, 12v ) והוא אינו מראה את המתח שמסופק לזכרון או לצ'יפסט.

במאמר מוסגר, מה שלמדתי מהתוכנה הוא שהלוח הזה נותן מתח נמוך יותר למעבד בפועל מאשר ההגדרה בביוס.

בכל מקרה ההתנהגות של הלוח במצב מתח על AUTO לא מתאימה לניסוי שערכתי עם הזכרון שלי:

כאשר המתח לזכרון היה על אוטומטי המהירות המקסימלית היתה 868 מה"צ לעומת זאת כאשר המתח של הזכרון כוון ל2.0 וולט הזכרון עבד יציב גם ב900 מה"צ (אולי היה עוד מקום לשיפור אך לא בדקתי)

כמו כן שלחתי שאלה לאסוס אם אוברקלוק במצב AUTO יכול לשרוף את הלוח בגלל שהוא מספק מתחים גבוהים מידי.

יש לי ניסיון מסויים עם אובקלוק אבל עד עכשיו לא נשרף לי לוח כתוצאה מאוברקלוק. הרבה יותר נחמד כשהמחשב פשוט נתקע ואז אתה מבין שהגזמת ופשוט מוריד קצת מהגז :)

חגי

פורסם

tmpusr - אין צורך להטיף לבחור כאן - הרי תועלת לא תצא מכך, ואת הנעשה אין להשיב.

CORRECT...

פורסם

במאמר מוסגר, מה שלמדתי מהתוכנה הוא שהלוח הזה נותן מתח נמוך יותר למעבד בפועל מאשר ההגדרה בביוס.

זה ככה עם כל לוח, זה נקרא Vdrop, ניתן לפתור את הבעיה בעזרת מוד פיזי ללוח, אבל אני לא ממליץ לך להתעסק בזה.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם

קיבלתי לוח תקין ועברו כבר כמה שעות בלי שהוא יישרף

קיבלתי את ההמלצה והורדתי את כל המתחים ממצב AUTO ונתתי ערכים מספריים (הכי נמוכים) לכל הרכיבים, חוץ מהמעבד.

כרגע הלוח עדיין לא בתוך המארז (Anter P180 ) ועל המעבד יש את הקרור סטוק ולא את הטוניק.

המעבד עובד בתדר של 333x8 = 2666 במתח של 1.37 וולט ומריץ ORTHOS להנאתו :)

במידה ולא יישרף בקרוב נרכיב את הטוניק ונכניס לתוך המארז....

תודה על העזרה

חגי

פורסם

בהצלחה!

רק קח בחשבון שלא את הערכים הנמוכים צריך לתת (זה יותר בכוון של UnderClocking) אלא את הערכים הנומינאליים של ברירת המחדל. כדי לדעת מה הם, פנה לתיעוד של לוח האם או לאתר התמיכה של היצרן.

אחרת, לא תגיע רחוק עם ה-OC שלך...

פורסם
  • מחבר

tmpusr, בתור בעלים של P5B-Deluxe אתה יודע שערכי ברירת המחדל הם.... AUTO

אם ידועים לך הערכים המספריים אשמח אם תפרט אותם כאן.

פורסם

קצת עסוק כרגע... כשאתפנה, בסדר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים