עבור לתוכן

אין שום מדינה בעולם שמקיימים בה בחירות כל שנה או שנתיים רק כאן

Featured Replies

פורסם

אוקי, אבל הכנסת היתה 4 שנים במקום 4.5, בסדר, זה לא קריטי כמו חצי קדנציה וזה לא ממש קשור לזה שהכנסת לא הצליחה לסיים קדנציה כי היא היה יכולה להמשיך את החצי שנה הזאת.

• תגובות 53
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון מאוד. כלומר את הבחירות ההן לא צריך לספור וכנ"ל לא את הבחירות האחרונות. הבחירות ב- 99 והבחירות לראשות הממשלה ב- 2001 הוקדמו בגלל כשלי שיטת הבחירה הישרה. כלומר אין בעיה חמורה כל כך של יציבות שלטונית בארץ.

פורסם

נכון, אמנם המצב לא טוב מבחינת שחיתות והכל, אבל לא חסרה כאן יציבות שלטונית, שיטת הבחירות הוחזרה לקודמתה.

פורסם

פיקה..

התקשורת סתם מלחיצה את הציבור.

לא תהיה שום מלחמה.

אין דבר כזה מלחמה פתאומית..בעולם המודרני.

וכן אנחנו תקפנו אותם בעקבות החטיפה של החיילים , פיצצנו והרסנו חצי לבנון. שכחת שהורידו פגזים על לבנון - פצצה אחת הורידה שם בניין שלם ומחקה 40 איש..להם מתו אולי פי 30 איש מאשר לנו מתו במלחמה , ושלא נדבר על הנזקים.

לישראל יש יותר כח מאשר לאיראן וסוריה. אולי סוריה ואיראן ביחד נשמעות מאיימות - אבל אל תשכח שהעולם מגן על ישראל

והכריז שסוריה ואיראן זה ציר הרשע..כלומר תן לאיראן להלחם מול ישראל - בריטניה - ארה"ב..ביחד ..

איראן לא יכולה לשלוח טילים בלי שזה יהיה ידוע קודם - לפי המכ"ם ולפי כל המידע המודיעני.

ואיך שזה יקרה , ארצות הברית וישראל יגיבו לפני וישלחו לשם חיילים.

על מסוקים ומטוסים שמעת ? על ספינות ? לא חסרות דרכים לתקוף את איראן וסוריה.

רק עכשיו קראתי בעיתון שישראל קונה מטוסי f22 ועוד פצצות מימן ולא יודע מה.

בעולם המודרני כל המדינות מתחמשות..רק בשביל הגנה. לא ממש הולכים להשתמש בזה.

אני לא חושב שארצות הברית תאפשר שיקרה מצב של מלחמה כוללת בעולם ולא תמנע את זה.

ותאמין לי שאם יקרה משהו - ארצות הברית וישראל ואפילו בריטניה ישר יגיבו - ותאמין לי שיש מספיק מודיעין שעוקב על איראן

בייחוד אחרי אסון התאומים , ההפלה של סדאם חוסיין והכל.

לפי דעתי העולם ימנע ממלחמות כמה שיותר..וינסה לפתור סכסוכים בעזרת שלום..ואם יהיו מלחמות בעתיד..

אז לדעתי היפנים ישלטו בעולם.. :-X

סלח לי, אבל ההודעה הזו מלאה בבולשיט, הדבר היחיד פה שנכון זה שבסופו של דבר היפנים ישלטו בעולם (או הסינים, או שניהם ביחד.)

מלחמה תהיה, זה עניין של זמן. לא יודעים מי נגד מי, מתי ואיך, אבל תהיה.

לא פוצצנו והרסנו חצי לבנון- הרסנו כמה כפרים אומללים בדרום, ונקודה קטנה בביירות.

אתה רוצה תמונה של ביירות לפני ואחרי ההתקפה?

מקרוב זה נראה כאילו חצי עיר נהרסה, אבל אם תראה תמונה של כל העיר מלמעלה, אתה תראה עיר שלמה לגמרי, וחלק קטן (פחות מעשירית מגודל העיר) שהרוס.

ומה הבולשיט על זה שנדע שהם שלחו טילים עם מכ"מ ובלה בלה בלה?

את הטיל אתה לא יכול לזהות לפני השיגור- אלא בעזרת לווין. המכ"מ מזהה את הטיל רק שהוא בדרך לפה, אם מדובר במכ"מ "אורן ירוק"- אז בערך 150 ק"מ מפה, ליתר דיוק.

אוקיי, אתה יודע שיש טילים באוויר בדרך לפה. ואז מה? תרים את ה Force field של ישראל?

לגבי דרכים לתקוף את איראן- איזה מטוסים, איזה מסוקים, איזה ספינות?

מטוסים- המטוס הכי ארוך טווח שלנו הוא ה F16I החדש, שגם עם העמסת דלק מאסיבית, טווח הטיסה שלו לא מספיק גדול בשביל לטוס לאיראן וחזרה.

ולפני שתשלוף תדלוק אווירי- אפשר לתדלק רק כמות מועטה של מטוסים, לשלוח חוליות של 8 מטוסים כל פעם לתקיפה זה...... די עלוב, ולמעשה- פעולת התאבדות.

מסוקים- אין לנו שום מסוק עם טווח של אפילו 1500 ק"מ, תשכח מלהגיע לאיראן, ובטח שלא לחזור.

ספינות- חיל הים של ישראל, קטן, זה דבר ראשון. כלום ליד הצי האיראני.

-ואני רוצה לראות אותך מכניס ספינות למפרץ הפרסי בלי שהאיראנים ידאגו לאדות אותן על המקום.

הרכישה של ה F22- הראשונים שבהם אמורים להגיע בסוף 2012, אז אתה יכול לגמרי לשכוח מזה, רק ב 2015 לישראל תהיה כמות מספקת לבצע תקיפות בסדר גודל שכזה.

פצצות מימן- זו השטות הכי גדולה שכתבת בכל ההודעה הזו.

ישראל לא מודה שיש לה נשק גרעיני, אז היא תקנה פצצות מימן מארה"ב? WTF?

שום מדינה לא מוכרת לשום מדינה נשק גרעיני. כל מדינה מייצרת לעצמה.

טילים וכלים לנשיאת הנשק, זה כבר סיפור אחר (למרות שהאמריקאים לא מכרו לנו בסוף טריידנט, אבל שיהיה......)

פורסם

שאלה אל המלומדים שביניכם - בארץ, נראה כאילו הדחת הממשלה הינה עניין פעוט.. איך הדבר מתנהל בארה"ב? האם באותה קלות ניתן להדיח נשיא?

פורסם

תהליך ההדחה שם הוא מאוד מורכב ולוקח לא מעט זמן.

פורסם

פיקה ,

אם כל מה שאתה אומר נכון - למה איראן מחכים ?

שישלחו לפה כבר עכשיו טילים - הרי הם מטורפים אם כל האמונה שלהם באיסלאם והכל למה הם מחכים ?

הם יכולים גם להשתמש באטום לא ? מה הבעיה ?

אתה לא מבין שאף מדינה בעולם לא תעשה דבר כזה ?

ברגע שהם ישתמשו בטילים זאת התאבדות בשבילהם - כי אז אוטומטית העולם המודרני יכנס ויכבוש להם את המדינה -

ולאו דווקא ישראל צריכה לתקוף אותם - יש צבא אוסטרלי - בריטי - אמריקאי - לא חסר מי שיכנס לשם או יתדלק לך את המטוסים בדרך..

מה לגבי הפיצוץ של הכור הגרעיני בעיראק ב82 ?

ברגע שיש איום מטפלים בו.

אני לא חושב שתהיה מלחמה כוללת , וגם אם כן - אז טוב בשבילנו כדי שנדע בדיוק מה יש לאויבים ונחליש אותם.

ובקטע אחד אני מסכים..בזמן שארצות הברית כביכול שולטת בעולם..אני בטוח שהיפנים והסינים כבר התחמשו והתצטיידו טכנולוגית..כדי לשלוט בעולם.. :D

פורסם

היפנים כבר שולטים בעולם, פשוט לא דרך דיקטטורה.

בטלויזיה בכל העולם משדרים את מה שהם מציירים.

ברוב העולם אחוז לא קטן מהאנשים נוהג במכוניות שלהם

מוצרי החשמל בבית שלך- האיכותיים מביניהם- חלקם משם (שארפ, סוני, ועוד)

לא חסרות דוגמאות.

בקשר לשאר הדברים-

למה איראן מחכים? כנראה להשלמת תכנית הגרעין שלהם, בשביל שיהיה להם יותר כוח הרתעה או משהו.

איך בדיוק הם ישתמשו באטום אם אין להם....? הם עדיין רחוקים כמה שנים מפצצה.

ואני אמרתי שמישהו ישלח פה נשק גרעיני? ממש לא. אני זה שטוען שאף אחד לא יעשה צעד פזיז כזה.

לאו דווקא ישראל יצטרכו לתקוף- נכון, אבל אף אחד לא מבטיח לך שהם לא יתקפו אותנו.

האמריקקים יתקפו אותם רק אחרי שהם יתקפו אותנו, אני לא חושב שזה יקרה לפני.

ומה תקיפת הכור העיראקי ב 82 קשורה עכשיו? נתחיל בזה שהמטוסים היו כל כך עמוסים בדלק שהם בקושי התרוממו מהקרקע, ונמשיך בזה שהכור בעיראק היה ממש במיקום נוח בשבילינו- בצד הדרום מערבי של עיראק. משם ועד לגבול עם איראן- מעל 700 ק"מ. ומשם עד למקום לתקיפה אסטרטגית באיראן- כ 1000 ק"מ. בהתחשב בעובדה שצריך גם לטוס חזרה- מדובר בעוד 2000 ק"מ, ככה שלא, אי אפשר להגיע לשם.

האפשרות היחידה לתקיפה של איראן בצורה שגם תעבוד זו פלישה דרך המפרץ הפרסי או דרך עיראק.

וזה לא ילך כל כך בקלות.

פורסם

אתה עושה צחוק?

"אחרי שהם ראו איך תקפנו את החיזבאללה"

איך תקפנו אותם? עם פקודות סותרות "תיכנסו תצאו" כל רגע שנתנו לחיזבאללה מליון חלונות להרוג לנו חיילים?

עם ימ"ח ריקות?

עם תכנון לקוי שגוי ומוטעה, ויהירות מפה ועד הודעה חדשה?

עם רמטכ"ל שחשב שאפשר להכריע את המלחמה הזו מהאוויר?

המלחמה הזו הייתה פאשלה, אני מודיע לך חד וחלק: אם בקיץ 2006 סוריה ואיראן היו מצטרפות לאותה מלחמה, זה היה סופה של ישראל, אלא אם כן ארה"ב הייתה מספיקה להתערב בדרך נס.

אתה חי בסרט. ההישגים של המלחמה האחרונה הם בלתי מבוטלים, וספק אם ניתן היה להשיגם בלעדיה.

פורסם

הישגים היו, אבל הם רואים בחוסר הנצחון (המוחץ) של ישראל, בהישג ונצחון שלהם וזאת הבעיה.

פורסם

הכל רטוריקה.

פורסם

היפנים כבר שולטים בעולם, פשוט לא דרך דיקטטורה.

בטלויזיה בכל העולם משדרים את מה שהם מציירים.

ברוב העולם אחוז לא קטן מהאנשים נוהג במכוניות שלהם

מוצרי החשמל בבית שלך- האיכותיים מביניהם- חלקם משם (שארפ, סוני, ועוד)

לא חסרות דוגמאות.

בקשר לשאר הדברים-

למה איראן מחכים? כנראה להשלמת תכנית הגרעין שלהם, בשביל שיהיה להם יותר כוח הרתעה או משהו.

איך בדיוק הם ישתמשו באטום אם אין להם....? הם עדיין רחוקים כמה שנים מפצצה.

ואני אמרתי שמישהו ישלח פה נשק גרעיני? ממש לא. אני זה שטוען שאף אחד לא יעשה צעד פזיז כזה.

לאו דווקא ישראל יצטרכו לתקוף- נכון, אבל אף אחד לא מבטיח לך שהם לא יתקפו אותנו.

האמריקקים יתקפו אותם רק אחרי שהם יתקפו אותנו, אני לא חושב שזה יקרה לפני.

ומה תקיפת הכור העיראקי ב 82 קשורה עכשיו? נתחיל בזה שהמטוסים היו כל כך עמוסים בדלק שהם בקושי התרוממו מהקרקע, ונמשיך בזה שהכור בעיראק היה ממש במיקום נוח בשבילינו- בצד הדרום מערבי של עיראק. משם ועד לגבול עם איראן- מעל 700 ק"מ. ומשם עד למקום לתקיפה אסטרטגית באיראן- כ 1000 ק"מ. בהתחשב בעובדה שצריך גם לטוס חזרה- מדובר בעוד 2000 ק"מ, ככה שלא, אי אפשר להגיע לשם.

האפשרות היחידה לתקיפה של איראן בצורה שגם תעבוד זו פלישה דרך המפרץ הפרסי או דרך עיראק.

וזה לא ילך כל כך בקלות.

אני לא מחזיק מעצמי איזה מומחה צבאי, אבל אין לישראל טילי קרקע-קרקע שיכולים לפגוע באיראן? (לא שיש לי מושג אם הם יהיו מדויקים מספיק כדי לפגוע במרכזי הגרעין)

עריכה: טוב, מסתבר שיש את "יריחו 3" שיכול להגיע למרחק של 4800km(כמעט כפול מהמרחק למזרח איראן).

פורסם

אל תפחית בערכה של רטוריקה ידידי.

פורסם

אבל אתה טועה רועי.

נסראללה בעצמו אמר שהרבה יותר קשה לו לשכנע את הלבנונים שהם ניצחו, מאשר את הישראלים שהם הפסידו.

עד עכשיו, מעל לחצי שנה אחרי, לבנון הרוסה. הם שם בטוחים שהם הפסידו, ובצדק.

רק אנחנו עם של קופים מטומטמים שרק מחפש דם וראשים. אם זה היה הפסד בנוקאאוט כמו שאתה אומר, איך תגדיר ניצחון, כמו שותף שלי? רק מלחמה עם 0 אבדות?

פורסם

אבל נסראללה רק בורג קטן במערכת הזאת.

אל תשכח את סוריה שמאיימת עכשיו "בהמשך ההתנגדות וחיזוקה על הגולן", ובל תשכח את מספר החיילים האיראנים העצום בלבנון וסוריה בנוסף למערך הטילים (בסיילו) העצום של סוריה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים