עבור לתוכן

אין שום מדינה בעולם שמקיימים בה בחירות כל שנה או שנתיים רק כאן

Featured Replies

פורסם

מסכים אבל כפי שאמרו במלחמה אין מנצחים וזה גם למלחמה שבה ניצחנו ב"גדול" כמו בששת הימים

• תגובות 53
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מתפלל שאתה טועה.

טועה? הלואי, אבל כבר במלחמה האחרונה הרבה איראנים היו בין לוחמי החיזבאללה.

פורסם

מסכים אבל כפי שאמרו במלחמה אין מנצחים וזה גם למלחמה שבה ניצחנו ב"גדול" כמו בששת הימים

במיוחד שהניצחון הגדול הזה עלה לנו ביותר מ-650 הרוגים.

פורסם

אני לא מאמין שתהיה מלחמה בקרוב , הסורים והאיראנים לא יתקפו אותנו אחרי שהם ראו איך תקפנו את החיזבאללה.

בייחוד שגם ארצות הברית לא תתן לזה לקרות.

וגם במידה והם יתקפו הם יודעים שהם יצאו בנזקים ככה שלא משתלם להם.

בקשר לבחירות..זה יהיה גרוע למשק בגלל העלויות כמה מיליארדים טובים..אבל לא יודע

לפי דעתי כולם מושחתים , גם מי שיבוא לא יהיה יותר טוב..אין כמעט אנשים הגונים בפוליטיקה ,

וכולם גם ככה יעשו מה שארצות הברית אומרת להם לעשות ומה שהיועצים שלהם אומרים להם..

אני אישית הייתי רוצה שציפי ליבני תהיה הראש ממשלה..כי היא נראית לי פוליטיקאית הגונה.

שיבזבזו עוד 5 מיליארד מה זה משנה לכל בן אדם בקטע האישי ? זה גם ככה כסף שהוא לא רואה ממנו גרוש..

אם לא יבזבזו על הבחירות - אז העיריות יעלימו את זה בשוחד - ובתשלום למועצות ערביות כושלות - ובניהול פרוייקטים כושלים ובכל מיני

דברים אחרים של מדינם החלם..זה לא שאם לא יתקיימו בחירות עכשיו..אז יגדילו את סל התרופות ב 5 מיליארד..

אני אישית אבל גם ככה לא הייתי הולך להצביע , פעם קודמת הצבעתי לגמלאים כי ריחמתי על הציבור הזה של האנשים בארץ

ובסוף יצא שהם לא עשו כלום.

מה שאני אומר הוא - שבקטע האישי - ממשלות מתחלפות - פוליטקיאים מתחלפים - אבל מה זה משנה לך לבן אדם בקטע האישי ?

בחיי היום יום שלך ? הכל אותו דבר - אתה עדיין עובד משלם מיסים - המוצרים שאתה קונה עולים אותו דבר - העבודות שיש במשק

כמעט הכל אותו הדבר.

ראש ממשלה אחר לא היה יוצא למלחמה ההיא עם חיזבאללה ?

לא יודע..

אני לא מצדיק או מאשים אותו בגלל המלחמה , אני אישית תושב המרכז לא הרגשתי כלום במלחמה הזאת , אז לא יודע.

לא יודע אם חטיפת חיילים זו סיבה מספיק טובה לצאת למלחמה..אבל אם ידעו מה שיש להם שם לחיזבאללה בצפון כמה שנים ולא עשו כלום

אז זה טוב שהחלישו אותם..למרות כל הצער על הקורבנות שלנו שנפלו...בגלל המלחמה הזו.

בקיצור במדינה הזאת הכל אותו חרא - בלי קשר למי שעומד בראש. הפוליטיקאים פה הם בובות שנשלטות על ידי ארצות הברית והעולם בקטע הצבאי.

ובקטע החברתי..אני לא מאמין שממש אפשר לעשות פה שינוי...הייתי מקווה שיהיה פה מה שקרה באירנלד - שהייתה אחת המדיניות הכי מושחתות חברתית באירופה ועכשיו היה הפכה לאחת העשירות והמשגשגות.

פורסם

אני לא מאמין שתהיה מלחמה בקרוב , הסורים והאיראנים לא יתקפו אותנו אחרי שהם ראו איך תקפנו את החיזבאללה.

אתה עושה צחוק?

"אחרי שהם ראו איך תקפנו את החיזבאללה"

איך תקפנו אותם? עם פקודות סותרות "תיכנסו תצאו" כל רגע שנתנו לחיזבאללה מליון חלונות להרוג לנו חיילים?

עם ימ"ח ריקות?

עם תכנון לקוי שגוי ומוטעה, ויהירות מפה ועד הודעה חדשה?

עם רמטכ"ל שחשב שאפשר להכריע את המלחמה הזו מהאוויר?

המלחמה הזו הייתה פאשלה, אני מודיע לך חד וחלק: אם בקיץ 2006 סוריה ואיראן היו מצטרפות לאותה מלחמה, זה היה סופה של ישראל, אלא אם כן ארה"ב הייתה מספיקה להתערב בדרך נס.

ואגב, אתה שוכח משהו חשוב מאוד: אין לנו איך לתקוף את איראן- רק עם טילים בליסטיים. אותו סיפור משם לפה. רוצה לראות מה ההפרש המספרי בכמויות הטילים שלנו מול שלהם?

פורסם

פיקה..

התקשורת סתם מלחיצה את הציבור.

לא תהיה שום מלחמה.

אין דבר כזה מלחמה פתאומית..בעולם המודרני.

וכן אנחנו תקפנו אותם בעקבות החטיפה של החיילים , פיצצנו והרסנו חצי לבנון. שכחת שהורידו פגזים על לבנון - פצצה אחת הורידה שם בניין שלם ומחקה 40 איש..להם מתו אולי פי 30 איש מאשר לנו מתו במלחמה , ושלא נדבר על הנזקים.

לישראל יש יותר כח מאשר לאיראן וסוריה. אולי סוריה ואיראן ביחד נשמעות מאיימות - אבל אל תשכח שהעולם מגן על ישראל

והכריז שסוריה ואיראן זה ציר הרשע..כלומר תן לאיראן להלחם מול ישראל - בריטניה - ארה"ב..ביחד ..

איראן לא יכולה לשלוח טילים בלי שזה יהיה ידוע קודם - לפי המכ"ם ולפי כל המידע המודיעני.

ואיך שזה יקרה , ארצות הברית וישראל יגיבו לפני וישלחו לשם חיילים.

על מסוקים ומטוסים שמעת ? על ספינות ? לא חסרות דרכים לתקוף את איראן וסוריה.

רק עכשיו קראתי בעיתון שישראל קונה מטוסי f22 ועוד פצצות מימן ולא יודע מה.

בעולם המודרני כל המדינות מתחמשות..רק בשביל הגנה. לא ממש הולכים להשתמש בזה.

אני לא חושב שארצות הברית תאפשר שיקרה מצב של מלחמה כוללת בעולם ולא תמנע את זה.

ותאמין לי שאם יקרה משהו - ארצות הברית וישראל ואפילו בריטניה ישר יגיבו - ותאמין לי שיש מספיק מודיעין שעוקב על איראן

בייחוד אחרי אסון התאומים , ההפלה של סדאם חוסיין והכל.

לפי דעתי העולם ימנע ממלחמות כמה שיותר..וינסה לפתור סכסוכים בעזרת שלום..ואם יהיו מלחמות בעתיד..

אז לדעתי היפנים ישלטו בעולם.. :-X

פורסם

חד וחלק, אתה מתייחס לעולם מודרני, אבל אתה שוכח שהאיזור הזה מתעלם מחוקי הפיזיקה.

הם, לפי תפיסתם (ואתה צריך להיות הלן קלר כדי לפספס את זה) ניצחו ובגדול... מוטיבציה גבוהה למלחמה ומה לא, מחר אני אביא את הציטוטים שלי מהאתר ההוא ואולי יפתחו לך העייניים אני בכלל לא מדבר על התקשורת הישראלית.

פורסם

נדמה לי שזו הפעם הראשונה שאני בעד מלחמה כדי שלישראל תהיה הצדקה להפציץ את הגרעין באיראן.

דריה: עד כמה שאני זוכר מאז שמיר לא היתה ממשלה ששרדה קדנציה שלמה ולא מאז רצח רבין.

פורסם

ממשלת רבין, למרות הרצח שרדה עד הבחירות ב96', אבל את כמובן צעיר מדי כדי לזכור את זה.

(כמובן שזה היה מבחירות 92' עם הנאום המפורסם של "אני אנווט").

פורסם

טוב, מסתבר ששנינו צודקים במידה מסוימת. הממשלה בראשות פרס אחרי רצח רבין נספרת כממשלה ה26 ואילו ממשלת רבין ה2 היתה הממשלה ה25, העניין הוא שבחירות לכנסת היו רק ב96 ולכן במהלך 2 הממשלות כיהנה הכנסת ה13.

פורסם

ממשלת רבין, למרות הרצח שרדה עד הבחירות ב96', אבל את כמובן צעיר מדי כדי לזכור את זה.

(כמובן שזה היה מבחירות 92' עם הנאום המפורסם של "אני אנווט").

אבל הכנסת עדיין לא שרדה את מלוא ארבעת השנים - הבחירות הוקדמו. מצד שני, הן הוקדמו לא בגלל נפילת הממשלה בהצבעת אי אמון או דבר דומה אלא בגלל שראש הממשלה פרס רצה לנצל את המומנטום שבו הוא זכה בעקבות רצח רבין והעריך שינצח בקלות בבחירות ולכן בחר להקדים אותן.

גם הבחירות האחרונות הוקדמו בגלל רצונו של ראש הממשלה דאז, שרון.

אגב, עד כמה שאני זוכר, בחירות עולות משהו כמו חצי מיליארד: רבע מיליארד לאירגון הבחירות עצמן ועוד רבע מיליארד הפסד למשק על יום השבתון.

פורסם

ואללה, לא זכרתי שהן הוקדמו.

הכנסת ה13 לא כיהנה מיוני 92' עד מאי 96'?

פורסם

23 ביוני 92 עד 29 במאי 96.

פורסם

ואללה, לא זכרתי שהן הוקדמו.

הכנסת ה13 לא כיהנה מיוני 92' עד מאי 96'?

http://he.wikipedia.org/wiki/הכנסת_ה-14

ב?22 בנובמבר 1995 הושבע פרס כראש הממשלה. הבחירות אמורות היו להיערך כשנה לאחר מכן. כשלושה חודשים לאחר הרצח, ב?3 בפברואר 1996, הודיע פרס על הקדמת הבחירות ל?29 במאי 1996.
פורסם

רק שלא הצלחתי למצוא שם את המועד המקורי שבו היו אמורות להיות הבחירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים