עבור לתוכן

אם כיבוי והלדקה של מחשב פעם ביום ובכול יום עלולה להזיק לו?

Featured Replies

פורסם

אם אתה לא משתמש בוא המון זמן אז תכבה אותו לא יקרה לו כלום.

אם תשאיר אותו דולק ותהיה קפיצת מתח ואין לך הגנה אז המחשב יכול להיהרס.

וחוץ מזה למה לבזבז חשמל אם לא משתמשים במחשב :kopfpatsch:

או לשאוב עוד אבק לבפנים.

אני גם מכבה כל יום, בד"כ. :xyxthumbs:

• תגובות 62
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הסיכוי שתשאיר אותו דולק בחורף בלי מגן ברקים ואז יבוא ברק וישרוף לך את המחשב יותר גבוהה מאשר לכבות ולהדליק אותו.

המחשב כמו כל מכשיר חשמלי בנוי לפעול ולהכבות כשלוחצים על הכפתור, הבעיה היא לא בהדלקה וכיבוי של פעם, פעמיים ביום

אלא של כמה פעמים טובות ביום, וגם אז סיכוי נמוך ביותר.

אם כי יש סיכוי כמעט אפסי שיגרם לך נזק כלשהו כאשר אתה מדליק את המחשב פעם ביום.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בקיצור אין משהו חד משמעי שאומר אם זה יהרוס אותו במידה ומכבים ומדליקים אותו כול יום נגיד,ופעם ביום

פורסם

שמע

אני כבר 5 שנים 2 מחשבים אחד מהם היה עם ספק ג'נרי מכבה ומדליק כל יום לפעמים כמה פעמים ביוםץעובד כמו שצריך.

אין טעם וסיבה להשאיר מחשב דולק כשאתה לא נמצא יותר משעה

סתם מתחמם,סכנה לשריפה אפשרית,סכנה לספק של המחשב ולרכיבים,בלאי של ההארדדיסק ושל המאווררים. וסתם לוקח חשמל.

נ.ב. מצטער על שגיאות כתיב אפשריות...קצת וודקה במסיבה וגם השעה.

פורסם

זה נכון שהדלקה וכיבוי זה בתאוריה לא דבר בריא אבל כולם שוכחים שלהשאיר אותו דלוק כל הזמן זה דבר לא בריא ומסוכן הרבה יותר (וזה לא אומר שבשני המקרים המחשב יהרס או משהו בסגנון).

אם המחשב הולך להיות לא בשימוש למספר רב של שעות (5 ומעלה) עדיף לכבות, כל עוד זה פעם או פעמיים ביום זה בסדר גמור בהשוואה ללהשאיר אותו דלוק רצוף מה שגורם לבלאי מואץ של מאוררים והארדיסקים, חום גבוה שיכול לסכן רכיבים שונים, להיות חשוף לקפיצות ברשת החשמל , ולהיות חשוף לשטויות באינטרנט.

תחשוב על אוטו - מאוד לא בריאה כל התנעה שלו זה בדוק וודאי - אבל נראה לך שיותר בריא להשאיר אותו דלוק עד סוף ימיו ? (לא).

הכל עניין של מה פחות גרוע ולא מה יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

במייקרוסופט אמרו לי שאחרי הלדקה וכיבוי,למשך תקופה עלול להזיק למעבד,ויהיה צריך בסוף להחליף למחשב חדש.

פורסם

במייקרוסופט אמרו לי שאחרי הלדקה וכיבוי,למשך תקופה עלול להזיק למעבד,ויהיה צריך בסוף להחליף למחשב חדש.

תרשה לי לצטט:"במיקרוסופט אמרו " זה הכל...

פורסם
  • מחבר

וזה לא אומר כלום מה אומרים שם?

פורסם

זה כמו שאתם תדליק את האוטו הרבה פעמים ילך הסטרטר..

הדלקתי מאות אלפי פעמים ולא קרה כלום...לפי 10 שנים נשרף לי ספק כי קודם חיברתי לחשמל ואז למחשב..היה פיצוץ מטוף..אבל זה לא קשור..

פורסם

וזה לא אומר כלום מה אומרים שם?

אתה יודע אם הם אומרים סימן שזו טעות אחת גדולה (לפי דעתי כן...)

פורסם

יש סיכוי יותר גבוע שיפגע לך ברק במחשב מאשר שהוא יהרס בגלל הדלקה וכיבוי.

אבל אם יש דבר לא בריא זה להדליק ולכבות אחרי כמה שניות/דקות..

פורסם

התשובה היא חד משמעית כיבוי. אין לך מאווררים איכותיים וכל מאוורר יש לו שעות חים שהוא יכול לעבוד. כמובן שהם יכולים לעבוד יותר זמן אך ככל שהם עובדים יותר זמן הם נעשים פחות איכותיים ועושים את עבודתם לא כראוי. הקרור ילך ויפחת כי אתה לא בדיוק תנקה אבק כל שבועיים. האבק יווצר במהרה כי המחשב דלוק 24/7. יתכן ויהיו שינויים ברשת החשמל בלילה(כן , זה הזמן שבו חברת החשמל משדרגת רכיבים). לדעתי, הדבר שיש לו הכי הרבה סיכוי להדפק מהכיבוי והדלקה זה ההארדיסק. והוא גם ככה מוחלף פעם ב5 או 6 שנים(אם הוא מגיע לגיל זה) בגלל שיש דרישה לנפחים גדולים. אני אומר, חבל על החשמל.

טוב, אני זז לישון, צריך גם לכבות את המחשב שגם הוא יחלום חלומות מתוקים על מודים...

:xyxthumbs:

פורסם

התשובה היא חד משמעית כיבוי. אין לך מאווררים איכותיים וכל מאוורר יש לו שעות חים שהוא יכול לעבוד. כמובן שהם יכולים לעבוד יותר זמן אך ככל שהם עובדים יותר זמן הם נעשים פחות איכותיים ועושים את עבודתם לא כראוי. הקרור ילך ויפחת כי אתה לא בדיוק תנקה אבק כל שבועיים. האבק יווצר במהרה כי המחשב דלוק 24/7. יתכן ויהיו שינויים ברשת החשמל בלילה(כן , זה הזמן שבו חברת החשמל משדרגת רכיבים). לדעתי, הדבר שיש לו הכי הרבה סיכוי להדפק מהכיבוי והדלקה זה ההארדיסק. והוא גם ככה מוחלף פעם ב5 או 6 שנים(אם הוא מגיע לגיל זה) בגלל שיש דרישה לנפחים גדולים. אני אומר, חבל על החשמל.

טוב, אני זז לישון, צריך גם לכבות את המחשב שגם הוא יחלום חלומות מתוקים על מודים...

:xyxthumbs:

ההארד דיסק לא ידפק אם מכבים את המחשב בצורה מסודרת.(דרך התחל->כיבוי)

מה שזה עושה זה לשלוח פקודה לארדדיסק לכתוב אאת כל מה שיש לו בקאש ולהחזיר תמחט למקום.

מה שיכול לפגוע זה אם אתה מכבה ישירות מהכפתור שזה כמובן הורס.

פורסם

צודק. לא ידעתי על הקטע עם המחט. בכל מקרה, אצלי כשאני לוחץ על הכפתור, זה מכבה את הWINDOWS יפה. לא במכה אחת.

פורסם

אני דיי בטוח לגבי ההחזרה של המחט

בכל מקרה אם מכבים ישר ע"י החזקה של 5 שניות של הכפתור אז כשאין חשמל המחט קופצת אוטומטית למוקום וזה יכול לשרוט תפלטה.

ואני התכוונתי ללהחזיק את הכפתור כמה שניות עד שהוא נכבה לא פעם אחת שזה זהה ל התחל->כיבוי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים