עבור לתוכן

הקשר בין רכיבי הזכרון, צורת הארגון והמהירות?

Featured Replies

פורסם

משתמשי חמשב רוכשים "זכרונות" בצורת DIMM, כלומר לוח קטן ועליו מולחמים ג'וקים. ה"מהירות" של ה-DIMM תלויה בשני גורמים. במהירות של הג'וקים שעליו, ובצורת הארגון שלהם על גבי הלוח ממודפס.

מרבית יצרני הג'וקים מסמנים על גבי האריזה סימון שממנו אפשר ללמוד את מהירות התגובה של הג'וק. לגודמא, חברת Winbond מסמנת את הרכיבי ה-DDR שלה באופן הבא: אם הספרה האחרונה של הרכיב היא 5 - פרושו שהרכבי מגיב במהירות של 5 ננו שניה. מהירות כזו מתאימה לזכרונות DDR400. אם הספרה האחרונה היא 6 אזי הזכרון הוא בקצב של DDR333. אם הספרות האחרונות הן 75 אזי הג'וק הוא מסוג DDR266.

הבעיה היא לגבי אירגון הרכיבים. לא ברור לי כיצד משפיע אירגון הרכיבים על המהיורת הכוללת. האם ארגון בצורת 32Mx8 שונה מבחינת המהיורת מארגון של 16Mx16 ?

אאודה למי שיכול לענות, ו/או להפנות למקור מידע (רצוי ברשת...).

:jump:

פורסם

החיווט של ה PCB יכול להשפיע על נקיון האות מרעש חשמלי ועל העיכובים במעבר האות.

הנתונים של הצ'יפים הם המיגבלה הראשונה, אבל חשוב שה PCB יתוכנן בצורה כזו שהצ'יפים יוכלו למצות את היכולת שלהם.

הדחיסות של הצ'יפים (16X16 או 32X8) לא משפיעה על הביצועים, אבל יש צ'יפסטים עם כל מני מגבלות על נפח הזיכרון בכל בנק ומספר הבנקים אז יכול להיות מצב שזיכרון בתצורה מסויימת לא יעבוד על לוח מסויים או שלא כל הנפח יהיה פעיל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!...(יחידה, לפי שעה).

ברור שאופן חיווט הלוח והשמירה על יחס אות לרעש הם גורמי מפתח ביכולת קריאת המידע. מה שלא ברור לי מהם הגורמים המשפיעים על ה"מהירות" של ה-DIMM. האם רק מהירות רכיבי הזכרון או שמא גם צורת הדחיסה/אירגון שלהם.

אם צורת האירגון אינה משפיעה על התוצאה אזי ניתן ללמוד באופן חד משמעי לגבי המהירות מנתוני הג'וקים המותקנים ב-DIMM.

משום מה זכור לי שקראתי בפורום אחר, באחד האתרים בארה"ב, שגם לצורת האירגון יש משמעות לגבי קצב ההעברה.

בכל מקרה תודה, ואם יש לך מידע נוסף לתרום - אשמח.

פיתרון. 8)

פורסם

כשמריצים את הזיכרונות במהירות הנקבוה אין לזה השפעה, אהל אם אתה מנסה לעשות אוברקלוק או שיש לך צ'יפסט שמיגבלת הבנקים שלו תלוייה בתדר אז פחות בנקים יכולים לאפשר לך להגיע לתדר גבוהה יותר.

לדוגמא VIA694X יכול להפעיל 6 בנקים ב 133 מה"ז ו 8 ב 100 מה"ז, ככה שאם הקונפיגורציה של הזיכרון שלך תופסת 8 בנקים אתה מוגבל לתדר של 100 מה"ז, אבל זה בגלל הצ'יפסט ולא הזיכרון עצמו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה !

למעשה סגרת עבורי את כל התהיות... למעשה אני יכול לבחון את רכיבי הזכרון על גבי ה-DIMM ולדעת אה מהירותו לפי נתוני היצרן של הג'וקים. זה מפשט במידה רבה את התהיות לגבי האספקה שדוחפים הסוחרים שעה שאתה קונה רכיבי זכרון.

בכל מקרה אני נובר במספר פורומים זרים, וסתם נחמד לקחת חלק בפורום ישראלי שמסוגל לתת תשובות לעניין.

שוב תודה.

:jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים