עבור לתוכן

המסך לא נדלק...אולי-נשרף הלוח אם?

Featured Replies

פורסם

אהלן...

לאחותי הקטנה יש מחשב פנטיום 4 ישן ואני מחפש לגלות איפה הבעיה בו...

הבעיה היא ש..

1) כאשר אני מדליק את המחשב המסך עצמו אינו נדלק

2) יוצא ריח של שרוף מאיזור הספק...

איך זה קרה?

שלשום, לקחתי לאחותי את הזיכרון פנימי כדי לשים אצלי למשך יום-יומיים עד ששלי יחזור מתיקון...כתוצאה מכך כאשר היא הדליקה את המחשב שלה היא קיבלה רק צפצופים ולא ידעה איך לכבות את המחשב אז היא פשוט ניתקה את הכבל של ספק הכח מהמחשב (ואחרי זה גם החזירה אותו) ובכך אני מאמין שהיא גרמה נזק למחשב...

לצורך העניין הלוח אם אצלה זה VIA P4MA PRO שזה לוח מדגם מאוד ישן עם כרטיס מסך מובנה וגם חריץ AGP לכ"מ רגיל...למה זה חשוב? תיכף תבינו...

אז ככה,

קודם כל ראיתי שהמסך אצלה לא נדלק אז בדקתי את המחשב על המסך שלי כדי לוודאות שזו לא בעיה במסך...ואכן זה לא קשור למסך

אז החלטתי לשים את הכרטיס מסך שלי על הלוח שלה ולנסות שוב...אבל זה לא עבד!

עד כאן בעיה ראשונה...

הבעיה השנייה היא שלאחר כמה נסיונות כושלים הפסיק ה-ספק לעבוד! אז חשבתי שאולי כל מה שאני צריך לעשות בשביל לפתור הכל זה להחליף את הספק (נשמע הכי הגיוני שהיא שרפה כנראה את הספק וזה מה שגרם לכל הבעיות, לא?)

אז שמתי לה ספק חלופי שהיה לי ולאחר כמה דקות עבודה שוב הרחתי ריח של שרוף יוצא מן מהמחשב שלה...ולמרבה הפתע גם כאן הריח יצא מן הספק התקין ששמתי ולמרות זאת המסך עדיין לא נדלק...

נשארתי כולי בסימני שאלה? מנסה להבין למה כנראה הלך גם הספק החלופי ורק עם חשדות שאולי משהו לא בסדר בלוח האם...

נ.ב: שנגעתי בספק החלופי הוא פשוט רתח מחום, והוא היה תקין לפני ששמתי לה אותו על המחשב...

מישהו יכול לעזור לי פה?

פורסם

1) is ur graphic card still installed on her computer??? if yes what is ur graphic card??

2) make sure that the memory and all other equpmint are in the right place, disconnect everything from the motherboard, leave only the proccessor and the memory, diconnect them and reconnect them and look at them check if there is any burns signs

פורסם
  • מחבר

1) is ur graphic card still installed on her computer??? if yes what is ur graphic card??

2) make sure that the memory and all other equpmint are in the right place, disconnect everything from the motherboard, leave only the proccessor and the memory, diconnect them and reconnect them and look at them check if there is any burns signs

1) לא! החזרתי אותו למחשב שלי אחרת לא הייתי יכול לרשום פה עכשיו... וזה GeForce2 MX400

2) אני אנסה לעשות את מה שאמרת ואחזור עם תשובה בהקדם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים