עבור לתוכן

קצת באיחור - השוואת מעבדי אינטל ו-AMD.

Featured Replies

פורסם

מעניין וחשוב מאוד... השוואת ביצועים מסוגים שונים וכן צריכת הספק (מישהו אמר HTPC שמעתי?).

http://www.behardware.com/articles/652-1/intel-core-2-duo-e4300.html

תראו השוואת הספקים למשל:

c2damdpowerdz3.jpg

ה-E4300 נראה מועמד אידאלי ל-HTPC, לא?

שימו לב שתחת עומס, אפילו ה-E6600 צורך בדיוק כמו ה-2X3800 שחלש ממנו משמעותית.

פורסם

למה הספק נמוך חשוב באופן מיוחד ל-HTPC?

פורסם

בדיוק מה שאני חשבתי . . . הרי אין לך בHTPC כרטיס מסך חזק אלא אולי הארד דיסק של 500 ג'יגה להקלטות . . . זה שטויות להגיד ש לHTPC דרוש מעבד שצורך מעט חשמל. אם כבר מעבד חזק יצטרך קירור חזק יותר והרעש יעלה בהתאם, וישבור את החוק של HTPC חייב להיות "רואה ואינו נראה" . . .

פורסם

פחות חשמל -> פחות חום -> פחות רעש.

מה לא ברור ?

פורסם

לAMD יש גיסה שונה למעבדים הצורכים פחות חשמל גירסאות ה 65W

חבל שלא השתמשו בגירסה זו

פורסם

פחות חשמל -> פחות חום -> פחות רעש.

מה לא ברור ?

למה להטעות, זה נכון, רק שאין כל התייחסות לעוצמת המעבד. יש מעבדים חלשים שמייצרים הרבה חום, ראה סדרת פנטיום4 PRESCOT וראה מולם מעבדי CORE 2 במעטפת חום 65W.

פורסם
  • מחבר

בדיוק מה שאני חשבתי . . . הרי אין לך בHTPC כרטיס מסך חזק אלא אולי הארד דיסק של 500 ג'יגה להקלטות . . . זה שטויות להגיד ש לHTPC דרוש מעבד שצורך מעט חשמל. אם כבר מעבד חזק יצטרך קירור חזק יותר והרעש יעלה בהתאם, וישבור את החוק של HTPC חייב להיות "רואה ואינו נראה" . . .

למה להטעות, זה נכון, רק שאין כל התייחסות לעוצמת המעבד. יש מעבדים חלשים שמייצרים הרבה חום, ראה סדרת פנטיום4 PRESCOT וראה מולם מעבדי CORE 2 במעטפת חום 65W.

אלכס... כשאתה פולט שטויות אתה עושה זאת בצרורות ועוד סותר את עצמך פעמיים באותו פוסט - מדהים!

או שהבעיה אצלי ואני לא מצליח להבין מה אתה מנסה להגיד...

אנסה להסביר את המובן מאליו:

* HTPC נדרש להיות חרישי.

* עם מעבד בהספק נמוך מאוורר המעבד יכול לפעול ב-RPM נמוך ולשמור על שקט.

* גם הספק ישמור על שקט בהספקים נמוכים.

* כשהמעבד עובד בהספק נמוך הוא פולט פחות חום וכך גם מאווררי המארז יכולים לעבוד ב-RPM נמוך ולשמור על שקט.

ה-E4300 הוא פרופורמר מצויין מבחינת ביצועים (ביחס למחיר) ושומר על צריכת הספק נמוכה גם תחת עומס.

פורסם

האמת מעולם לא הבנתי למה אנשים רוצים ש-HTPC יהיה כל כך שקט. זה לא שמחשבים רגילים עושים כל כך הרבה רעש ובסלון אתה לרוב אפילו רחוק מהם יחסית לעומת עמדת מחשב רגילה. (למרות שזה לא ממש קשור לדיון..)

פורסם
  • מחבר

זה באמת לא קשור... פתח ת'רד ואשמח לדון אתך בנושא.

[br]פורסם בתאריך: 2.05.2007 בשעה 02:18:20

לAMD יש גיסה שונה למעבדים הצורכים פחות חשמל גירסאות ה 65W

חבל שלא השתמשו בגירסה זו

ה-65NM זו הגרסה החסכונית למיטב ידיעתי (שבצירוף מקרים מוזר גם מוגדרת במעטפת הספק של 65W). תבדוק אותי.

פורסם

אלכס... כשאתה פולט שטויות אתה עושה זאת בצרורות ועוד סותר את עצמך פעמיים באותו פוסט - מדהים!

או שהבעיה אצלי ואני לא מצליח להבין מה אתה מנסה להגיד...

* HTPC נדרש להיות חרישי.

* עם מעבד בהספק נמוך מאוורר המעבד יכול לפעול ב-RPM נמוך ולשמור על שקט.

* כשהמעבד עובד בהספק נמוך הוא פולט פחות חום וכך גם מאווררי המארז יכולים לעבוד ב-RPM נמוך ולשמור על שקט.

ה-E4300 הוא פרופורמר מצויין מבחינת ביצועים (ביחס למחיר) ושומר על צריכת הספק נמוכה גם תחת עומס.

תשמע לא יודע כמה מערכות HTPC אתה בנית , אם בכלל, אבל אני הרכבתי כמה וכמה ללקוחות. בכל מקרה אין לי כח להיכנס שוב פעם לאותו הפוסט, לא תבין את זה , אל תענה לי יותר, אני ממילא לא אענה.

PRESCOTS היו מעבדים חלשים יחסית לCORE2 שעשו מלא חום= מעבד חלש וחם=מאורר גדול= לא לשים בשום HTPC.

CORE2 לא משנה איזה דגם לא מתחמם בכלל בלי אוברקלוק. הE6600 שלי יושב על 38 מעלות במארז עם 8800GTX ו ASUS STRIKER EXTREME .

בHTPC שמתי ללקוחות לדוגמה מעבדי AMD במעטפת חום שחלשה, הגירסה השנייה של ה AM2 או איך שקראו לבדרה הזאת שהם הוציאו בשביל להציל את עצמם מבושה כאשר ה CORE2 יצא לשוק. שמתי מאורר ARCTIC FREEZER 64, או משהו כזה, לא זוכר במדוייק שבכלל לא שמעו אותו כבר מחצי מטר מהמארז.

זה סה"כ מה שהתכוונתי, שאתה לא חייב מעבד E4300 בשביל שיהיה פחות חם ולשים לו מאורר "קטן", אמנם לא לשים PRESCOT אבל גם שאר המעבדים ירגישו שם די בנוח. מחשב HTPC סטנדרטי הוא מכונת הקלטה ותו לא. יש משוגעים שדוחפים לשם 8800GTX וכאלה, אבל הם ממש לא מעניינים אותי, ורובם יושבים ב EXTREME SYSTEMS ומשוחחים על דברים ברומו של עולם.

בקיצור, מה שקובע יותר ב HTPC זה אוורר המארז שמקרר את חלל המארז וככה אפשר לקנות ספק ולתקבוע את מהירות הסלד של המאורר על הכי נמוך ואת המאורר על צלעות הקירור של המעבד על הכי לאט ויש לנו HTPC שקט. וא זה לא עוזר, קונים קיט "השקטה" של THERMALTAKE עם ציפויי גומי ומכסים את כל המארז מבפנים ואז בכלל לא שומעים כלום, כמו שעשיתי ל ANTEC P180 שלי. אמנם לא HTPC אבל אותו הרעיון.

לילה טוב.

*אם היו פה שגיאות כתיב, פשוט אין לי אותיות עברית על במלקדת ואני מנחש מהרגל, לא טורח אפילו לקרוא ולתקן, מת לישון :sleep:

פורסם
  • מחבר

אני עונה לטובת הקהל ולא בשבילך אלכס... אתה כתבת

זה שטויות להגיד ש לHTPC דרוש מעבד שצורך מעט חשמל

אבל בכל הפוסט הקודם שלך אתה מדגיש כמה זה בעצם כן חשוב (ואתה כמובן צודק).

למעשה אנחנו אומרים בדיוק אותו דבר רק הציטוט הנ"ל לא ברור לי לחלוטין.

פורסם

אני באמת לא מבין למה כל האנשים רוצים מחשבי HTPC שקטים עם דגש על שקטים!! הרי הרעש הקטן שהם מייצרים לא נשמע מבעד לרמקולים של המחשב או של הטלויזיה

הסיבה היחידה שאני רואה למחשב שקט זה אם אתה מפעיל אותו בלילה ויושן איתו באותו חדר או אם זה מחשב של משרד עסקי או משו

חוץ מזה נכון שיותר אוורור וקירור יוצר יותר רעש אבל למה לך לעשות OC למחשב שנועד להיות HTPC???

OC לפי דעתי לפחות נועד רק לגיימרים!! והם לא צריכים מחשב סופר שקט!

פורסם
  • מחבר

מי דיבר על OC למחשב HTPC? אני חושב שאתה מתבלבל עם פוסט אחר.

הסיבה לדרישה לשקט היא שהמחשב יושב בסלון דולק גם כשאתה לא צופה בסרט וזה מעצבן מאוד לשמוע זמזום קבוע או טרטורי מארז באופן קבוע בסלון (שלא נדבר בזמן סצנות שקטות או האזנה למוזיקה).

זה הרי ממש לא לעניין להדליק ולכבות אותו כל פעם, נכון?

פורסם

למען האמת זה לא נכון, הספק לרוב מגיע לשיא הנצילות שלו שמקבילה לשיא השקט שלו בערך במחצית ההספק שהוא מסוגל לספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים