עבור לתוכן

מה זה קושחה של צורב(ראיתי את זה פה באיזה מקום אבל לא הבנתי מה זה!

Featured Replies

פורסם

ROM הוא סוג של דיסק. לא משנה אם החומר שבו ניתן לקריאה, לשינוי או לא - הוא עדיין מאכסן מידע כלשהו.

אבל אם אתה אומר, אני עדיין חושב שאני צודק. אני בסה"כ לא מנסה לריב איתך פה, אני מנסה לנהל דיון נורמלי ולהבין את הטעות שלי.

Lev-UFO-Child, עדיף שתשתוק.

פורסם

למה אתה ממשיך להתווכח אם הבאתי לך את ההסבר המלא?!

ROM זה Read Only Memory נ-ק-ו-ד-ה! זה זכרון אשר ניתן רק לקרוא אותו ולא לכתוב עליו!

כאשר מתייחסים לדיסק אומרים CD-ROM, כי על דיסק, כידוע, לא ניתן לכתוב אלא רק לקרוא! ומידע, גם זה ידוע, אינו מוגבל רק לדיסקים (כאילו, דאאאאא).

אם אינך יודע על מה אתה מדבר עדיף שתשתוק ותזכור ששתיקה שווה זהב!

פורסם

כפי שאמרתי אני מנסה להבין את הטעות שלי, אז תעשה לעצמך טובה ותוריד פרופיל.

תסביר לי שוב, עדיין לא הבנתי. אתה בעצם אומר שהקושחה היא סי-די-רום. ;D

שיגעת אותי. אתה אומר שגם ROM וגם CD-ROM הם נגישים לקריאה אך לא לכתיבה (מן הסתם, כי האחד נכלל בשני). עכשיו, בסי.די-רום, זה דיסק שהוא נגיש לקריאה ולא לכתיבה. אז מה זה הROM? יענו הוא זיכרון במקומו. ואם הקושחה היא ROM, אז איך אנחנו מעדכנים אותה? זה אומר שהיא נגישה גם לכתיבה, לא?

שוב, תירגע, אני מנסה להבין, אני לא טוען סתם שוב ושוב שאתה טועה. סה"כ חשבתי משהו, לא הייתי בטוח ורציתי להבין מה בדיוק.

פורסם

אני מציע לך להוריד את הפרופיל ומהר, כי כאשר אתה מוציא מהפה שלך שטויות חסרי כל ביסוס אתה מטעה אנשים אחרים, ועל זה אני לא סולח!

אתה לא יודע? תשאל!

שוב, אני אסביר לאט!

קושחה - סוג של תוכנה השולטת על חומרה. זה הביוס (בלעז) של המכשיר! שים לב לפרוש של ביוס:

BIOS - basic input outpus system

כלומר תוכנה בסיסית לשליטה על הקלט והפלט בחומרה.

ROM - סוג של זכרון בו ניתן רק לקרוא את המידע ולא לכתוב אותו (את המידע). כמו שמצויין בפרוש:

ROM - Read Only Memory

יש גם סוג זכרון RAM שהוא זכרון הניתן גם לכתיבה וגם לקריאה (זה הפירוש בכלליות וזה מה שאתה צריך לדעת [כמתחיל], התפקיד שלו זה מעבר לכך ועל זה אני לא אפרט). כמו שמצויין בפרוש:

RAM - Random Access Memory

הבאתי לך דוגמה לדיסק מידע כסוג של מידע ROM. כפי שאתה רואה הממציאים של הדיסק אפילו נתנו לך לדעת שהדיסק הוא סוג של מידע אשר ניתן לקרוא אותו ולא לכתוב עליו. איך? על ידי השמת המילה ROM בשם הדיסק. כלומר? CD-ROM

עוד סוג של מידע ROM הוא הביוס של הלוח אם, הביוס של הצורב שלך, הביוס של הוכנן קשיח שלך, הביוס של כרטיס המסך שלך וכו'...

קאפיש?

עכשיו אני אסביר שוב, הביוס נצרב אל תוך שבב הנמצא בתוך רכיב החומרה והוא שומר אותו שכן הוא משמש כאמצעי להפעלת החומרה, לדוגמא כמו הפדלים וההגה באוטו.

עכשיו הבנת? (מאוד כדאי לך שכן)

פורסם

1) אני לא קבעתי עובדות ורצתי לומר שאתה טועה, אני אמרתי מה שנראה ושאלתי מה לא נכון ורציתי הסברים. אתה הטיפש, השחצן ובנוסף, אתה גם אידיוט.

2) את זה הבנתי מזמן, אבל אם קושחה וביוס הם ROM, אז איך אנחנו מעדכנים אותם? זה שאנחנו מעדכנים אותם מראה על תכונת כתיבה בנוסף לקריאה (CD-R).

פורסם

הלו, הלו!

בלי לרדת לפסים אישים.

אני מציע לכם לערוך את כל הגידופים מתוכן ההודעות שלכם.

פורסם

יש כל מיני סוגים של ROM . ויש כאלה שניתן לתכנת אותם מחדש כמה פעמים ויש כאלה שבאים עם מידע צרוב לתוכם ואי אפשר לשנות אותו

שכחתי את השמות שלהם עכשיו.

פורסם

הוא התחיל ! ..Arikger, תודה על המידע.

פורסם

בכיף

ואתם לא חיבים לריב

פורסם

יש סוג של ROM שנקרא EPROM ויש גם EEPROM שזה - erasable/programable Read Only Memory וזה הזכרון שנמצא בביוסים השונים שניתנים לעדכון כמו למשל צ'יפ ה-firmware (חבר'ה- קושחה'ל אמא שלך... LOL - לי קושחה נשמע כמו קללה - תפסיקו עם זה ;D ) בצורבים וכד' זה זכרון שניתן לבצע לו flush + עדכון בבת אחת ואח"כ הוא צריך ריסט - הקבלה לא מדויקת אבל דומה היא cdrw שצריך למחוק לחלוטין לפני כל כתיבה ומרגע שסגרת אותו לא ניתן לכתוב עליו שוב עד למחיקה הבאה...

ובנימה אישית - אל תתעצבנו אחד על השני - המטרה לעזור גם אם מישהו ממש! לא מבין ומתעקש ולא לפגוע - זה לא גורם לאף אחד להבין שום דבר אלא רק להתבצר בדעותיו - בסה"כ ניתן לומר שיש ביניכם איזושהי מחלוקת על סמנטיקה... (וגם אם לא, RnGKay - אין צורך להתעצבן אלא רק להסביר עוד פעם ויותר טוב...)

פורסם

יש סוג של ROM שנקרא EPROM ויש גם EEPROM שזה - erasable/programable Read Only Memory וזה הזכרון שנמצא בביוסים השונים שניתנים לעדכון כמו למשל צ'יפ ה-firmware (חבר'ה- קושחה'ל אמא שלך... LOL - לי קושחה נשמע כמו קללה - תפסיקו עם זה ;D ) בצורבים וכד' זה זכרון שניתן לבצע לו flush + עדכון בבת אחת ואח"כ הוא צריך ריסט - הקבלה לא מדויקת אבל דומה היא cdrw שצריך למחוק לחלוטין לפני כל כתיבה ומרגע שסגרת אותו לא ניתן לכתוב עליו שוב עד למחיקה הבאה...

ובנימה אישית - אל תתעצבנו אחד על השני - המטרה לעזור גם אם מישהו ממש! לא מבין ומתעקש ולא לפגוע - זה לא גורם לאף אחד להבין שום דבר אלא רק להתבצר בדעותיו - בסה"כ ניתן לומר שיש ביניכם איזושהי מחלוקת על סמנטיקה... (וגם אם לא, RnGKay - אין צורך להתעצבן אלא רק להסביר עוד פעם ויותר טוב...)

בדיוק תודה שהזכרת את זה

EPROM - Eraseble Programable Read Only Memory כמו שנאמר פה אבל את הזיכרות הזה ניתן למחוק רק אם אור אינפרה אדום

EEPOM-Electonicly Eraseble Programble Read Only Memory שאותו ניתן למחוק ולתכנת בדרך אלקטרונית

פורסם

נייק הפעם באמת עברת כל גבול עם הבורות שלך! לא רק שאתה מטייל פה בפורומים וכותב שטויות אשר מטעות אחרים אני גם רואה אותך לא מוכן להאמין מה שאני, משתמש אשר גם בוגר יותר ממך וגם מנוסה יותר ממך, מסביר לך!

משתמשים כאלה אנחנו לא צריכים כאן!

1) אני לא קבעתי עובדות ורצתי לומר שאתה טועה, אני אמרתי מה שנראה ושאלתי מה לא נכון ורציתי הסברים. אתה הטיפש, השחצן ובנוסף, אתה גם אידיוט.

1) לא קבעת עובדות? בבקשה, אני מדגיש את השורות שכתבת אחרי שהבאתי לך הסבר מלא:

ROM הוא סוג של דיסק. לא משנה אם החומר שבו ניתן לקריאה, לשינוי או לא - הוא עדיין מאכסן מידע כלשהו.

אבל אם אתה אומר, אני עדיין חושב שאני צודק. אני בסה"כ לא מנסה לריב איתך פה, אני מנסה לנהל דיון נורמלי ולהבין את הטעות שלי.

אניי עדיין חושב שאתה שחצן ואידיוט! באיזו זכות אתה חושב שאתה צודק אם אני מטריח את עצמי למענך ומביא לך הסבר מלא בכדי לתקן אותך?!

יש לי עוד 101 דברים לעשות מאשר להתווכח עם ילד בור וקטן כמוך!

פורסם

אני יודע שאתה מנסה להסביר, כי אני מנסה להבין ואתה לא מפסיק עם הכינויים הלא-רלוונטיים הללו.

דבר ראשון, אתה אולי צדקת אבל תדע לך שבחרת את ההודעה הגרועה ביותר לצטט ואת המשפט הגרוע ביותר להדגיש כי אמרתי "אני בכל זאת חושב שאני צודק" עם דגש על ה'חושב', כי אני אמרתי מה נראה לי ולמה, ציפיתי שתסביר לי ואתה כמו טיפש גמור כתבת לי שוב ושוב את אותם דברים.

אתה לא צריך אנשים כאלו בפורומים? לא מעניין אותי מה אתה צריך, מה שאני יודע זה שאתה היחיד שיצא לי לריב איתו ככה, כי כשאני לא בטוח בדברים אני מוסיף 'אני חושב', 'אני לא בטוח' או 'נראה לי' -אולי פספסתי את זה בהודעות הראשונות אבל לגבי ההודעה שלי שציטטת, לגבי המקרה הספציפי הזה אני צודק.

ובקיצור, חאלס, עזוב אותי כבר, נמאס לי מהשטויות שלך. אתה חושב שאם אתה קורא לי טיפש, שחצן ושאר דברים אז זה עושה אותך מרמה גבוהה, שאתה יותר טוב או שפשוט אתה צודק? כי אולי אני שחצן (למרות שאני לא), אבל אתה טיפש גמור. אולי יש לך ידע רחב פי X משלי, אבל אתה עדיין לא אינטליגנט. שוב, קרא לי שחצן. ;D

ושוב, חאלס. בבקשהה!! אני מתחנן ! עזוב אותי לנפשי! אתה יודע מה? ניצחת ! אני טיפש, רפה-שכל, עם אינטואיצית שחצנות של יען. סבבה? יש הסכמה בנינו סוף סוף??

פורסם
  • מחבר

טוב, נראה לי שאני לא יעדקן אותו כי אין בשום מקום קושחה טובה לצורב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים