עבור לתוכן

איך בוחרים כרטיס מסך?

Featured Replies

פורסם

איך בוחרים כרטיס מסך, אפשר לקבל לינק (אני מתאר לעצמי שיש דבר כזה) שאוכל להבין את הפירוט שכתוב על הכרטיס ע"מ לדעת מה כדאי לקנות?

פורסם

לא בוחרים כרטיס מסך לפי הנתונים היבשים שלו.

בכל מקרה,קודם צריכים לדעת עד כמה כל עניין המשחקים "משחק" אצלך תפקיד..

אתה גיימר רציני שמשחק במשחקים כבדים? או שאתה בחור שפעם בכמה זמן בוחר לשחק משחק פה ושם?

והדבר הכי חשוב - צריכים לדעת מה התקציב שלך ואיזה אפיק יש לך AGP/PCI-E

פורסם
הנושא הנחקר ביותר הוא כרטיסי מסך. כרטיסי המסך מחולקים לקטגוריות ע"פ ייעוד ומחיר:

1) רמה תקציבית, מתחת ל-500 שקלים (כרטיסים הנמכרים בחו"ל ב-100$ - LOW END) ואינם נועדו למחשבי משחקים כייעוד עיקרי.

2) רמת מתחילים, כ- 700-900 (כ-130-180$ בחו"ל - ENTRY LEVEL). נועדו לגיימר המזדמן או הדל באמצעים, התחלופה שלהם גבוהה אך יחס העלות/ביצועים שלהם הוא הטוב ביותר.

3) רמת ביניים, כ-1200-1500 שקלים (200-250$ בחו"ל - MID RANGE). נועדו לגיימר רציני שמוכן להשקיע קצת יותר אך לא להשתגע. אורך חייהם עומד על כשנה וחצי של גיימינג באיכות טובה ורזולוציות גבוהות במשחקים חדשים.

4) רמה גבוהה, מעל 1800 שקלים, בדר"כ מעל 300$ בחו"ל, נקראים גם HIGH END. למרות מחירם הגבוה, גיימרים שלא מתפשרים על איכות (ורוצים לשחק עם פילטרים מופעלים - ANTI ALIASING & ANISOTROPIC FILTERING - המשפרים את איכות התמונה, ועוד ברזולוציות גבוהות) לא יוותרו עליהם. למרות יחס עלות ביצועים נמוך מהקטגוריות האחרות, המשוגעים לדבר לא יוותרו על כרטיס מהקטגוריה הזאת, גם על חשבון רכיבים אחרים שיכלו להיות חשובים יותר במערכות אחרות שלא נועדו בעיקר לגיימינג. כרטיסים אלו יכולים לספק (בהערכה גסה בלבד ומתוך ניסיון, זהו אינו מדע מדויק) עד לשנתיים של ביצועים סבירים במשחקים חדשים, ברזולוציות לא נמוכות.

יש לציין שכרטיס המסך הוא צוואר הבקבוק העיקרי בביצועים במשחקים, וכיום למעבדים ולכמות הזכרון יש השפעה כמעט שולית על כך, ולכן אלו האחרונים ידורגו מתחת לכרטיס הגרפי במערכת משחקים, כפי שכבר צויין.

היום ישנן שתי חברות בולטות המתכננות ומייצרות ערכות שבבים לכרטיסי מסך - ATI ו-NVIDIA. שתי החברות מתחרות בינהן ראש בראש בכל קטגוריה, וכל ערכות השבבים נבדקות באופן תכוף באתרי הביקורות, ע"י מבחנים השוואתיים מקיפים. כל ערכת שבבים נבדקת הן בעזרת תוכנות סינתטיות כגון 3D MARK שנותנות הערכה לביצועי הכרטיס במשחקים בעזרת שיטת ניקוד אחיד, והן במשחקים נפוצים, שנותנים מדד לביצועי הכרטיס בתנאים אמיתיים. חשוב לציין שאין להסתמך על ביצועי כרטיס במשחק בודד אלא על מכלול המבחנים הסינתטיים והאמיתיים, שכן ישנם משחקים שתוכננו במחשבה על ערכות שבבים של יצרן מסויים - כגון מנוע DOOM 3 שתוכנן עבור NVIDIA, ומנוע SOURCE עליו מבוסס HALF LIFE 2, שהוא הבייבי של ATI.

דפדוף בדפי האתר יתן לכם תוך מספר דקות תמונה טובה לכרטיס המומלץ בשוק לתקציב שלכם - מפני שבדרך כלל יש בכל קטגוריה ערכת שבבים מובילה בודדת.

שני מיתוסים נפוצים הם כמות הזכרון הגרפי וחשיבות יצרן הכרטיס:

דבר ראשון, אין חשיבות ממשית לכמות הזכרון על הכרטיס - האם מדובר ב128MB או 256MB. זהו יותר גימיק שיווקי מאשר יתרון ממשי בביצועים - הדבר היחיד שמשנה הוא ערכת השבבים. חשוב להדגיש שכרטיסי MID RANGE ומטה לא מפיקים דבר מכמות זכרון מנופחת במיוחד כמו 512MB. זכרון המשמש כרטיסים זולים הוא בדרך כלל לא GDDR 3, אלא זכרון זול כגון DDR 2, והיצרניות משתמשות בכמויות גדולות מאוד ממנו (שכלל לא מנוצלות עקב רוחב הפס הנמוך של הכרטיס) בכדי "ליפות" את מפרט המוצר.

ההסתייגות היחידה היא לגבי כרטיסי ULTRA HIGH END - בהם יתכן הבדל ביצועים בין גרסאות 256MB לגרסאות 512MB (כאשר כאן מדובר על זכרונות בעלי רוחב פס גבוה שאינם זולים כלל). ההבדל הוא קטן ולא יהיה מורגש במיוחד ברזולוציות סטנדרטיות למסכי LCD (רזולוציה של 1024*1280), ויתבטא בעיקר בהפעלת פילטרים (AA, AF). יש לוודא לפני שמחליטים על קניית כרטיס כזה כי הפרש הביצועים שנובע מתוספת הזכרון הוא מספיק על מנת להצדיק את תוספת המחיר, שכן יחסי עלות/ביצועים נמוכים לכרטיסים אלה מלכתחילה, והפרש המחיר יכול להיות לא פרופורציונלי לתוספת הביצועים.

דבר שני - ATI ו-NVIDIA מכתיבות את צורת הכרטיס עם מעט מאוד חופש פעולה ליצרן הכרטיס לשנות משהו בהתוויות יצרן הטכנולוגיה. לכן, אין הבדל ממשי בין כרטיס ASUS לכרטיס של LEADTEK או GIGABYTE. הבדלים מינוריים יכולים להיות בהמהרה של הכרטיס היישר מהמפעל (דבר הנעשה לליבות נבחרות של מעבדים גראפיים - GPUs, ליבו של הכרטיס, שמסוגל לעמוד במהירויות גבוהות מהתכנון המקורי), בסוג הקירור על הכרטיס, אך לרוב אלו דברים קלים ולא משמעותיים. המסקנה היא שעל פי רוב, יש לקנות את הכרטיס הזול ביותר מערכת השבבים בה אתם חפצים, כל עוד מדובר ביצרן מוכר, כדוגמאת: ASUS, MSI, LEADTEK, ALBATRON, GIGABYTE, CLUB3D, EVGA, SAPPHIRE, CONNECT3D, POWERCOLOR, XFX, GAINWARD ועוד אחרים.

פרט אחרון, יש לתת תשומת לב לשיקול העלות/תועלת, או עלות/ביצועים, גם בתוך הקטגוריה שבחרתם: אין שום ספק שכרטיס HIGH END מוחלט שעולה 3500 שקלים יהיה טוב יותר (בכ-15%, בדרך כלל) מכרטיס מוחלש מעט שעולה 1800 שקלים, אך השאלה היא - האם התועלת שתפיקו ממנו תהיה גבוהה יותר מהשקעה של כספכם בציוד היקפי טוב יותר?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=160981.0

פורסם

אתה גיימר רציני שמשחק במשחקים כבדים?

והדבר הכי חשוב - צריכים לדעת מה התקציב שלך ואיזה אפיק יש לך AGP/PCI-E

ואיזה ספק כח יש לך ? במקרה ותבחר כרטיס MID-HIGH END

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים