עבור לתוכן

leds, lots of leds!

Featured Replies

פורסם

איפה אפשר לקנות לד טוב

לא מהאינטרנט ובטח שלא מחו"ל בבקשה

חנויות לאלקטרוניקה זה טוב? ???

פורסם

כמובן שמחנויות אלקטרוניקה...

אל תשכח שאתה צריך נגדים :) (מי כמוני יודע משהו כמו 10 לדים מתים...)

פורסם

איזה נגד זה? ומה עם רזיסטורים (או שלזה הכוונה ב'נגדים'..)?

פורסם
  • מחבר

כמה אום?

ניחוש:200 אום! או שזה 2k?

פורסם

רזיסטור זה נגד

ההתנגות שאתה צריך תלויה במתח וההספק שבו עובדת הלד ובמתח שעליו אתה מתכוון להפעיל אותה...

פורסם

אום חאלד !חחחח ! ;D מה זה אום? יחידת מידה בחשמל, לא? מה זה ב-ד-י-ו-ק? ת'אמת ששמעתי את המושג הזה באחד המדריכים ללדים וספקים כלשהם, אם אני לא טועה, רק ששכחתי. אז מה זה??

פורסם
  • מחבר

כמה וולט אופטימלי בשביל לד רגיל? ???

פורסם

אום חאלד !חחחח ! ;D מה זה אום? יחידת מידה בחשמל, לא? מה זה ב-ד-י-ו-ק? ת'אמת ששמעתי את המושג הזה באחד המדריכים ללדים וספקים כלשהם, אם אני לא טועה, רק ששכחתי. אז מה זה??

אום זה יחידת מידה בהתנגדות (של נגדים).

כמה וולט אופטימלי בשביל לד רגיל? בין 2-4

בד"כ 3 וולט

פורסם

בשביל לד כחול אולטרא-ברייט שלושה וולט זה המקסימום. טיפה יותר והוא נפרץ.

פורסם

אהום זאת יחידת מידה של התנגדות גם של רמקולים, מגנטים, כל כבל רגיל של חשמל, ובעצם לכל רכיב שעובר בו חשמל יש התנגדות מסוימת.

לכן למשל, אתה מאבד את איכות הרמקולים ככל שהכבל יותר ארוך, או את הספק החשמל ככל שאתה משתמש בכבל מאריך יותר ארוך.

התנגדות זה בעצם רמת "איבוד" ההספק הכללי של החשמל ביחס לאותו רכיב.

פורסם

אהום זאת יחידת מידה של התנגדות גם של רמקולים, מגנטים, כל כבל רגיל של חשמל, ובעצם לכל רכיב שעובר בו חשמל יש התנגדות מסוימת.

לכן למשל, אתה מאבד את איכות הרמקולים ככל שהכבל יותר ארוך, או את הספק החשמל ככל שאתה משתמש בכבל מאריך יותר ארוך.

התנגדות זה בעצם רמת "איבוד" ההספק הכללי של החשמל ביחס לאותו רכיב.

זה בדכ זניח אבל לא??

פורסם

זה די זניח, אבל בתור חברת חשמל עם כבלים בעובי ענק ומרחקים של קילומטרים זה ממש לא זניח.

בקשר לחוטים מאריכים זה הרבה פעמים איכות החומרים והבנייה ועובי המבודד

פורסם
  • מחבר

חישוב קל והנה

צריך 3v

בוא נגיד שיוצא 20mA

אז תריך התנגדות של

r=u/i

r=150 ohm

תאורתי בלבד 8)

פורסם

איפה יש חנות אלק' שמוכרת לדים זוהרים בזול ?

פורסם

:nono:

חברת חשמל בהחלט מאבדת הספק עצום של חשמל.

קו 400 (קו המתח הגבוה הכי גבוה במדינה) מתחבר מכמה תחנות כוח חופיות ויוצא ביחד 400 אלף קילו ואט. בסוף של הקו ההספק מגיע רק ל-350 אלף קילו ואט. ירידה ע-צ-ו-מ-ה.

ולא, בקשר לרמקולים זה בכלל לא זניח,

למשל במערכות הגברה, למה שמגבירים מקום מסוים, מניחים את המגבר ליד הרמקולים ולא בתחנת השידור עם המיקסר? כדי לא לאבד עוצמה.

וכדי לא לאבד את האיכות שהמיקסר שולח למגבר, משתמשים בכבלים איכותיים עם התנגדות ששואפת בהחלט ל-0. כאילו 0.0001 משהו בסגנון, ואז האיכות כמעט ואינה יורדת. כמו כן משתמשים בכבלים עבים ומוליכים ברמה גבוהה כדי לא להעלות את רמת הירידה.

מובן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים