עבור לתוכן

רגע לפני קנית SLR קראתי כאן מעט ו התבאסתי

Featured Replies

פורסם
S5700 - עולה 1555 ש"ח.

S6500 - עולה 1470 ש"ח.

תגיד, מאיפה אתה לוקח מחיר עבור S5700 בשקלים :nixweiss: ?

S5600 עולה בארץ כ-1000 ש"ח. ייתכן שלS5700 יהיה אותו מחיר. ובכלל, עד כמה שאני יודע, בארץ עדיין לא מוכרים את S5700 ולהזמין בחו"ל עולה 260$ כולל 2GB של זכרון, דמי משלוח ומע"ם. אז איך הגעת ל-1555ש"ח?

• תגובות 36
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

כן, חצובה. אם אתה רוצה לצלם כמו שצריך נופים ליליים, מקרואים איכותיים או פנורמות - חצובה היא חובה. את כל התמונות בדיון הזה (להוציא האחרונה) צילמתי עם חצובה ועם מצלמה בגודל דומה לזה של ה-F11. אם הגעת למסקנה שחצובה מיועדת למצלמות גדולות, טעית ובגדול.

לא, אני מתכוון לדברים כמו עדשה רחבה של ממש (28 מ"מ), עדשת טלה (300 מ"מ), עינית אלקטרונית, מסך מסתובב ותושבת לפלאש (ב-S9100), מצב RAW, גלגל זום מכאני, שליטה ידנית מלאה (ולא רק חצי ידני כמו ב-F11). בקיצור, המצלמות האלה נותנות הרבה אפשרויות שימושיות מאוד, אבל איכות הצילום בבסיסה לא יותר טובה.

אם היה לה עדשה רחבה והיסטוגרמה, היא הייתה מאוד קרובה :)

יש המון. החל בצילומים של נושאים בתנועה (כגון ציפורים במעוף או צילומי ספורט), דרך פורטרטים עם רקע מטושטש, דרך צילומים בתאורה מאוד חשוכה (למשל צילומי מועדונים) וכלה בצילומים בזווית אולטרה-רחבה (כגון אלה של בניין עזריאלי מכמה דיונים למטה).

זה מופיע באותו מאמר שכתבתי שמשווה בין DSLR לקומפקטיות. קרא את החלק השני שלו.

אם אתה יכול להתפשר קצת על האיכות האופטית, תוכל ללכת על עדשת 18-200 או 18-250. רק קח בחשבון ששילוב כזה יעלה קרוב ל-6000 ש"ח. מתאים לך להוציא כל כך הרבה כסף על משהו שאתה לא בטוח שאתה צריך?

בדיוק, ובמקרה של ה-S9100, החיישן אפילו קצת פחות טוב משל ה-F11 (לפחות ב-ISO גבוה).

נחמד לראות משהו שמבין בצילום ולא סתם מפזר סיסמאות של רוץ קנה SLR זה הכי טוב.

מהדיון הזה אני לומד המון.

ראיתי מקודם תגובה על ה 5700 מול ה 6500 , אשמח לקבל הסבר מדוע ה 5700 לא טובה,

ומה היתרונות של ה6500 והאם היא נותנת את כל הרשימה שצינת (לא של ה SLR ) , רוחב של 28 כבר ראיתי שיש לה, כמו כן יצוב תמונה( שזה נחמד).

היסטוגרמה יש לה ?

החשש שלי הוא שעם הזמן אני אתקדם בצילום ואמצא את עצמי רוכש עוד מצלמה רק בישביל עוד איזושהיא תכונה כמו היסטוגרמה וכו ..

אם היתה יכול לציין רשימה של אלמנטים שכדאי שתהיה במצלמה לא קומפקטית, כמו שאמרתי לי , כגון היסטוגרמה פוקוס ידני וכו . אני אשמח .

כמו כן כיצד ניתן להעזר בתכונת ההיסטוגרמה תוך כדי צילום? אשמח לקבל לינק בנושא או הסבר קצר .

[br]פורסם בתאריך: 25.04.2007 בשעה 02:21:35

עוד תכונה שקראתי שאתה ממליץ הוא מסך LCD מסתובב, איזה מצלמה נותנת את זה?

לFUJI יש דגם עם זה?

אני יודע שלCANON יש מספר דגמים.

למי עוד ?

פורסם

תגיד, מאיפה אתה לוקח מחיר עבור S5700 בשקלים :nixweiss: ?

אני מניח שהוא לקח את זה מכאן:

http://zap.co.il/models.asp?sog=&keyword=S5700

S5600 עולה בארץ כ-1000 ש"ח.

כשה-S5600 יצאה היא עלתה כמו שה-S5700 עולה היום. לקח לה שנה לרדת לרמת המחיר העכשווית.

ייתכן שלS5700 יהיה אותו מחיר.

לא בחודשים הקרובים.

ובכלל, עד כמה שאני יודע, בארץ עדיין לא מוכרים את S5700 ולהזמין בחו"ל עולה 260$ כולל 2GB של זכרון, דמי משלוח ומע"ם. אז איך הגעת ל-1555ש"ח?

א. איפה ראית אותה במחיר כזה?

ב. בכזאת קלות אתה מוותר על האחריות? מה אתה מתכוון לעשות במקרה של תקלה?

ראיתי מקודם תגובה על ה 5700 מול ה 6500 , אשמח לקבל הסבר מדוע ה 5700 לא טובה,

אין עדשה רחבה, חיישן קטן יותר, אין גלגל זום מכאני... להמשיך? ;)

ומה היתרונות של ה6500 והאם היא נותנת את כל הרשימה שצינת (לא של ה SLR ) , רוחב של 28 כבר ראיתי שיש לה, כמו כן יצוב תמונה (שזה נחמד).

היסטוגרמה יש לה ?

אין לפוג'י מייצב. יש ISO גבוה שהם מנסים בצורה די מפוקפקת לשווק כמייצב. למען האמת ה-ISO הגבוה שלהם שימושי לא פחות ממייצב של החברות האחרות, אבל הוא לא עוזר בצילום ווידאו (בניגוד למייצב).

החשש שלי הוא שעם הזמן אני אתקדם בצילום ואמצא את עצמי רוכש עוד מצלמה רק בישביל עוד איזושהיא תכונה כמו היסטוגרמה וכו ..

זה בלתי נמנע שעם הזמן תגלה עוד דגמים חדשים ועוד פיצ'רים שתרצה שיהיו לך, אבל אפשר ללמוד לחיות עם מגבלות של מצלמה, וזה נכון גם ל-F11 שלך שאני בספק אם מיצית את היכולות שלה.

אם היתה יכול לציין רשימה של אלמנטים שכדאי שתהיה במצלמה לא קומפקטית, כמו שאמרתי לי , כגון היסטוגרמה פוקוס ידני וכו . אני אשמח .

קשה לכתוב רשימה של תכונות כאלה, כי הן מאוד תלויות בצלם, בסגנון העבודה שלו ובנושאים שהוא מצלם. זה שבשבילי היסטגרמה ועדשה רחבה הן תכונות שעליהן אני לא מסכים להתפשר לא אומר שכך המצב אצל אחרים. הרבה אנשים לא מסכימים להתפשר על מצלמה ללא זום ארוך, ובאופן אישי אין לי שום בעיה להסתדר עם 70 מ"מ.

כמו כן כיצד ניתן להעזר בתכונת ההיסטוגרמה תוך כדי צילום? אשמח לקבל לינק בנושא או הסבר קצר .

כרגיל, את התשובה אפשר למצוא ב"קליקי": היסטוגרמה

[br]פורסם בתאריך: 25.04.2007 בשעה 02:21:35
עוד תכונה שקראתי שאתה ממליץ הוא מסך LCD מסתובב, איזה מצלמה נותנת את זה?

לFUJI יש דגם עם זה?

לפוג'י S9100 יש מסך מסתובב. לפנסוניק FZ50 יש מסך מסתובב מושלם. את המסך המסתובב של קנון אני פחות אוהב, כי הוא משתמש בציר צידי ולכן לא נוח להחזיק את המצלמה כשמצלמים מהמותן. זה בכל זאת יתרון, אבל אני מעדיף את המימוש של פוג'י, וכמובן את זה של פנסוניק.

פורסם
  • מחבר

כשה-S5600 יצאה היא עלתה כמו שה-S5700 עולה היום. לקח לה שנה לרדת לרמת המחיר העכשווית.

לא בחודשים הקרובים.

אין עדשה רחבה, חיישן קטן יותר, אין גלגל זום מכאני... להמשיך? ;)

אין לפוג'י מייצב. יש ISO גבוה שהם מנסים בצורה די מפוקפקת לשווק כמייצב. למען האמת ה-ISO הגבוה שלהם שימושי לא פחות ממייצב של החברות האחרות, אבל הוא לא עוזר בצילום ווידאו (בניגוד למייצב).

זה בלתי נמנע שעם הזמן תגלה עוד דגמים חדשים ועוד פיצ'רים שתרצה שיהיו לך, אבל אפשר ללמוד לחיות עם מגבלות של מצלמה, וזה נכון גם ל-F11 שלך שאני בספק אם מיצית את היכולות שלה.

קשה לכתוב רשימה של תכונות כאלה, כי הן מאוד תלויות בצלם, בסגנון העבודה שלו ובנושאים שהוא מצלם. זה שבשבילי היסטגרמה ועדשה רחבה הן תכונות שעליהן אני לא מסכים להתפשר לא אומר שכך המצב אצל אחרים. הרבה אנשים לא מסכימים להתפשר על מצלמה ללא זום ארוך, ובאופן אישי אין לי שום בעיה להסתדר עם 70 מ"מ.

כרגיל, את התשובה אפשר למצוא ב"קליקי": היסטוגרמה

לפוג'י S9100 יש מסך מסתובב. לפנסוניק FZ50 יש מסך מסתובב מושלם. את המסך המסתובב של קנון אני פחות אוהב, כי הוא משתמש בציר צידי ולכן לא נוח להחזיק את המצלמה כשמצלמים מהמותן. זה בכל זאת יתרון, אבל אני מעדיף את המימוש של פוג'י, וכמובן את זה של פנסוניק.

ה

הסתכלתי על הFUJI והפנסוניק,

לפנסוניק עדשה פחות טובה אין 28MM שזה נראה לי חיסרון .

לגבי ה FUJI לכאורה מצלמה מושלמת, אבל ציינת מקודם, שיש הרבה מקרים בהם היא פחות טובה מF11 !

זה נכון?

ומה המיקרים ?

אולי שווה לחכות עוד קצת FUJI אולי תוציא משהו חדש ל9000 ?

[br]פורסם בתאריך: 25.04.2007 בשעה 10:07:33

בכלל משעשע לראות שלאורך הדיון בדקתי מה יש לי בF11 ,

חסר לה המון דברים שדיברנו עליהם כאן,

ובכלל התפריטים שלה לא נראים כאלו מבלבלים עכשיו.. :)

אגב תפריטים ראיתי שם אופציה של photometry איך עובדים עם זה ?

ואם יש לזה משמעות במצלמה קטנה ?

יש שם אופציה של CENTER וכו, מה עדיף ?

פורסם
תגיד, מאיפה אתה לוקח מחיר עבור S5700 בשקלים ?

אתה צודק. רק לפני יומיים, כשבדקתי בZAP, דגם זה לא היה באף חנות אבל כנראה כבר מתחיל להופיע. יש בינתיים רק בחנות הזו "כרמונה" אבל סביר להניח שבקרוב יהיה בעוד חנויות.

AMAZON + usaddress.

זה בדיוק הסיבה שאני עדיין מתלבט. עד כמה נפוצות תקלות במצלמה דיגיטלית חדשה? זה משהו שקורה הרבה או לא? חשבתי שמצלמה זה מכשיר פחות בעיתי מבחינה זו בהשוואה למחשב או VCR למשל. מה כבר יכול להתקלקל שם?

פורסם
רק לפני יומיים, כשבדקתי בZAP, דגם זה לא היה באף חנות אבל כנראה כבר מתחיל להופיע. יש בינתיים רק בחנות הזו "כרמונה" אבל סביר להניח שבקרוב יהיה בעוד חנויות.

צדקתי :smile1:. עכשיו בדקתי בזאפ ויש כבר 3 חנויות. המחיר כנראה מתיצב סביב 1600 ש"ח. אז מה דעתכם, עדיף להזמין מחו"ל ב1000 ש"ח אבל ללא אחריות או לקנות בארץ ב1600 ש"ח? :nixweiss:

פורסם

עדיף לדעתי לקנות מצלמה אחרת. אני לא מצליח למצוא ב-S5700 שום דבר אטרקטיבי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים