עבור לתוכן

רגע לפני קנית SLR קראתי כאן מעט ו התבאסתי

Featured Replies

פורסם

בורן, מדובר על אותו הצלם (אני) עם 4 מצלמות שונות:

D80 + 18-55+ פלאש

D50+ 18-55 בלי פלאש חיצוני

S5600

sony קומפקטית (אין לי מושג אפילו מה הדגם...)

ההבדלים הם של שמיים וארץ! אני לא מדבר על הרפלקסיות בכלל, אלא אפילו ה- 5600 מול הסוני זה הבדל עצום.

ISO 1600 ב- D50 למשל נראה כמו ISO 200/400 בסוני, פשוט אסון.

• תגובות 36
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

א. לאף אחת מהקומפקטיות שלך אין ISO גבוה שמתקרב לזה של ה-F11, שלא לדבר על ה-F30.

ב. לאף אחת מהקומפקטית שלך אין אפשרות לפלאש חיצוני.

ג. אין וויכוח שצילום במועדונים הוא אחד התחומים שבהם ל-DSLR יש יתרון - בזכות א' ו-ב'.

ד. לא נראה לי שפותח הדיון מתכוון לצלם במועדונים, לפחות לא באופן מקצועי.

פורסם

ה s5600 היא בעלת אותו איזו כמו ה f11. והאיכות גם דומה ממה שאני ראיתי. (יש לי את שתיהן).

פורסם

נסה לצלם ב-ISO 1600 את אותו נושא (באותה חשיפה בדיוק) ולא תהיה לך בעיה לראות את ההבדל. זה לא מקרי, ל-F11 יש חיישן גדול יותר.

פורסם

*לא קראתי תגובות*

מה עם שליטה ידנית בצילום?!

עדשת 58 מ"מ??

זום אופטי גדול??

פורסם

מה עם שליטה ידנית בצילום?!

עדשת 58 מ"מ??

זום אופטי גדול??

מה איתם?

פורסם
תעשה לעצמך טובה ואל תזמין את ה-S5700. זאת מצלמה שלא ברור מדוע פוג'י בכלל שחררו לשוק. ה-S6500 עדיפה עליה בכל פרמטר אפשרי מלבד גודל ומשקל.

אתה מדבר מנקודת מבט "איך לקבל צילום הכי טוב". אני מסתקל מנקודת מבט "איך לקבל צילום הכי טוב שאפשר לקבל ממצלמה שלא כבדה ולא יקרה".

עד כמה שהבנתי S5700 זה S5600 עם שיפורים קטנים פה ושם. כפי שאמרת בעצמך S5700 יותר קטנה, שוקלת פי 2 פחות וגם יותר זולה בצורה משמעותית מאשר S6500. נשמע כמו מצלמה מנצחת.

פורסם

S5700 - עולה 1555 ש"ח.

S6500 - עולה 1470 ש"ח.

העדשה, איכות התמונה ועוד פרמטרים נוספים הופכים את ה-S6500 לכדאית בהרבה מה-S5700. על מה הויכוח בכלל.... ::)

פורסם

יתרונות לעומת מצלמה קומפקטית

אבל אני בטוח שהבנת את זה לבד :screwy:

פורסם
  • מחבר

S5700 - עולה 1555 ש"ח.

S6500 - עולה 1470 ש"ח.

העדשה, איכות התמונה ועוד פרמטרים נוספים הופכים את ה-S6500 לכדאית בהרבה מה-S5700. על מה הויכוח בכלל.... ::)

מעניין,

ולא ברור איך המפלצות האלו עולות כמו הקטנות ואפילו יותר זולות בחלק מהמיקרים,

איך אתם מסבירים את זה?

פורסם

הגודל לא קובע?

(בטוח חברה שלך כבר אמרה לך את זה :lol:;) )

אני חושב שיותר מסובך ליצר מצלמה ברמה גבוהה ולדחוס אותה לגוף מאוד קטן...

הרבה יותר קל ליצר את הדמוי SLR.

דעתי בלבד.. אני בטוח ש boren ידע יותר.

פורסם
  • מחבר

מה אתה מתכוון לצלם? מה חשוב לך במצלמה? מה חסר לך ב-F11 שלך?

שאלה טובה,

אני רוצה משהו לא צעצועי ביד.

יכולת לצלם תמונות כמו במגזינים של נןף , תמונות חדות, לא מגורענות .

יכולת טכנית גבוה במצלמה שתאפשר לעשות ניסויים מענינים .

לא מעוניין לקנות מצלמה נוספת עוד שנתיים .

בינתיים מהדיון פה אני מסיק שכנראה מצלמות הבינים,

הם הפיתרון הטוב ביותר למי שלא רוצה לפשוט רגל, מחפש איכות תמונה שכמעט ולא נופלת מהSLR , ונותנת פתרונות אופטים טובים מאוד .

תקן אותי אם אני טועה.

כמו כן ראיתי שרוב מצלמות הבינים מתחילות היום בMM28 שזה מרשים מאוד .

איך ה

S9100 ?

ge

פורסם

אני רוצה משהו לא צעצועי ביד.

אוקי, אני רק מקווה שאתה מבין שאין קשר בין תחושה ביד לבין איכות התוצאות.

יכולת לצלם תמונות כמו במגזינים של נןף , תמונות חדות, לא מגורענות .

עם שימוש נכון, גם ה-F11 שלך מסוגלת לספק את זה (אבל העדשה שלה יכולה להיות קצת מגבילה מבחינת רוחב). חצובה כבר יש לך?

יכולת טכנית גבוה במצלמה שתאפשר לעשות ניסויים מענינים.

איזה סוג של ניסויים? כי אם הכוונה למשל לעומק שדה מצומצם, אז אתה חייב מצלמת רפלקס. מה שכן, היא לא חייבת להיות מצלמה דיגיטילית. ב-300~400 ש"ח אתה יכול לקנות מצלמת רפלקס פילם ולקבל חוויה דומה מאוד לזו של DSLR - רק בלי המיידיות של הצילום הדיגיטלי.

בינתיים מהדיון פה אני מסיק שכנראה מצלמות הבינים,

הם הפיתרון הטוב ביותר למי שלא רוצה לפשוט רגל, מחפש איכות תמונה שכמעט ולא נופלת מהSLR , ונותנת פתרונות אופטים טובים מאוד .

תקן אותי אם אני טועה.

דמויית-SLR לא תתן לך איכות שונה מהותית מזו של ה-F11. היא תתן לך יותר אפשרויות.

כמו כן ראיתי שרוב מצלמות הבינים מתחילות היום בMM28 שזה מרשים מאוד.

העדשות של ה-S9100 וה-S6500 מתחילות ב-28 מ"מ. ברוב דמויות-ה-SLR האחרות העדשות מתחילות ב-35 או 38 מ"מ.

איך ה- S9100 ?

מצלמה מעולה עם תמורה טובה מאוד לכסף, אבל אל תצפה לשיפור משמעותי באיכות התמונה בהשוואה ל-F11. ב-ISO גבוה ה-9100 תהיה אפילו פחות טובה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני רק מקווה שאתה מבין שאין קשר בין תחושה ביד לבין איכות התוצאות.

כן, זה ידוע :)

עם שימוש נכון, גם ה-F11 שלך מסוגלת לספק את זה (אבל העדשה שלה יכולה להיות קצת מגבילה מבחינת רוחב). חצובה כבר יש לך?

חצובה לקטנטנה הזו ???, אני משתמש הרבה פעמים סתם בעצמים דוממים להניח לשניה את המצלמה.

איזה סוג של ניסויים? כי אם הכוונה למשל לעומק שדה מצומצם, אז אתה חייב מצלמת רפלקס. מה שכן, היא לא חייבת להיות מצלמה דיגיטילית. ב-300~400 ש"ח אתה יכול לקנות מצלמת רפלקס פילם ולקבל חוויה דומה מאוד לזו של DSLR - רק בלי המיידיות של הצילום הדיגיטלי.

דמויית-SLR לא תתן לך איכות שונה מהותית מזו של ה-F11. היא תתן לך יותר אפשרויות.

יותר אפשרויות אתה מתכון לתריס מהיר יותר, וכו ?

העדשות של ה-S9100 וה-S6500 מתחילות ב-28 מ"מ. ברוב דמויות-ה-SLR האחרות העדשות מתחילות ב-35 או 38 מ"מ.

מצלמה מעולה עם תמורה טובה מאוד לכסף, אבל אל תצפה לשיפור משמעותי באיכות התמונה בהשוואה ל-F11. ב-ISO גבוה ה-9100 תהיה אפילו פחות טובה.

אהאהאהא, עוש רושם שהFUJI F 1 היא מצלמה אולטימטיבית!! :)

אני אמשח לקבל דוגמאות לתמונות של DSLR שמצלמה קטנה לא יכולה לתת.

כמו כן הייתי שמח אם הייתה מפנה אותי או מזכיר ,

מדוע SLR עדיפה .

והאם ניתן לקנות CANON 400D עם עדשה ממוצעת טובה כך שלא אצטרך להחליף כל פעם עדשה .

דרך אגב אתה אומר שדמוית הSLR לא תיתן תוצאה שונה מהותית מהקומפקטיות כי הם בעלי אותו חישן קטן?

פורסם

חצובה לקטנטנה הזו ???, אני משתמש הרבה פעמים סתם בעצמים דוממים להניח לשניה את המצלמה.

כן, חצובה. אם אתה רוצה לצלם כמו שצריך נופים ליליים, מקרואים איכותיים או פנורמות - חצובה היא חובה. את כל התמונות בדיון הזה (להוציא האחרונה) צילמתי עם חצובה ועם מצלמה בגודל דומה לזה של ה-F11. אם הגעת למסקנה שחצובה מיועדת למצלמות גדולות, טעית ובגדול.

יותר אפשרויות אתה מתכון לתריס מהיר יותר, וכו ?

לא, אני מתכוון לדברים כמו עדשה רחבה של ממש (28 מ"מ), עדשת טלה (300 מ"מ), עינית אלקטרונית, מסך מסתובב ותושבת לפלאש (ב-S9100), מצב RAW, גלגל זום מכאני, שליטה ידנית מלאה (ולא רק חצי ידני כמו ב-F11). בקיצור, המצלמות האלה נותנות הרבה אפשרויות שימושיות מאוד, אבל איכות הצילום בבסיסה לא יותר טובה.

אהאהאהא, עוש רושם שהFUJI F 1 היא מצלמה אולטימטיבית!! :)

אם היה לה עדשה רחבה והיסטוגרמה, היא הייתה מאוד קרובה :)

אני אמשח לקבל דוגמאות לתמונות של DSLR שמצלמה קטנה לא יכולה לתת.

יש המון. החל בצילומים של נושאים בתנועה (כגון ציפורים במעוף או צילומי ספורט), דרך פורטרטים עם רקע מטושטש, דרך צילומים בתאורה מאוד חשוכה (למשל צילומי מועדונים) וכלה בצילומים בזווית אולטרה-רחבה (כגון אלה של בניין עזריאלי מכמה דיונים למטה).

כמו כן הייתי שמח אם הייתה מפנה אותי או מזכיר ,

מדוע SLR עדיפה.

זה מופיע באותו מאמר שכתבתי שמשווה בין DSLR לקומפקטיות. קרא את החלק השני שלו.

והאם ניתן לקנות CANON 400D עם עדשה ממוצעת טובה כך שלא אצטרך להחליף כל פעם עדשה.

אם אתה יכול להתפשר קצת על האיכות האופטית, תוכל ללכת על עדשת 18-200 או 18-250. רק קח בחשבון ששילוב כזה יעלה קרוב ל-6000 ש"ח. מתאים לך להוציא כל כך הרבה כסף על משהו שאתה לא בטוח שאתה צריך?

דרך אגב אתה אומר שדמוית הSLR לא תיתן תוצאה שונה מהותית מהקומפקטיות כי הם בעלי אותו חישן קטן?

בדיוק, ובמקרה של ה-S9100, החיישן אפילו קצת פחות טוב משל ה-F11 (לפחות ב-ISO גבוה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים