עבור לתוכן

רגע לפני קנית SLR קראתי כאן מעט ו התבאסתי

Featured Replies

פורסם

הי

כבר מספר שבועות שאני "חופר" בנושא הSLR , הייתי קרוב מרחק נגיעה מלקנות אחת,

עד שפתחתי את הפורום פה.

לאחר עיון מעמיק בתגובות כאן במיחד של BOREN , הבנתי שפשוט אין טעם לקנות מצלמה כזאת.

אין לה כמעט שום יתרון על מצלמת כיס ,

למעט דברים הזוים שטובים לצלמים מאוד מקצועיים.

ברשותי מצלמת כיס של FUI , נחמדה מאוד ,

אבל רציתי משהו יותר מקצוןעי ויותר איכותי, חשבתי בכיוון של CANON 400 או NIKON ,

אבל לאחר השואה של תמונות של המצלמה שלי מול SLR של NIKON ן CANON שלי יותר טובה בהרבה!

יש לי FUI F11

האמת נשארתי מבולבל,

מצד אחד שמסתכלים על האופטיקה והתיכנון של DSLR לא ברור לי איך אפשר לומר את זה ,

אבל לאחר הצצות במספר אתרים של השואת תמונות רוב התמונות של מצלמות הכיס טובות בהרבה!

מזו של ה SLR .

מה קרוה כאן?!

אשמח לתגובה מקצועית של BOREN ולהסבר על טירוף שמתחולל כאן :)

• תגובות 36
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לאחר עיון מעמיק בתגובות כאן במיחד של BOREN , הבנתי שפשוט אין טעם לקנות מצלמה כזאת.

אין לה כמעט שום יתרון על מצלמת כיס ,

למעט דברים הזוים שטובים לצלמים מאוד מקצועיים.

אז הבנת לא נכון. יש ל-DSLR יתרונות שרלוונטיים מאוד לא רק לצלמים מקצועיים אלא גם לחובבים שרוצים לקבל דברים שלא ניתן עם קומפקטיות - למשל רקע מטושטש בצילום פורטרטים, פוקוס אוטומטי שמתאים למעקב אחר נושא בתנועה, וזוויות צילום אולטרה-רחבות. יש הרבה דברים אחרים, אבל על השאלה האם הם חשובים לך (או מעניינים אותך) רק יכול לענות. לי רבים מהיתרונות האלה חשובים, ולכן אני משתמש *גם* ב-DSLR. ומילת המפתח כאן היא גם, לא רק.

ברשותי מצלמת כיס של FUJI , נחמדה מאוד ,

אבל רציתי משהו יותר מקצוןעי ויותר איכותי, חשבתי בכיוון של CANON 400 או NIKON ,

אבל לאחר השואה של תמונות של המצלמה שלי מול SLR של NIKON ן CANON שלי יותר טובה בהרבה!

יש לי FUJI F11

ה-F11 היא יופי של מצלמה, אבל אין ספק שאיכות של התמונות שלה לא "יותר טובה בהרבה" מאשר של DSLR טיפוסית. בוא לא נסחף. יש מספיק סיבות טובות לקנות מצלמה כזו, אבל איכות התמונה לא צריכה להופיע בין הסיבות האלה.

האמת נשארתי מבולבל,

מצד אחד שמסתכלים על האופטיקה והתיכנון של DSLR לא ברור לי איך אפשר לומר את זה ,

אבל לאחר הצצות במספר אתרים של השואת תמונות רוב התמונות של מצלמות הכיס טובות בהרבה!

מזו של ה SLR .

מה קרוה כאן?!

מצלמות הכיס לא "טובות בהרבה" מבחינת איכות תמונה. שכח מזה. הן במקרה הטוב נותנות פייט (וזה משהו שמשתמשי DSLR רבים יסרבו להודות בו). היתרונות של מצלמות הכיס נמצאים בדברים אחרים - קומפקטיות, מחיר, אפשרות לצילום ווידאו, הפעלה שקטה ושאר הדברים שבטח ראית בדף הזה. איכות התמונה היא לא סיבה להעדיף אותן על DSLR, במיוחד כשמדובר באיכות ב-ISO הגבוה של רוב הקומפקטיות.

פורסם
  • מחבר

אז הבנת לא נכון. יש ל-DSLR יתרונות שרלוונטיים מאוד לא רק לצלמים מקצועיים אלא גם לחובבים שרוצים לקבל דברים שלא ניתן עם קומפקטיות - למשל רקע מטושטש בצילום פורטרטים, פוקוס אוטומטי שמתאים למעקב אחר נושא בתנועה, וזוויות צילום אולטרה-רחבות. יש הרבה דברים אחרים, אבל על השאלה האם הם חשובים לך (או מעניינים אותך) רק יכול לענות. לי רבים מהיתרונות האלה חשובים, ולכן אני משתמש *גם* ב-DSLR. ומילת המפתח כאן היא גם, לא רק.

ה-F11 היא יופי של מצלמה, אבל אין ספק שאיכות של התמונות שלה לא "יותר טובה בהרבה" מאשר של DSLR טיפוסית. בוא לא נסחף. יש מספיק סיבות טובות לקנות מצלמה כזו, אבל איכות התמונה לא צריכה להופיע בין הסיבות האלה.

גם אני חשבתי כך..

אבל כנס לאתר הזה (שאתה בטח מכיר אותו יותר טוב ממני )

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

ראה השואה (או צור השואה) בין F10 לכל REFLEX שתחפוץ ותראה הבדל ברור לטובת ה F10 .

במיוחד בCHART

לגבי פוקוס אוטומטי רוב הרפלקס בכלל לא יכולות לעשות זאת, או שקונים עדשה יקרה פחד ,

או גוף מצלמה יותר יקר.

האם ה 400 מכילה בגוף מנגנון לפוקוס אוטומטי ?

מצלמות הכיס לא "טובות בהרבה" מבחינת איכות תמונה. שכח מזה. הן במקרה הטוב נותנות פייט (וזה משהו שמשתמשי DSLR רבים יסרבו להודות בו). היתרונות של מצלמות הכיס נמצאים בדברים אחרים - קומפקטיות, מחיר, אפשרות לצילום ווידאו, הפעלה שקטה ושאר הדברים שבטח ראית בדף הזה. איכות התמונה היא לא סיבה להעדיף אותן על DSLR, במיוחד כשמדובר באיכות ב-ISO הגבוה של רוב הקומפקטיות.

איכות התמונה היא לא משהו שכדאי להעדיף SLR על קומפקטית ?

או שהתכונת הפוך ?

פורסם

חשבת על מצלמות מסוג דמוי SLR? משהו טוב באמצע בין קומפקטיות לSLR אמיתי. למשל אני אוהב מצלמות טובות אבל אני לא מקצוען והחלטתי לקנות את FUJI S5700. זה אולי לא מצלמה מקצועית אבל כנראה יותר טובה מקומפקטיות. לא כבדה וגם לא יקרה בכלל. אני רק מתלבט אם לחכות עד שיתחילו למכור אותה בארץ (בינתיים מוכרים רק את S5600 הישנה) או להזמין כבר עכשיו מאתר בחו"ל.

פורסם
  • מחבר

כן חשבתי,

אבל ראיתי שאין הבדל כזה גדול ..

במחיר..

בהנחה ואתה לא משתולל עם עדשות,

אלא קונה אחת סבבה

אתה מסודר לטווח הרחוק .

לא ראיתי טעם לקנות עכשיו איזה FUJI קטלנית ולגות עוד שנה שבא לי SLR ואז לאכול את הלב שלא הוספתי בזמנו עוד 1000 שקל .

גם עשיתי את השיקול שאם אני מסתובב כבר עם מפלצת כמו FUJI אז לא עדיף כבר להסתובב עם SLR ?

אבל כמו שזה נראה כרגע, עוד לא שיכנעו אותי שיש הבדל כזה גדול בין SLR לקטנה .

אשמח לקבל השואת תמונות מוחצת ...

פורסם

חוץ מהיתרונות ש- Boren ציין, איך אתה בכלל יכול להשוות חיישן קטן כמו בקומפקטיות לחיישן ענק (יחסית) ב- SLR?

איכות התמונה הרבה יותר טובה ב- SLR, ב- SLR יש הרבה יותר אופציות שימושיות, ל- SLR אפשר לקנות איזו עדשה שבא לך ובכך להפוך אותה למצלמה אולטימטיבית (עדשה רחבה באמת, טלה מטורף, מאקרו מעולה וכו') ועוד ועוד ועוד.

איך אתה משווה בכלל קומפקטית ל- SLR?

עריכה:

עכשיו ראיתי שאתה רוצה השוואות מוחצות אז כנס לכל אתר של תמונות ממסיבות ותראה את ההבדלים בין תמונות שצולמו עם קומפקטיות או דמויות SLR לבין SLR אמיתיות.

פורסם
  • מחבר

אולי קומפקטית זה הקצנה,

אבל מה לגבי מצלמות בטווחי הביניים ?

(כמו שציון של FUJI PANASONIC וכו ? )

הם מציעים עדשות מעולות , אומנם קבועות, אבל עם זום קטלני , ואיכות עיבוד מעולה שלפחות ממה שאני ראיתי , התמונות שלהם טובות יותר .

לגבי גודל הסנסור, זה נכון , אבל מה זה משנה אם זה לא בא לידי ביטוי בתמונה ? ראה את התמונות שאמרתי לבדוק בתחילת הדיוןם, ראה שהקטנטות נותנות תמונה יותר יפות !

פורסם

גם אני חשבתי כך..

אבל כנס לאתר הזה (שאתה בטח מכיר אותו יותר טוב ממני )

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

ראה השואה (או צור השואה) בין F10 לכל REFLEX שתחפוץ ותראה הבדל ברור לטובת ה F10 .

אני מניח שאתה לא מתכוון להשוואה בין תמונות בגודל המוקטן, אלא בגודל המקורי. אם כן, תשווה למשל את האיכות של ה-30D לזו של ה-F10 ב-ISO 1600 ובאור חלש:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/F10/FULLRES/F10LL16003.HTM

http://www.imaging-resource.com/PRODS/E30D/FULLRES/E30DLL1603.HTM

אני חושב שההבדל משמעותי מאוד.

במיוחד בCHART

יש שם שתי תמונות שיכולות לענות להגדרה הזו. לאיזו מהן אתה מתכוון? Text Box או Resolution?

לגבי פוקוס אוטומטי רוב הרפלקס בכלל לא יכולות לעשות זאת, או שקונים עדשה יקרה פחד ,

או גוף מצלמה יותר יקר.

האם ה 400 מכילה בגוף מנגנון לפוקוס אוטומטי ?

כל מצלמות ה-DSLR מסוגלות לעקוב אחר תנועה טוב יותר מאשר קומפקטיות. גם ה-400D.

ולא צריך עדשה יקרה במיוחד. בכל עדשת טלה תוכל לראות את זה בבירור.

איכות התמונה היא לא משהו שכדאי להעדיף SLR על קומפקטית ?

או שהתכונת הפוך ?

התכוונתי שאיכות התמונה היא לא סיבה להעדיף קומפקטית על DSLR. אם כבר, המצב הפוך ול-DSLR יש ברוב המקרים יתרון בתחום הזה. בהשוואה למצלמות כמו ה-F10, היתרון יותר קטן ממה שרבים ינסו לספר לך. לעומת זאת, בהשוואה למצלמות כמו ה-FX07 של פנסוניק, יתרון האיכות של ה-DSLR גדול וברור.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שאתה לא מתכוון להשוואה בין תמונות בגודל המוקטן, אלא בגודל המקורי. אם כן, תשווה למשל את האיכות של ה-30D לזו של ה-F10 ב-ISO 1600 ובאור חלש:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/F10/FULLRES/F10LL16003.HTM

http://www.imaging-resource.com/PRODS/E30D/FULLRES/E30DLL1603.HTM

אני חושב שההבדל משמעותי מאוד.

אכן הבדל משמעותי, אבל כמה פעמים כבר יוצא לצלם בISO כזה ?

יש שם שתי תמונות שיכולות לענות להגדרה הזו. לאיזו מהן אתה מתכוון? Text Box או Resolution?

RESOLUTION .

quote author=boren link=topic=255314.msg2253418#msg2253418 date=1177412661]

כל מצלמות ה-DSLR מסוגלות לעקוב אחר תנועה טוב יותר מאשר קומפקטיות. גם ה-400D.

ולא צריך עדשה יקרה במיוחד. בכל עדשת טלה תוכל לראות את זה בבירור.

.

פורסם

חשבת על מצלמות מסוג דמוי SLR? משהו טוב באמצע בין קומפקטיות לSLR אמיתי. למשל אני אוהב מצלמות טובות אבל אני לא מקצוען והחלטתי לקנות את FUJI S5700. זה אולי לא מצלמה מקצועית אבל כנראה יותר טובה מקומפקטיות. לא כבדה וגם לא יקרה בכלל. אני רק מתלבט אם לחכות עד שיתחילו למכור אותה בארץ (בינתיים מוכרים רק את S5600 הישנה) או להזמין כבר עכשיו מאתר בחו"ל.

תעשה לעצמך טובה ואל תזמין את ה-S5700. זאת מצלמה שלא ברור מדוע פוג'י בכלל שחררו לשוק. ה-S6500 עדיפה עליה בכל פרמטר אפשרי מלבד גודל ומשקל.

עכשיו ראיתי שאתה רוצה השוואות מוחצות אז כנס לכל אתר של תמונות ממסיבות ותראה את ההבדלים בין תמונות שצולמו עם קומפקטיות או דמויות SLR לבין SLR אמיתיות.

יש שני הבדלים מרכזיים במקרה הזה שלא קשורים לאיכות החיישן או העדשות של DSLR:‏

1. רוב הצילומים שאתה רואה שצולמו במועדונים עם קומפקטיות הם סנאפשוטים שצולמו ע"י אנשים חסרי מושג בצילום. רוב הצילומים עם DSLR צולמו ע"י אנשים שלפחות החליטו שהם רוצים ללמוד ולהתעמק בתחום.

2. רוב הצילומים עם DSLR צולמו עם פלאש חיצוני. רוב הצילומים עם קומפקטיות צולמו עם פלאש פנימי עלוב.

פורסם
  • מחבר

תעשה לעצמך טובה ואל תזמין את ה-S5700. זאת מצלמה שלא ברור מדוע פוג'י בכלל שחררו לשוק. ה-S6500 עדיפה עליה בכל פרמטר אפשרי מלבד גודל ומשקל.

1. רוב הצילומים שאתה רואה שצולמו במועדונים עם קומפקטיות הם סנאפשוטים שצולמו ע"י אנשים חסרי מושג בצילום. רוב הצילומים עם DSLR צולמו ע"י אנשים שלפחות החליטו שהם רוצים ללמוד ולהתעמק בתחום.

2. רוב הצילומים עם DSLR צולמו עם פלאש חיצוני. רוב הצילומים עם קומפקטיות צולמו עם פלאש פנימי עלוב.

לא רק זה, הרבה פעמים צילמתי עם ISO 80,

ו כיוונים ידנים, וקיבלתי תוצאות מדהימות!

SHUTTER ארוך יותר, תוצאה חלקה לא מגורענת. גם בלילה .

[br]פורסם בתאריך: 24.04.2007 בשעה 14:20:06

אז מה גזר הדין ?

SLR או מצלמת ביניים ?

ושוב אותה שאלה ל400 של קנון יש מנוע לפוקוס ? כמו לניקון D80

?

וכמו שבודאי ראיתה הCHART של כF10 מרשים יותר מכל SLR שתשים מולה . [br]פורסם בתאריך: 24.04.2007 בשעה 14:22:23

נכון מאוד, הכיוון האוטמטי של רובם עף ל1600 כמעט תמיד בצילומי ליליה .

פורסם

בתור אחד שמצלם למועדונים כבר תקופה , וצילם בעבר עם S2 (דמוי SLR) והיום עם SLR

אני חייב להודות ש boren צודק במה שהוא אמר...

כמעט כל הצלמים שמצלמים עם קומפקטיות באמת אין להם יותר מידי מושג בצילום , ובדרך כלל יצלמו על מצב אוטומטי.

צלמים עם SLR כבר יש להם מושג , אף אחד לא יקנה מצלמה ראשונה שלו SLR עם עדשה ופלאש חיצוני לפני שהיה לו קצת נסיון או ידע בצילום.

בנוסף צילום במועדונים מצריך ISO גבוה שמיש , מה שאין ל99% מהקומפקטיות.

תוסיפו לזה גם אפשרות לצלם ב F2.8 ולמרוח את הצבעים שברקע... כנגד קומפקטית שברוב המקרים תקבל תמונה חשוכה מאוד ברקע

וגם הדמות עצמה לא תמיד תיהיה מוארת כמו שצירך... או שתיהיה שרופה יותר מידי..

בואו נסכם שבצילום במועדונים (צילום בתנאים דיי קשים) היתרון של SLR הוא עצום..

בצילום יומיומי , תנאי צילום קשים , היתרון של SLR הוא פחות משמעותי (עדין יש יתרון כמובן)

פורסם

אכן הבדל משמעותי, אבל כמה פעמים כבר יוצא לצלם בISO כזה ?

לי יוצא לא מעט. אם לך לא, אז אחת הסיבות העקריות לבחור ב-DSLR יורדת ממערכת השיקולים שלך.

RESOLUTION .

הההשוואה הזו נחמדה בשביל Pixel Peeping, אבל אין בה הרבה קשר למציאות בגלל שהיא מתייחסת רק לרזולוציה של נושא שמורכב משחור ולבן, ובמציאות כמעט ואין נושאים כאלה. עדשות וחיישנים מתנהגים אחרת בנושאים עם רמות קונטרסט שונות.

אגב, גם בבדיקה הזו יש מצלמות DSLR שעדיפות בהרבה על ה-F10, אבל זה באמת לא משהו ששווה להתעקב עליו יותר מדי. אין הרבה קשר בין התוצאות בבדיקה הזו לבין התוצאות בשטח, בצילום של נושאים טיפוסיים יותר.

אבל בכל מקרה אתה צריך AUTO FOCUS , ל 400 יש את זה BUITIN ? או צריך עדשה בשביל זה ?

בוודאי. יש לה מערכת אוטופוקוס שמורכבת מחיישנים בגוף ומנוע בעדשות.

אז מה אתה אומר נניח למצלמות הבינים של FUJI . ? הם בודאי יותר קטלניות אם F10 נותנת כזה FIGHT .

היא לא נותנת פייט בדברים שבהם DSLR עדיפות, וכך גם בדגמים היקרים יותר. מה שכן, עבור רוב האנשים המצלמות האלה מהוות קנייה חכמה יותר מאשר DSLR.

פורסם
  • מחבר

לי יוצא לא מעט. אם לך לא, אז אחת הסיבות העקריות לבחור ב-DSLR יורדת ממערכת השיקולים שלך.

הההשוואה הזו נחמדה בשביל Pixel Peeping, אבל אין בה הרבה קשר למציאות בגלל שהיא מתייחסת רק לרזולוציה של נושא שמורכב משחור ולבן, ובמציאות כמעט ואין נושאים כאלה. עדשות וחיישנים מתנהגים אחרת בנושאים עם רמות קונטרסט שונות.

אגב, גם בבדיקה הזו יש מצלמות DSLR שעדיפות בהרבה על ה-F10, אבל זה באמת לא משהו ששווה להתעקב עליו יותר מדי. אין הרבה קשר בין התוצאות בבדיקה הזו לבין התוצאות בשטח, בצילום של נושאים טיפוסיים יותר.

בוודאי. יש לה מערכת אוטופוקוס שמורכבת מחיישנים בגוף ומנוע בעדשות.

היא לא נותנת פייט בדברים שבהם DSLR עדיפות, וכך גם בדגמים היקרים יותר. מה שכן, עבור רוב האנשים המצלמות האלה מהוות קנייה חכמה יותר מאשר DSLR.

אז מה גזר הדין ? :)

לקנות או לא ?

פורסם

מה אתה מתכוון לצלם? מה חשוב לך במצלמה? מה חסר לך ב-F11 שלך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים